AMD, galimai, ruošia daugiau „Zen 3D“ procesorių AM4 platformai

Pasak Greymon55, AMD atskleis papildomus „Zen 3D“ modelius. Iki šiol AMD išleido tik vieną 8 branduolių procesorių su papildoma 3D spartinančiąja atmintimi, kuris iš esmės sulaukė teigiamo žaidėjų bendruomenės ir apžvalgininkų atsako. Žaidimuose jis prilygsta „Intel 12th Gen Core K“ serijos procesoriams, tačiau dėl vieno lusto konstrukcijos ir dėl šiek tiek sumažinto dažnio yra ne pats greičiausias daugiagijose užduotyse.

Praėjusiais metais paskelbus apie „Zen 3“ su „3D V-Cache“, tikėtasi, kad „3D V-Cache“ bus naudojama ir 12 bei 16 branduolių procesoriams. Tačiau AMD išleido tik vieną modelį, teigdama, kad dviejų 3D mikroschemų kaina būtų per didelė. „Ryzen 7 5800X3D“ buvo pirmasis AMD bandymas sukurti tokį sudėtingą vartotojišką procesorių, todėl bendrovė vis dar mokosi, kaip geriausiai panaudoti „3D V-Cache“ technologiją.

Dabar Greymon55 teigia, kad AMD gali pristatyti dar vieną „Zen 3D“ modelį, galbūt su mažiau nei 8 branduoliais. Galingas šešių branduolių žaidimų procesorius už gerą kainą būtų geras AM4 platformos papildymas.

Taip pat yra gandų, kad AMD dabar testuoja „Zen 4“ procesorius, skirtus AM4 lizdui. Įdomu tai, kad AMD taip ir nepatvirtino, ar „Zen 4“ galėtų palaikyti DDR4 atmintį. Teigiama, kad tokių lustų esama bandymų laboratorijose, tačiau AMD dar nėra priėmusi sprendimo, ar tokie gaminiai apskritai bus išleisti į mažmeninę prekybą. Daugiau informacijos apie būsimus AMD procesorius turėtų paaiškėti šį mėnesį, nes pagrindinių plokščių gamintojai gauna vis daugiau informacijos, o ji iš jų labai lengvai nuteka.

1 Komentaras

  1. ReaLm parašė:

    keistai atrodytų jei su ddr4 platforma dirbs panasiai kaip su ddr5 ar net bus spartesnė už 7000 kartos CPU…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.