NZXT „goes digital“ – H700i „goes smart“

H700i pasidarė išmanesnis, kas iš to?

CAM mums pateikė tiek idle, tiek load režimuose skaičiais pagrįstus rezultatus. Tiksliau, palygino sukurtą Adaptive profilį su mūsų naudotu Performance. Neįsivaizduojame, kaip ramybės režimu Adaptive CAM išskaičiavo 11 °C mažesnę ROG STRIX GTX 1070 OC temperatūrą, tačiau didžioji dalis palyginimo atrodo logiškai ir nuteikia pozityviai. Galinio Aer ventiliatoriaus sūkiai buvo sumažinti nuo ~600 iki ~100 RPM, trijų priekinių – nuo ~750 iki ~20 RPM, o „Kraken X62“ sulėtėjo nuo ~850 iki ~120 RPM. Galutinės ventiliatorių sūkių reikšmės leidžia spėti, kad jie visiškai nesisuks. Triukšmas CAM paskaičiavimais sumažėjo 1,4 dBA. Praktinė nauda iš to daug didesnė nei gali atrodyti pažvelgus į skaičius, netgi nereikia bandyti skaičiuoti ar NZXT pasiekė užsibrėžtą tikslą sumažinti triukšmo emisijas 40 %. Naudojant Performance profilį ne tiek nepatiko vidutinio lygio sukeliamas triukšmas, kiek labai erzino nuolatos suaktyvėjantys ventiliatoriai, kurie reagavo į menkiausius CPU apkrovos pokyčius. Su Adaptive profiliu taikant pusantros valandos trunkančią lengvą apkrovą (rašomas žaidimas) sisteminiai ventiliatoriai tapo pusiau pasyvūs: tai sustodavo, tai vėl sukdavosi. „Kraken X62“ ventiliatoriai tapo virtualiai negirdimi bei kartais taip pat sustodavo nesukeliant jokio perkaitimo pavojaus. Orą ištraukiantis Aer 140 keitė savo būseną iš pasyvios į aktyvią kiek dažniau nei priekiniai trys. Automatiškai gauname gerokai mažesnes triukšmo emisijas, be to, tausojami ventiliatorių guoliai. Atviras klausimas iškyla dėl korpuse padidėjusio neigiamo slėgio, tačiau filtrais neapsaugotų angų stokojantis H700i dėl to nukentėti neturėtų.

Load režime adaptyvus profilis meta sisteminių ventiliatorių sūkius vėl prie išsijungimo ribos: galinis lėtėja nuo ~950 RPM iki ~120 RPM, priekiniai nuo ~1300 RPM iki ~40 RPM. Pastarieji naudojant Performance profilį buvo pasiekę kone savo maksimalius sūkius. Smart Device užfiksuotas triukšmo skirtumas šįkart siekia net 11 dBA. 4 °C išaugusią i7-6700K temperatūrą grindžia sulėtėjęs „Kraken X62“ darbas (~1500 RPM vs ~730 RPM). Tiesa, sumažėjusios GTX 1070 temperatūros vėl užduoda klausimą, į kurį teks atsakyti savais matavimais.

Toje pačioje „Battlefield 1“ scenoje po dešimties minučių užfiksuotos CPU ir GPU temperatūros parodė didesnį realų skirtumą tarp dviejų profilių. Spartinto i7-6700K karščiausias branduolys su Adaptive profiliu kaito 8 °C labiau, o GTX 1070 pasiekė 4 °C aukštesnę temperatūrą. Šilumą ištraukiantis Aer F140 vėl keitė savo būseną iš pasyvios į aktyvią, tačiau pasigedome aktyvumo iš trijų priekinių H700i ventiliatorių, kurių praktiškai nematėme besisukančių. „Kraken X62“ ventiliatoriai jau niekada nebeišsijungė. Bangomis sustiprėjantys jų sūkiai tapo absoliučiai pagrindiniu triukšmo šaltiniu, bet tai vistiek nesutrugdė sistemai su Adaptive profiliu būti vėl gerokai tylesne: ~48,5 dBA krito iki ~45,5 dBA. Daug didesnį laikotarpį „Kraken X62“ ventiliatoriai sukosi konservatyviai – tuomet PC buvo labai tylus, girdėjosi tik ROG STRIX GTX 1070 OC aušinimo sistemos darbas. Visgi manome, kad load režimu sisteminiai ventiliatoriai neturėtų veikti pusiau pasyviu režimu. Optimalesnis aušinimas būtų pasiektas jiems sukantis pastoviai, kad ir mažiau intensyviais sūkiais.

Adaptive profilis (kairėje) ir Performance (dešinėje)

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir korpusai išmanūs, realiai nestebina, bet vis tiek keista 🙂

  2. BC00 parašė:

    Priklauso kiek užsiprašoma dėl tokio feature. Šiaip, kad patenkinti patyrusio vartotojo, kuris reguliuojasi fan’us savaip, norus toks prietaisas turi dar gerokai patobulėti, o ir šiaip jis turbūt niekada neįtaikys į tuos norus. Bet tai yra neblogas sprendimas naujokui, kuris tik girdėjęs kas tas UEFI BIOS. Su sąlyga, kad kalibracija nėra silent profilio replika. Bet kokiu atveju savikalibracija nėra pagrindinis H700i dalykas, kuris turėtų dominti pirkėją. Aš jį labiau matau kaip priedą prie 9 fan palaikymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.