Biudžetinis komplektas: „MSI A320M-PRO-VH-PLUS“+ „Athlon 200GE“

Žvilgsnis iš arčiau

„MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ montažinės plokštės spalva yra tamsiai ruda, jungtys juodos, išskyrus PCIe x 16 lizdą, kuris yra sidabrinis ir sustiprintas. Bendras vaizdas yra paprastas, jokių įmantrybių nematome, tokioje kainų kategorijoje kitko tikėtis būtų naivu. Nors pagrindinė plokštė yra gan pigi, bet vis tiek turi radiatorių ant procesoriaus branduolių maitinimo grandinės. Kitos dvi fazės, kurios rūpinasi integruotos grafikos ir kitų procesoriaus dalių maitinimu, tokio pagerinimo negauna. Ši maitinimo grandinė yra 4+2 dizaino – nieko galingo, bet patenkinama.

Šalia VRM radiatoriaus matome galines jungtis, o viršuje (ten kur įprasta) – 8 kontaktų procesoriaus maitinimo jungtis. Dešinėje „MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ pusėje yra du paprasti nesustiprinti DDR4 atminties lizdai. MSI teigia, kad čia talpinama atmintis gali veikti iki 3200 MHz dažniu. Šalia atminties lizdų – 24 kontaktų ATX maitinimo jungtis. Virš jos matome indikacinius ledus, šioje kainų kategorijoje to tikrai nesitikėjome. Dar vienas indikacinis LED yra pačiame viršuje, jis informuoja apie vaizdo plokštės (ne)veikimą.

Žemiau 24 kontaktų ATX maitinimo jungties yra pora SATA III jungčių, dar dvi yra apatiniame dešiniame kampe. Visos jungtys paprastos, užlenktų 90 laipsnių kampu nėra. Gaila, bet ši pagrindinė plokštė M.2 tipo jungties neturi, todėl visi kaupikliai turės būti jungiami per SATA sąsają.

Apačioje, kaip įprasta, randame visokiausių galvučių, tarp kurių yra galvutė korpuso mygtukų pajungimui, USB 3.0 galvutė, dvi USB 2.0 galvutės, audio galvutė, viena 4 kontaktų LED galvutė ir keletas mažiau reikšmingų galvučių.

Kairiame apatiniame kampe įsitaisiusi audio posistemė, tai ALC889 kodekas su specialiais audio kondensatoriais.

„MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ turi 3 PCIe jungtis. Pagrindinė PCIe x16 3.0 yra sustiprinta, o dvi PCIe x1 3.0 yra paprastos, nesustiprintos.

Labai gaila, bet „MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ turi vos dvi jungtis ventiliatoriams. Turime vieną galvutę pajungti procesoriaus ventiliatoriui, ji viršuje. Antra sisteminio ventiliatoriaus galvutė yra virš PCIe jungčių.

Jungtys gale: hibridinė PS/2 jungtis, dvi USB 2.0 jungtys, HDMI ir VGA jungtys, keturios USB 3.0 jungtus, Gigabit Lan jungtis ir audio jungtys.

Kaip minėjome, „MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ turi įspėjančius LED. Norint parodyti, kaip jie veikia atjungėme SSD diską, ir pagrindinė plokštė mus informuoja, kad kilo problemos su sistemos užsikrovimu (Boot).

„MSI A320M-PRO-VH-PLUS“ dar turi ir porą šviečiančių juostelių, jos yra šalia audio posistemės kairiame apatiniame kampe.

Apie procesorių nelabai pavyks išsiplėsti. Jis – toks pat kaip ir kiti AMD procesoriai. Pridedamas aušintuvas yra kuklus, bet procesoriui, kuris turi tik 35 W TDP, jo turėtų lengvai užtekti. Procesoriaus aušintuvo radiatorius yra visas iš aliuminio.

18 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    „Žvelgiant į „Cinebench R15“ rezultatus matome, kad dviejų kanalų atmintis neduoda beveik jokio pranašumo prieš vieno kanalo atmintį.“ Čia reiktų paminėti, kad tokiai užduočiai kaip renderinimas. Nes jeigu prie šito CPU pridėtume kokią 1050Ti tai tikrai pasijustų dual channel atmintis žaidimuose.
    O imti A320 tai tik sekretorėm 🙂

  2. Tinkinimas parašė:

    O ar reikalingas BIOS atnaujinimas su pirmos kartos Ryzen, ar A serijos procesoriu, kad veiktų šis Athlon?

  3. Oxymoron parašė:

    ooo pagaliau komplektukas varguoliams

  4. KAROLYS123 parašė:

    Konkreciai esu uzsiroves su A320 chipsetu ir 2200g ryzen’u. Visur ieskojau kas updateintu biosa man ir niekas neapsiima nes neturi AM4 senos kartos proco. 1A pasiule tik siust i garantini pas tiekeja – kas truktu apie pusantro menesio 🙂

    Nepabandyt negaliu – gal kas gali is cia esanciu padet su bios update?

    Net neatejo tokia mintis kad ant to pacio chipseto neveikt galetu cpu, buvo mintis sukraut biudzetini kompa kazkoki lengva ir visiskai sudegiau su tuo proco neatpazinimu.

  5. BC00 parašė:

    Kaip, Mindaugai, su DRAM dažniu? Nebandei kažko daugiau už 2666?

  6. Roger2x parašė:

    Na nezinau pas mane GYGABITE GA-A320M-S2H. Mokejau 53 e bet ten yra m.2

  7. Frantisekas parašė:

    Seip tarp A320 ir B450 11EU skirtumas, tai kazin ar apsimoka tokia imt jei zadi kanors naujint. Straipsnio neskaiciau, gal ir raset ka 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.