NZXT „goes digital“ – H700i „goes smart“

Išvados

NZXT nenorėjo, kad H700i būtų dar vienas korpusas. Kompanija siekė, kad jis būtų modernus, gražus ir netgi protingas. Modernumas buvo pasiektas absoliučiai unikalia kabelių išvedžiojimo sistema, kurią sudaro dešimt Velcro medžiaginių surišėjų ir dar jokiame kitame korpuse nematyta kanalų – kanalėlių ir dėžučių sistema. Sistema šiuo metu laukia patento patvirtinimo ir NZXT tai būtų didžiulis laimėjimas, kadangi šis išradimas pakėlė kabelių tvarkymą į dar nepatirtą lygį. Neįmanoma nepaminėti greito atpalaidavimo (angl. quick realise) SSD dėklų. Kad dėklas pakeistų savo poziciją ant stilingo PSU gaubto nereikia jokių įrankių. Paspaudei – nuėmei, paspaudei – pridėjai atgal. Paprasta kaip du kart du. Modernumu pagydytas ir bevaržtis dešinės pusės šoninis gaubtas, kuris atsipalaiduoja korpuso gale spustelėjus mygtuką. Iš pažiūros modernumu H700i tiesiog spinduliuoja, tačiau mes norėtume, kad NZXT būtų nuėjusi iki pat šio kelio galo. Kodėl neįdiegus bevaržtės tvirtinimo sistemos į patį SSD dėklą? Kodėl priimtas sprendimas grūdinto stiklo panelę tvirtinti pirštais prisukamais varžtais, o ne kur kas patogesnės rankenos pagalba? Dabar modernumu švyti atskiros H700i dalys. Pasigendame modernumo užtvirtinimo, prie kurio, tikime, NZXT sunkiai dirbo. Priėjimas prie priekinio dulkių filtro taip pat privalo būti patogesnis – spaustukais tvirtinamo priekinio gaubto drąskymas nėra tas sprendimas. Neteisinga rodyti nepagarbą ne mažiau už patį korpusą kokybiškai priekinei plieno panelei. Modernus korpusas neatsiejamas be draugiškumo radiatoriams, nebent tai būtų išties labai kompaktiškas korpusas. H700i palaiko 360 mm radiatorius (kažko daugiau iš mid-tower reikalauti nereikia), priekyje turi 60 mm vietos push pull sistemai, dvi vietas rezervuaro tvirtinimui ir efektyviai kvėpuojančius šonus, kurie kiek įmanoma sumažina aklinų panelių neigiamą įtaką aušinimui. Palaikomos netgi EATX formato pagrindinės plokštės, tačiau, kaip parodė ATX24V kabelio slėpimo praktika, H700i joms nebuvo kurtas.

Duoklę grožiui atiduoda asmeniškai patrauklus išorinis dizainas, itin storas grūdinto stiklo šonas ir viršutinėje dalyje integruota RGB juosta, kuri CAM pagalba gali bet kuria spalva šviesti, pulsuoti ar dar kaip nors efektingai atlikti savo funkciją. H700i čia turi dar daugiau potencialo. Tereikia pasinaudoti į komplektaciją pridėta antrąja lipnia RGB juosta. Idealiausia jos vieta įsivaizduojame PSU gaubto kraštą. NZXT su tuo turbūt sutinka, todėl pridėjo prailgintoją. Dėl to vartotojui nekyla jokių nepatogumų – jis gali pagerinti H700i estetinį vaizdą beveik akimirksiu. Plieninis korpuso paviršius mažiau traukia pirštų atspaudus, tačiau visiškai atsparus jiems nėra.

 

Nežinome, kam priskirti surinkimo kokybę, modernumui, gražumui ar atskirai kategorijai, tačiau tai praleisti būtų nuodėmė. H700i itin tvirtas ir suręstas super kokybiškai. Plieninė konstrukcija iš esmės neturi jokių iš plastiko pagamintų detalių. Viskas, ką radome ne metališko, tai keturi ventiliatoriai, Smart Device dėžutė ir plastmasiniai lakštai, (tačiau kokybiški) vidinėse priekinės ir viršutinės panelių dalyse. H700i kokybė ne žemesnio lygio nei „In Win“ monilitai, o tai reiškia, kad vargu ar pavyks rasti kažką kokybiškesnio premium segmente. NZXT nesiūlo H700i versijos be grūdinto stiklo, tokios greičiausiai ir neatsiras, bet pirkėjas vėl gali rinktis iš skirtingų spalvinių derinių. Be juodo modelio, NZXT gamoje yra baltos, juodos-mėlynos ir juodos-raudonos spalvų korpusai. Kaip bebūtų keista, spalvos stipriai lemia galutinę H700i kainą. Bent mūsų krašte. Juodai raudoną už 140 eurų galima pavadinti kone kaip vagyste, kai juodas ir baltas H700i už beveik 185 eurus tampa kaip galimas variantas tarp dar 3-4 kitų aukštos klasės korpusų.

 

Ne pats patogiausias būdas įstatyti SSD į dėklą ar pritvirtinti stiklinį šoną tėra labiau įžvalgos ir priekabiavimas nei tikri H700i trūkumai. Kas tikrai užkliūna – tai USB 3.1 Gen 2 stoka. Jungčių panelėje netgi radome dvi USB 2.0, kurios neturi jokios logikos. Pirma, USB 3.1 Gen 1 (arba USB 3.0) pasižymi atbuliniu suderinamumu, antra, H700i integruota Smart Device dėžutė reikalauja USB 2.0 lizdo, o jei dar naudojamasi AiO sistema, kuri valdoma programiniu būdu, korpuso priekinių USB 2.0 jungčių pajungimas tampa neįmanomas, nes iš esmės nei viena pagrindinė plokštė neturi trijų vidinių USB 2.0 lizdų. Užkliuvo ir mažų mažiausiai keisti HDD stalčiai, neturintys antivibracinių elementų, kas neišėjo į naudą. Be to, HDD montavimas į apatinįjį stalčių yra ypač apsunkintas – korpusą būtina versti ant šono, kad būtų pasiekti varžtai, atpalaiduojantys stalčių. Kažkam gali labai trūkti ir fizinio perkrovimo mygtuko.

Kaip bebūtų keista daugelis didžiausią H700i trūkumą nurodė būtent Smart Device dėžutę ir CAM programinę įrangą. Mūsų asmeninė patirtis kitokia. Galimai dėl to, kad H700i apžvelgiame praėjus geriems trims mėnesiams po jo išleidimo. Pakankamas laiko tarpas komandai išspręsti didžiausias programinės įrangos problemas. H700i privertėme tapti išmanesniu per dvi valandas, o, svarbiausia, įgavęs daugiau proto H700i neėmė pergudrauti pats savęs. Sukurtas Adaptive profilis tikrai neleis H700i būti pačiu našiausiu pasirinkimu, tačiau Smart Device funkciją, kuriai buvo sukurtas, atlikti sugeba. H700i tampa gerokai tylesnis, tačiau Performance profilis lieka pirmuoju pasirinkimu norint geriausio aušinimo efektyvumo.

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir korpusai išmanūs, realiai nestebina, bet vis tiek keista 🙂

  2. BC00 parašė:

    Priklauso kiek užsiprašoma dėl tokio feature. Šiaip, kad patenkinti patyrusio vartotojo, kuris reguliuojasi fan’us savaip, norus toks prietaisas turi dar gerokai patobulėti, o ir šiaip jis turbūt niekada neįtaikys į tuos norus. Bet tai yra neblogas sprendimas naujokui, kuris tik girdėjęs kas tas UEFI BIOS. Su sąlyga, kad kalibracija nėra silent profilio replika. Bet kokiu atveju savikalibracija nėra pagrindinis H700i dalykas, kuris turėtų dominti pirkėją. Aš jį labiau matau kaip priedą prie 9 fan palaikymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.