Viena didesnė, kita mažesė, bet abi super pigios: „SPC Gear GK550 OMNIS“ ir „SPC Gear GK530 Tournament“

Išvados

Mums kliuvusios dvi mechaninės klaviatūros iš „Silentium PC“ nenuvylė. Jų pagaminimo kokybė yra rimta, jos turi mechaninius ilgaamžius mechaninius „Kailh“ jungiklius, RGB apšvietimą, žaidimų režimą ir leidžia užprogramuoti macro. Kai kurie nebent pasiges programinės įrangos.

Pabandykime aptarti kiekvieną klaviatūra atskirai. „SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“ yra pilno dydžio klaviatūra su riešo poilsio elementu bei rudais „Kailh“ jungikliais. Šie jungikliai galėtų būti priskiriami universaliam tipui. Jie tiks ir žaidžiantiems, ir renkantiems tekstą. Šie „Kailh Brown“ jungikliai yra legalus „Cherry MX Brown“ klonas ir turi 70 mln. paspaudimų siekiančią ištvermę. Spaudžiant GK550 klaviatūros mygtukas, aktyvacijos momentas jaučiamas mažu bumptelėjimu, panašus į membraninės klaviatūros, o skleidžiamas triukšmas galėtų būti priskirtas vidutiniam.

Kadangi tai į žaidėjus nutaikyta klaviatūra, ji turi ne vieną specialią funkciją būtent jiems. Žaidimų režime atjungiamas „Windows“ Start juostos iššaukimo mygtukas, tuo pat metu galime konfigūruoti macro nustatymus. Klaviatūra kombinacijos pagalba (FN+W) gali greitai sukeisti WASD mygtukus su rodyklėmis, o kur dar specialūs profiliai žaidėjams, kurie apšviečia naudojamus žaidime mygtukus. Jei gamykliniai profiliai netenkina, juos galime konfigūruoti pagal savo skonį. Iš pradžių be gido neapsieisite, ir tai atrodo kiek sudėtinga, bet įpratus konfigūruoti profilį einasi nesunkiai. „SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“, žinoma, turi ir pilną RGB apšvietimą su 18 efektų, jei to negana, tai net klaviatūros šonuose integruota šviečianti juostelė, bet ji šviečia tik viena spalva. Norint šį apšvietimą galima atjungti.

„SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“ surinkimo kokybė tikrai gera, viršuje – aliumininė plokštelė, o šonai ir apačia plastmasiniai. Ji ant stalo guli tvirtai dėl guminių padukų, nesikraipo ir nebarška vos palietus. Liečiant medžiagas, jos atrodo kokybiškos ir ilgaamžės, nesijaučia, kad tai būtų klaviatūra už 10 €, to mes ir norime. Laidas yra 1.8 metro ilgio ir įvilktas į medžiaginė rankovę, turi nepametamą kamštelį ir raištelį laidui suvynioti. Malonūs priedai.

Antra klaviatūra yra kiek kitokia. „SPC Gear GK530 Tournament KAILH BLUE RGB“ jau turi mėlynus „Kailh“ jungiklius, kurie irgi pasižymi 70 mln. paspaudimų ištverme, yra „Cherry MX Blue“ klonai, o juos spaudžiant girdimas spragtelėjimas. Kai kurie pagalvos, kam mums tas spragtelėjimas? Sunku nupasakoti, bet šis spragtelėjimas suteikia malonią patirtį rašant, jautiesi kaip rašydamas spausdinimo mašinėle, o rinkti tekstą yra patogu. Šis spragsėjimas turi ir minusą – klaviatūra yra triukšminga. Ji tinka ir žaidimams, bet jei žaidžiate ir tuo pačiu bendraujate per mikrofoną, triukšmas gali trukdyti kitiems. Tiems, kam mėlyni jungikliai netinka, gali rinktis kitą šios klaviatūros versiją su rudais jungikliais. Reikia pridurti, kad GK530 klaviatūra nuo savo GK550 giminaičio dar skiriasi ir tuo, kad neturi skaičių bloko. Kompaktiškumas yra gerai, bet tiems, kas daug naudoja skaitmenis, skaičių bloko tikrai trūks.

Klaviatūros medžiagos atrodo kokybiškos, viršuje metalinė plokštė, o ant stalo ji guli tvirtai dėl guminių padukų. GK530 nesikraipo, yra stabili, nebarška ir atrodo kompaktiškai bei gražiai. Laidas irgi kokybiškas, įvilktas į medžiaginė rankovę, turi savo kamštelį ir raištelį.

GK530, kaip ir GK550 turi tokias pat RGB apšvietimo galimybes ir žaidėjams pritaikytas funkcijas, tik negauname šone šviečiančios juostelės. Tad apie jas nesikartosime, o jei iškart peršokote prie GK530 išvadų, visas RGB apšvietimo ir kitas galimybes rasite aprašytas kiek aukščiau.

Reziumuojant viską apie „SPC Gear GK530 Tournament“ ir „SPC Gear GK550 OMNIS“ galime pasakyti, kad tai tikrai geros klaviatūros už padorią kainą RGB mechaninių klaviatūrų pasaulyje. Už mini „SPC Gear GK530 Tournament“ klaviatūrą reikės sumokėti mažiau nei 50 €, „SPC Gear GK550 OMNIS“ kainuoja 65 €. Belieka nuspręsti, ar jums reikia pilno dydžio ar sumažintos klaviatūros versijos, ir už savo pinigus gausite gerą medžiagų kokybę, ilgaamžius „Kailh“ jungiklius, RGB apšvietimą (individualų, su keičiamais profiliais), žaidėjų režimą, galimybę spausti kad ir visus mygtukus vienu metu, multimedia mygtukus bei konfigūruoti macros.

8 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kai perskaičiau „super pigios“ galvojau kad kainuos 15 eur, o čia 65 eur 😀

  2. BC00 parašė:

    O yra čia LT dar pigesnių už šitas?

  3. BC00 parašė:

    O vat šitie lenkai net switch’ų spalvos nemoka užsirašyti. Net neaišku, ką perki 😀 Pačiam teko pačiupinėt šitas SPC Gear klaviatūras – pagal kainą tikrai aukšta kokybė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.