AMD turi naudos iš Intel mikroschemų rinkinių bėdų

Pasipelnymas iš kito nesėkmių – tai viena iš sudėtinių verslo dalių. Būtent taip ir nutiko varžybose tarp Intel ir jo nuožmiausio konkurento AMD, pirmajai kompanijai susidūrus su Sandy Bridge mikroschemų rinkinių problemomis.

Kaip praneša AMD produktų ir platformų rinkodaros vice-prezidentė Leslie Sobon, jų varžovams Intel susidūrus su minėtomis problemomis, AMD šiuo metu pradėjo gauti daugiau užsakymų iš elektroninių prekių mažmenininkų ir didesnių partnerių (OEM\’ų).

Partneriai, kurie prekiauja tiek Intel, tiek ir AMD produkcija reikalauja, jog AMD pasiūlytų daugiau centrinių procesorių variacijų, ir tokiu būdu atsirastų daugiau sukomplektuotų kompiuterių su AMD procesoriais. Tuo tarpu mažmeninkai nori, jog pati AMD pasiūlytų sistemų už panašią kainą vietoje Intel platformų.

Leslie Sobon teigimu, paklausa itin išaugo vidutinės klasės procesoriams, kurie komplektuojami į nešiojamuosius, kainuojančius daugiau nei 500$.

14 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    High five amd fanai

  2. nanoWorld parašė:

    Galima pamineti ir sioki toki neigiama fakta – vienas is AMD vaduku vel skrido lauk 🙂

    http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110209135455_Exodus_from_AMD_Continues_COO_SVP_Leave_the_Company.html

    Aiskiai kompanijoje vyksta nemazos pertvarkos. Tikekimes i gera.

  3. SB parašė:

    Kodel AMD negalejo Buldozerių paruošt vasariui.

  4. Povilas parašė:

    turbut nedirba buldozeris taip kaip noretusi kad dirbu, arba sparta nera tokia kokios visi tikisi.

  5. SB parašė:

    Povilas>As asmeniškai manau, kad jau blogiau nei Phenom II tikrai nebus.

  6. Atavar parašė:

    SB> o kodel jie turejo paruost vasariui? Kodel tada ne per Kaledas? Arba isvis pries metus?

    visi tie kas butu, jeigu butu tai… Ir taip jau is Q4 i Q3 paankstino, o dabar jau ir apie Q2 gala kalba.

  7. Deft parašė:

    Tegu tik neskuba, bo bus paskui kaip su TBL bugu arba sandy bitch.

  8. pushaz parašė:

    Jei tai tiesa kad amd \"turi\" naudos is to ala P67 mazo defekto,tai mazu maziausiai juokinga,kad viena kompanijai reikia kad kitai kazkas nesisektu kad galetu prastumt savo produktus 😀
    Dar karta irodo ant kiek amd atsilike sitoj srity.
    Juokingiausia,kad amd itartinai nesukauja apie to savo Kastuvo performanca,speju,nebus nieko ispudingo kaip kad noretusi.
    O kad isejo COO po pacio CEO,tai nestebina,matomai,kaip Povilas sako,Kastuvas fail.
    Smagu bus paziuret,kaip Intelio praeitos kartos CPU liks net nepaliesti,jau nekalbant apie Sandy ir Ivy
    O jei rimtai,amd reikia daugiau nei pakeist kelis zmogus,o ir isejo tie,kurie visai neblogai tvarkesi zinant amd padeti.Idomus ju sprendimai
    Deft – tik jau nereikia lyginti defektuoto CPU ir sata kontrolerio,kuris GALBUT nebeveiks po 3m – skirtingi dalykai,pasizek formus – zmones perka Sandy kaip reikalas,taip kad..Jei amd neskubes su Kastuvu,zmonems dings noras laukti,tad jie priversti ji isleisti toki koks yra,ir matomai yra nekoks nes kitaip lotu visais galais.
    Geriau statom kas sekantis skris is amd 😀

  9. Povilas parašė:

    SB: phenom tikrai nera blogai savo kaina/sparta, jeigu buldozeris pasiulys ta pati, ka pasiule phenomas, tik geresneje spartoje, kodel gi ne. bent jau as daug nesitikiu is amd kad galetu stipriai konkuruot su inteliu, o kad atleidineja svarbius zmones, cia irgi keisti dalykai, neaisku kiek tas turi bendro su naujais CPU, bet kad pas juos viduje kazkas verda tai tikrai.

  10. nanoWorld parašė:

    Konkuruoti iki pat high end \"galo\" AMD\’as neturi jokiu sansu vien del savo pastoviai atsilikinejanciu lustu \"kepimo\" technologiju, o jos pastoviai atsilikineja todel, kad AMD fiziskai negali taip greitai judet i prieki kaip gali Intel del savo pajegumu. Jau kuris laikas, Intel bemaz metais ar daugiau lenkia sioje srityje AMD\’a. Prisiminkime: kai AMD \"isuko\" 65nm, Intel\’is turejo 45, kai siuo metu AMD\’as turi 45nm, Intelis 32, kuomet AMD\’as normaliai pereis prie 32, Intelis bus paleides 22nm produktus – ir tai viena is pagrindiniu AMD problemu, nes logine architektura gali buti ideali ir nepakartojama, taciau jeigu atsilieki fizineje realizacijoje, lustai labiau kais, bus mazesnio daznio, bus mazesnio integruotumo. Nepaisant to, AMD\’o ir logine (phenom 2) architektura taip pat nera is pazangiausiu – svelniai tariant, ir visa to rezultatas visiems aiskus – siaip dienai Phenom 2 sugeba konkuruoti vos budget/mainstream\’e.

    Su Bulldozer, kaip SB sake, blogiau tikrai nebus, bet klausimas esminis – kiek bus geriau? Intel\’io i7 2600K vidutiniskai nedaug atsilieka nuo i7 980X, kas mano asmenine nuomuone, yra fantastiskas rezultatas, ypac turint omenyje, kad LGA1155 nera \"premium\" platforma, mat 2011 Q3 bus paleistas LGA2011 su visais \"geriais\", tad reiktu suprasti, kad vien siais metais, galime tiketis dar kokia ~15 – 30% spratesnio Intel procesoriaus/platformos nei i7 2600K net nekalbant apie Ivy Bridge sekanciais metais.

    Is tokio konkteskto, Bulldozer ne tik kad turi but \"ne prasciau\", bet turi buti daug geriau nei Phenom 2, norint siuos ir ateinancius metus konkuruoti nors mainstream\’e, nekalbant apie high end\’a.

  11. Deft parašė:

    Jau kaip atsibodo tavo tie ekstrasenso ateities numatymai pushaz, argi neprotingiau butu patylet ir palaukt negu fleimint cia pievas? ir skleisti savo erezijas? Ir del TLB bugo ir SB chipseto broko tu teisus nereiktu lygint, tik va beda kad rezultatas tas pats abiem atvejais buvo stabdoma prekyba, ir laukiama fixo 🙂 O sakyti jog viskas ten ok dek i sata3 ir nebus bugo mazu maziausia apgailetina, ka tu su mielu noru ko gero kiekvienam dabar ir patartum 🙂 ar as klystu?

  12. Povilas parašė:

    +1 nanoWorld, intelis per daug priekyje high-end segmente, o Ivy Bridge taip pat galima sakyt ne uz kalnu, o apie buldozeri info neperdaugiausia ir apie tolimesnius AMD planus. gali but po biski AMD atsigaus po buldozerio isleidimo, ir bus arciau intelio, bet klausimas ar ilgai, nes intelis juda i prieki ir nestoja.

  13. Atavar parašė:

    Kas liecia techprocesa tai Intelis daugiau nei metais lenkia ne tik AMD, bet VISUS apskritai. Reik pripazint pinigus Intelis tikrai moka panaudot. tiek svariai tiek visaip kitaip

  14. cepukas parašė:

    amd buvo ir bus atsilike sitoj srity kaip sako puhaz,bet nemanau,kad buldozeris bus atsilikes,as kazkaip neesu amd fanas,bet numatau,kad buldozeris kazka rimto tikrai parodys,nebent,tai bus eilinis akiu dumimas kaip ir buvo su amd radeon 6970 kur prognuozavo,kad sluos nuo vaizdo gtx 580,bet joms vos nevos su 570 eina tvarkytis,tai kad kaip sakant laukem

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.