AMD savo R&D biudžetą padidino 25 procentais

Vakar AMD paskelbė, kad jų antrojo ketvirčio pajamos atsidūrė neregėtose aukštumose. Kompanija sugebėjo sugeneruoti 1,76 mlrd JAV dolerių pajamų. Palyginus su situacija prieš metus nustatytas net 53 % padidėjimas ir 7 % augimas lyginant su pirmuoju ketvirčiu. Finansiškai atsigaunanti AMD nieko nelaukusi ėmė didinti R&D lėšas, skirtas naujų technologijų vystymui ir produktų kūrimui.

Antrajame metų ketvirtyje AMD technologijų plėtojimui skyrė 357 mln JAV dolerių, prieš metus šis skaičius siekė tik 285 mln. Tai atitinka didesnį nei 25 % augimą. Dar šiek tiek didesnis augimas fiksuojamas palyginus pusės metų ataskaitas. 2017 metų pirmoje pusėje R&D biudžete buvo 556 mln JAV dolerių, o per šių metų pirmąją pusę lėšos padidėjo iki 700 mln (+25,9 % augimas). Praėjusiais metais šis biudžetas augo 10-20 %, taigi nuo 2016 metų biudžetas paaugo visai arti 50 %.

Galima drąsiai tikėtis, kad AMD ir toliau investuos į naujus tyrimus, kadangi EPYC 2 ir naujos kartos „Ryzen“ procesoriai, kurie naudos „Zen 2“ architektūrą ir bus gaminami pagal 7 nm techprocesą, turėtų leisti dar tvirčiau atsistoti kompanijai ant kojų.

7 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    negi AMD vel stojasi ant koju hmm?

  2. Minde parašė:

    reikejo pries pora metu nusipirkti akciju….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.