Galutines „Radeon R9 290“ šeimos specifkacijas lydi galimas GTX Titan Ultra pasirodymas

Tie, kuriems startinė 730 JAV dolerių kaina už „Radeon R9 290X“ pasirodė neįkandama, galės pabandyti įsigyti antrą pagal galingumą „Hawaii“ serijos vaizdo plokštę. Nors „X“ raidės-ženklo įkainis kol kas nėra žinomas, šiai minutei turime galimybę palyginti galutines R9 290X ir R9 290 vaizdo plokščių specifikacijas.

Japonijos mažmenininkų nutekinta informacija daugiau mažiau sutinka su prieš tai sklandžiusiais gandais. „Hawaii“ flagmanas turės 2816 stream procesorių, branduolio dažnis sieks iki 1 GHz (galima įtarti apie Turbo Boost buvimą), o 28 nm. lustas talpins 512 bitų atminties magistralę, kuri jungsis su 4 GB talpos GDDR5 atmintimi (5 GHz). Tuo tarpu R9 290 pakitimus gaus tik kalbant apie branduolio dažnį ir aktyvių stream procesorių skaičių. Antroji pagal spartą AMD vaizdo plokštė turės 2560 stream vienetų, o lusto dažnis bus sumažintas iki maksimalių 947 MHz. Nepakitusiais išliks ne tik atminties dažnis ir jos maksimalus pralaidumas (320 GB/s), bet ir ant montažinės plokštės sumontuotų maitinimo lizdų skaičius: po vieną 6-pin ir 8-pin.

Jei preliminarūs testai parodo, kad R9 290X gali būti pajėgus varžytis net su „GeForce GTX Titan“, greičiausiai „nVidia“ nesutiks taip lengvai atiduoti spartos karūnos – jau spalio 15/16 dienomis gali būti pristatyta GTX Titan Ultra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.