NZXT „goes digital“ – H700i „goes smart“

Montavimas

Į H700i nusprendėme patalpinti EATX formato „Asus ROG Maximus VIII Extreme“ pagrindinę plokštę. Jos 27,2 cm siekiantis plotis yra maksimali NZXT nurodoma suderinamumo riba. Kabelius slepiančios pertvaros išėmimas leidžia korpuse suktis greičiau. Montuojant EATX pertvarą būtina perdėti į antrą poziciją, arčiau korpuso priekio, kadangi ji užlipa ant motininės PCB krašto, jau nekalbant apie tai, kad fiziškai EATX (skirtingai nei ATX) sėkmingai nėįdėsi prieš tai tos pertvaros neišėmus. Nors pertvara ant EATX pagrindinės plokštės nebelipa, tačiau labai arti krašto atsidūrusi PCB susiaurina išpjovą ir neleidžia permesti storo ATX24V kabelio taip, kaip mums norėtųsi. Naudojant ATX formato motininę plokštę šios mini problemos būtų išvengta. Mūsų atveju vargiai padėtų ir atskirų gijų sleavint‘as kabelis, tačiau jo išvedimas prieky pertvaros būtų mažiau skausmingas akims, ypač priderinus spalvas. NZXT tiesiog negalėjo atitaukti pertvaros vardan tarpo padidinimo, kadangi būtų apribotas vaizdo plokščių palaikymas ilgio atžvilgiu, kuris siekia 413 mm. Visgi didesnis tarpas į naudą atsilieptų kraštiniams SATA portams. Prijungus SATA kabelius kraštinių portų eilė patiria laužimą, nes kabelio galva mechaniškai konfliktuoja su pertvara. Naudojantys ATX motininę su tuo susidurti neturėtų.

 

 

H700i yra vienas iš nedaugelio korpusų, į kurį maitinimo šaltinis statomas iš galo. Kažkokių didesnių nepatogumų tai nesukelia apart to, kad reikia nuimti ir vėl uždėti išorinį kronšteiną, kuris tvirtinamas keturiais varžtais. Gamintojas oficialiai nenurodo, kokio gylio PSU telpa į korpusą, tačiau iš esmės jis yra neribojamas.

Montuojant 280 mm „KrakenX 62“ AiO sistemą kronšteiną perstatėme į Radiator Mode būseną. Panašu, kad NZXT nemelavo nurodydami, kad viršuje push pull neįmanomas – papildoma pora 140 mm ventiliatorių ne tik uždengtų kabelių permetimo angą, bet ir kliudytų „Asus ROG Maximus VIII Extreme“ VRM grandinės radiatorių. Vis dėlto 45 mm storio „Kraken X62“ sistema nevaikšto ant briaunos krašto. Viršuje galima sėkmingai sumontuoti ir šiek tiek storesnį nei 30 mm radiatorių, plius porą standartinių 25 mm storio ventiliatorių.

 

2,5“ SSD tiek į metalinius, kurie yra už nugarinės plokštės, tiek į likusius plastmasinius dėklus tvirtinami varžtų pagalba. Specialios kabelių fiksavimo dėžutės ir angos savo funkciją atlieka puikiai. Geriausia naudoti tiesaus tipo SATA maitinimo kabelius (jeigu PSU tokius turi), kadangi jie leidžia išvengti laužimo montuojant SSD visose jam numatytose įmanomose vietose. Norint sumontuoti dėklą su SSD prie PSU gaubto būtina nusiimti pertvarą. Tik tada bus galima permesti pro angą reikalingus SATA kabelius. Atliekant šį etapą mes supratome stumdomų HDD dėklų paskirtį, nes anga yra už jų. Norint kuo lengviau permesti kabelius geriausia pastumti HDD dėklus link korpuso priekio arba link PSU, arba vieną visai išimti. Kitu atveju bus sudėtinga išraityti SATA kabelius.

 

 

 

Keliaukime prie atsakymo į svarbiausią klausimą. Kaip mums sekėsi pasinaudoti novatoriška NZXT kabelių tvarkymo sistema. Tikriausiai puikiai. Galbūt guma neuždengta pailga išpjova pagrindinės plokštės sienelės viršuje ir neatrodo estetiškiausiai, tačiau mums patiko maksimali laisvė, kurią ji suteikė. Jokių strigimų ir jokių bandymų pataikyti ten, kur reikia (kitu atveju į mažesnes guma pridengtas angas). Toks laisvas dizainas leidžia geriau išnaudoti ir kanalėlių sistemą, link kurių laidus galima išvesti optimaliu kampu. Vienu kraštu nuvedėme AiO sistemos SATA laidą, kitame krašte fiksavome ventiliatorių prijungimo laidą, kuris nebus reikalingas, nes „Kraken X62“ ventiliatoriai bus jungiami prie Smart Device dežutės, bei kraštu atvedėme EPS12V kabelį, papildomai pasinaudojant Velcro surišėju. Metras už pagrindinės plokštės sienelės rodo kiek daugiau nei 1 cm, tačiau nereikia pamiršti, kad šoninis gaubtas yra pūstas ir padidina erdvę iki ~2 cm.

 

 

Galutinis „build’as“ H700i korpuse atrodo kiek kitaip nei matytose nuotraukose. SSD sumontuotas tik ant PSU gaubto, o po metaliniais dėklais esančios dėžutės panaudotos EPS12V ir SATA kabelių fiksavimui. SSD, HDD, Smart Device įrenginio ir „Kraken X62“ prijungimui sunaudojome tik vieną SATA maitinimo kabelį. Orinių aušintuvų gerbėjai turi 185 mm erdvės.

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir korpusai išmanūs, realiai nestebina, bet vis tiek keista 🙂

  2. BC00 parašė:

    Priklauso kiek užsiprašoma dėl tokio feature. Šiaip, kad patenkinti patyrusio vartotojo, kuris reguliuojasi fan’us savaip, norus toks prietaisas turi dar gerokai patobulėti, o ir šiaip jis turbūt niekada neįtaikys į tuos norus. Bet tai yra neblogas sprendimas naujokui, kuris tik girdėjęs kas tas UEFI BIOS. Su sąlyga, kad kalibracija nėra silent profilio replika. Bet kokiu atveju savikalibracija nėra pagrindinis H700i dalykas, kuris turėtų dominti pirkėją. Aš jį labiau matau kaip priedą prie 9 fan palaikymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.