„AMD Radeon RX 470D“ bus skirta tik Kinijos rinkai

Visai neseniai rašėme, kad AMD ruošia naują vaizdo plokštę su dar labiau apkarpytu „Polaris 10“ grafikos procesoriumi nei dabar turi RX 470, kur įgalinti 2048 Stream branduoliai. Spėjimai pasitvirtino, dienos šviesą tikrai išvys tokia vaizdo plokštė, jos tikslus pavadinimas bus „Radeon RX 470D“ ir ji skirta tik Kinijos rinkai.

„Radeon RX 470D“ turės 1792 Stream procesorius, 4 GB atminties ir 256 bit atminties kontrolerį. XFX, „Sapphire“ ir mums nežinoma „Dataland“ jau atskleidė savo RX 470D vaizdo plokštes, bet kadangi tai produktai, skirti ne mūsų rinkai, apie tai per daug nesiplėsime.

xfx-rx470d-vs-sapp-rx470d-vs-colorful-gtx1050ti-2xfx-radeon-rx-470d-black-wolf-4 dataland-rx-470d-2-e1477054129666 sapphire-rx-470d-nitro-1

 

 

 

 

 

Galime pridėti pirmuosius RX 470D testus, kur vaizdo plokštė pasirodo visai neblogai ir įtikinamai laimi prieš greit išleidžiamą „GeForce GTX 1050 Ti“.

amd-radeon-rx-470d-vs-gtx-1050ti-2 amd-rx-470d-performance

18 Komentarai

  1. xenixas parašė:

    blyn ka susireiksmina su tom plokstem dabar as nebesuprantu, na ok rx460 rx470 rx480 rx490 dabar dar kisa visokius… nzn ka tai uzpildys bet rx470Debil bus nebloga plokste zmonems kurie nezino ar pirkti rx470 ar rx470 o gal rx470 tada pirks rx470d 😀

    • Daimonass parašė:

      Num.. Taip. Pradininkas buvo nVidia su savo prierasais.. Tenka nusiziureti 😀

      • samanius1124 parašė:

        nieko nebepriraso, apart vram kieki

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Kas? nVidia nebeprirašo? o kaip gi Ti prierašas?

          Geriau prierašų nebūtų, nes kai tenka pabendraut su mažiau išmanančiu jiem labai tamsus miškas tie prierašai.

          • samanius1124 parašė:

            …eeee…. 1060?…

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Su GTX 1060 tai is vis cirkas realiai. Kai Vram kiekis dar ir skirtinga lusta reiskia, jau geriau D ar Ti prierasas, nors gali suprast, kad tai kazkas kito.

              • Minde parašė:

                su senesne karta irgi buvo, berods 960M buvo vienas pervadintas 760M, o kitas naujas tikras 9 kartos :D. Galiu lazintis daug kas turi 960M ir net nezino, kad pas kai kuriuos is ju tik 760M 😀

                • Mindaugas Klumbis parašė:

                  Kiek pamenu, laptopuose daug tiesioginių pervadinimų, tiek pas vienus tiek pas kitus, tai čia negalima ant vienų varyt. Su nauju pavadinimu dažniausiai primeta vieną kitą MHz 🙂

                • SoTOP parašė:

                  Nors ir labai kvaila sitaip daryti, bet konkreciai situo atveju zala labai maza, Maxwell GTX 860M versija sudaro 99.9% visu GTX 860M. Pvz. Lietuvoje niekada negalejai nusipirkt kompo su Kepler GTX 860M. GTX 1060 3Gb daug bjauresnis variantas.

                • Minde parašė:

                  Na ne cia esme, kad daug pervadintu. Dalis kortu 960M yra pervadintas 760M, o dalis 9kartos chipas (kaip ir priklauso). Buvo pradzioje galima atskirti pagal ramu kieki. Bet paskui pradejo kepti ir nauja chipa keliu ramu konfiguracijos. Tai tik nusipirkus ir GPUZ parodytu, kokia kate tame maise slypi. Speju su siuo bajeriu ispardave savo sandelius, nes visi mate 960M naujo chipo reklaimies skaidres 🙂 Cia realiai teismu turejo kepti ir eiliniu skandalu, bet prasmuko Nvidia.

                • SoTOP parašė:

                  Tu kazka maisai. 760M niekada nebuvo pervadinta.

                • Minde parašė:

                  to SoTOP. Na taip, ir isdure tokius kaip tu. Dalis 960M buvo su nauju 9 kartos cipu, dalis su 760M chipu (gal ir nepervadinta,bet mazas skirtumas). Tad apskritai globaliai paemus 760M nebuvo pervadinta, tik jos chipas ejo i DALI 960M. Pasidomek pries rasydamas. Ne vienas issidure pirkdamas nesiojama 960M galvodamas kad cia 9 kartos chipas. Realiai kas domejosi atskirdavo pagal ramu kieki, bet paskui tos plokstes kur 9 chipas isleido keliu ramu konfiguracija ir ten jau buvo nesuprasi.

                  Kiek pamenu radau ir nesiojama kompa parduotuveje, kur rase kad nauja vaido plokste su 9 kartos chipu 😀 kur stovejo 7 kartos chipas :D. Ir jei atmintis neklysta, tai 9 karta pirmiausia atejo su M zenklu (nesiojamiems).

              • SoTOP parašė:

                Tu man koki irodyma duok pirma.

                • Minde parašė:

                  Uzmeciau aki, tai negaliu tiskliai pasakyti ar gtx960m buvo siu fokusu, bet 860m tikrai buvo , net pacioje wiki raso:

                  The Maxwell architecture was introduced in later models of the GeForce 700 series and is also used in the GeForce 800M series. Vien is sio sakinio matosi, kad jau sioje kartoje buvo sumaisyta maxwell su kepler.
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell_(microarchitecture)

                  Paskui dar yra tokiu lenteliu. http://www.notebookcheck.net/Review-Nvidia-GeForce-GTX-860M-Maxwell-vs-Kepler.114908.0.html

                  http://forum.notebookreview.com/threads/gtx-860m-2gb-maxwell-vs-gtx-860m-4gb-kepler.748571/

                  http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2756705/gtx-860m-2gb-maxwell-kepler.html

                  (cia atsakymas konkreciai neteingas) nes kitam to paties tomshardware forume jau kitaip raso. Tai parodo kokia painiava buvo. Ir kol pradzioje buvo galima pagal ramus atskirti, paskui isejo Maxwell 860M keliu tipu ramu konfiguracijos, ir paskui isvis 2GB pirkdamas nezinojai ka perki.

                  Tai suklydau tik del 960m. Nes pamirsau,kad notebookuose egzistavo 8karta.

                  Realiai situacija buvo tokia, atsirado straipsniai tokie : „Pirmas Maxwell 860M, labai saunu pirkite“.

                  Tada parduotuvese kur nesiojami turejo 860M buvo rasoma Maxell, nepaisant, kad pradzioje didzioje dalyje buvo Kelper.

                  Taigi, kas norejo paragauti pirmo maxwell chipo zaide loterija (ypac jei tikejo tuo,kas ant etiketes parasyta). Tokiu atveju pats maciau daug savo akimis, nes dar tai dienai gtx860m su 2GB buvo TIK KEPLER. Esu ir pora pazistamu isgelbejes, nes butu uzkibe ant sio kabliuko.

                  Ar cia pardavejai kalti ar Nvidia sunku pasakyti. Aisku menas yra tuo paciu pavadinimu isleisti dvi skirtingas vaizdo plokstes.

              • SoTOP parašė:

                Tu klysti nuo pat pradziu. Niekas manes niekaip nebutu isdures, nes as zinau toki fakta, kad 860M Kepler buvo tik MXM formatu, ir nebuvo pardavinejama integruota motinineje ploksteje. To rezultata as jau sakiau: 99.9% 860M yra Maxwell. Lietuvoj niekada nebuvo Kepler 860M, tai neaisku ka tu ten apsaugojai. 2GB vram nereiskia kad ten Kepler 860M.

                • Minde parašė:

                  Niekur as neklystu. Dziugu, kad taves nebutu apgave, bet is aprasymo, kad nesiojamas kompas turi 860M, tu negali zinoti ar tai Kelper ar Maxwell viduje – reikia paildomu duomenu.
                  Toliau, pateik irodymu, kad nebuvo Lietuvoje niekad Kelper 860M. Jei parduoda nesiojama kompiuteri koks Topo Centras ar dar kokia parduotuve su Kelper 860M , tai jis Lietuvoje ar ne Lietuvoje ? Pagal tavo teigini reiskia, kad Lietuvoje absoliuciai ne viena parduotuve (tiek internetine, tiek ne) nepardavienjo ne vieno nesiojamo su Kelper 860. Nu nerealiai drasus teiginys.

                  2GB vram nereiskia kad ten Kepler 860M. Taip, neriskia. Bet tada reiske. Nes (mano zinom), Maxell 860 pradzioje isejo tik vienos ramu konfiguracijos. Po kurio laiko atsirado daugiau ramu konfiguraciju. Tad iki to laiko, kol atsirado daugiau konfiguraciju, galejai pagal ramus pasakyti. Patikslinu, nepamenu, pradzioje isejo su 4GB ar 2 Maxwellis (dabar ir neaktualu man) bet tai principo nekeicia.

                  O griztant i tema, kad ne tik AMD su raidem ivede painiava, pas Nvidia buvo dar didesne painiava, pvz gtx860M.

                • SoTOP parašė:

                  Jeigu kompas su integuota GPU – visada bus Maxwell 860M nepriklausomai nuo to kiek vram ar kada jis isleistas. 860M Kepler gali tureti tik kompai su MXM moduliais – MSI, Alienware, Asus ir Clevo. Is situ MSI neturejo MXM 860M, o Asus 860M budavo Maxwell. Clevo pas mus nenusipirksi, o Alienware 17″ niekas nebuvo atsivezes su 860M -> niekas negalejo pas mus nusipirkt 860M Kepler.

  2. Minde parašė:

    tas Kinijos rinkai reiskia, kad nebus iskepta norimo kiekio ar kaip? Nes produktas is tiesu patenka i tarpa. Keistu keliu vis ta AMD eina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.