NZXT „goes digital“ – H700i „goes smart“

Žvilgsnis į išorę

H700i labai panašus į monolitinį korpusą, tačiau iš tikrųjų jis yra sujungtas iš atskirų plieno lakštų. Tokia struktūra, kuri taikoma absoliučiai daugumai korpusų, H700i nedaro jokios neigiamos reikšmės. Tuščias NZXT flagmanas sveria kiek daugiau nei 12 kilogramų – normalus svoris vidutinių matmenų mid tower‘iui, kurio didžiąją dalį sudaro plienas. Išorinis H700i dizainas linkęs į visišką neutralumą. Galbūt būtų galima menkinti amerikiečių kompaniją imant pavyzdį iš FD („Fractal Design“), tačiau H700i išėjo ne mažiau panašus ir į pačios NZXT turimos H serijos korpusus, kad ir tą patį H440. Dalis dizaino tikrai perimta iš senesnės serijos. Pagrindinis bruožas – aklini priekinis ir viršutinis gaubtai.

Visi Hi serijos korpusai komplektuojami su netamsintu grūdinto stiklo šonu. Už jo matoma (kai nėra atspindžių) visa vidaus erdvė. Stiklas fiksuojamas standartiškai – keturių pirštais užveržiamų varžtų pagalba. Nesame tikri, kadangi storio nematavome, tačiau mums pasirodė, kad tai daugiausiai svėręs mūsų čiupinėtas stiklas. Dėmesys užkliuvo už to, kad stiklas šiek tiek „įeina“ į patį korpusą, kadangi metaliniai perforuoti kraštai pakreipti į išorę. Perforacijų paskirtis aiški. Šoninės leis įsiurbti orą, o pro viršutines bus šalinamas įšilęs oras. Tuos, kurie jau sako, jog šviežaus oro paėmimas yra per daug apribotas, galime nuraminti. Dugne radome ir masyvesnę išpjovą.

 

Priekinis H700i gaubtas vientisas ir maksimaliai elegantiškas, nes neturi dangtelių nei 5,25“, nei 3,5“ išoriniams įrenginiams. Apačioje – raidės, nurodančios gamintojo pavadinimą. Ant plieno esanti apdaila, panašu, kad nėra linkusi itin traukti pirštų atspaudų. Korpuso viršutinė dalis taip pat aklinai uždengta, tik jau su kitu plieniniu gaubtu. I/O panelės jungtys išdėstytos viršuje. Turime du USB 2.0 portus (juodi) ir porą USB 3.1 Gen 1 (violetiniai). Deja, bet nuo dulkių neapsaugoti ir lizdai ausinėms bei mikrofonui. Įjungimo/išjungimo mygtukas pasižymi kietu paspaudimu, ko negalime pasakyti apie perkrovimo mygtuką. Jo tiesiog nėra.

 

Aplink įjungimo mygtuką – baltas HDD LED

Kitos pusės plieninis gaubtas šiek tiek papūstas. Tačiau tai ne pati įdomiausia dalis apie jį. Išgaubti šonai, kurių jau esame matę, padidina už pagrindinės plokštės sienelės esančią erdvę kabelių talpinimui, tačiau mygtuko paspaudimu atidaromo dangčio dar neteko matyti.

Galinėje H700i dalyje, viršutiniame kampe, integruotas nedidelis mygtukas, kurio paspaudimas priverčia atšokti gaubtą nuo korpuso. Naudinga savybė, eliminuojanti varžtų naudojimą. Gale suskaičiavome 7 daugkartinio naudojimo PCI išplėtimo dangtelius, pamatėme išorinį PSU zonos rėmelį ir bėgius, kuriais galima stumdyti orą išmetantį 140 mm ventiliatorių ir tvirtinimo tašką rezervuarui. Pozicijos keitimo galimybė palikta ir 120 mm skersmens įrenginiui. Galinė dalis intensyviai perforuota, kad tik kuo daugiau įšilusio oro būtų pašalinta iš korpuso vidaus.

Korpuso dugne vienintelis filtras maitinimo šaltiniui. Dėl savo uždarumo apatinė dalis nėra tinkama draugystei su radiatoriais. Korpusą ant pasirinkto paviršiaus tvirtai laikyti privalės keturios masyvios kojos, padengtos guminėmis pagalvėlėmis.

 

 

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir korpusai išmanūs, realiai nestebina, bet vis tiek keista 🙂

  2. BC00 parašė:

    Priklauso kiek užsiprašoma dėl tokio feature. Šiaip, kad patenkinti patyrusio vartotojo, kuris reguliuojasi fan’us savaip, norus toks prietaisas turi dar gerokai patobulėti, o ir šiaip jis turbūt niekada neįtaikys į tuos norus. Bet tai yra neblogas sprendimas naujokui, kuris tik girdėjęs kas tas UEFI BIOS. Su sąlyga, kad kalibracija nėra silent profilio replika. Bet kokiu atveju savikalibracija nėra pagrindinis H700i dalykas, kuris turėtų dominti pirkėją. Aš jį labiau matau kaip priedą prie 9 fan palaikymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.