Microsoft jubiliejai tęsiasi – Xbox 360 švenčia 5 metų gimtadienį

Programinės įrangos gigantas Microsoft šį lapkričio mėnesį turi ką švęsti. Prieš 25 metus pasirodė pirmoji Windows operacinės sistemos versija, kurios šeimos nariai užvaldė asmeninius kompiuterius, o prieš 5 metus pasirodė Xbox 360 žaidimų kompiuteris.

Tiesa, pastarojo istorijoje buvo ir nuosmukių, ir pakilimų. Microsoft formatų kare palaikė HD DVD formatą, kuris atrodė daug žadantis, tad išleido priedą Xbox 360 žaidimų kompiuteriui, kuris šiuo metu yra bevertis. Neužmirškime ir nuogąstavimų apie šio žaidimų kompiuterio gedimus ir didelę baimę dėl „raudonojo mirties žiedo“.

Viena aišku, kad aukštos klasės į tikrus žaidėjus nutaikytoje rinkoje Xbox 360 pasirodė puikiai ir nutraukė Sony PlayStation serijos hegemoniją, kuri puikiai matėsi nelygioje kovoje tarp Xbox ir PlayStation 2 žaidimų kompiuterių. Šiuo metu Xbox 360 žaidimų kompiuterių yra parduota apie 45 milijonai pasauliniu mastu, kai jo konkurento PlayStation 3 apie 42 milijonai.

Microsoft šiais metais žymiai atnaujino Xbox 360 žaidimų kompiuterio seriją pristačiusi Xbox 360 S modelį, kuris dažnai vadinamas tiesiog Slim. Ekspertai pažymi, kad Xbox 360 S ir turėjo būti tas žaidimų kompiuteris, kuris privalėjo pasirodyti 2005 lapkritį.

2 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    \"Viena aišku, kad aukštos klasės į tikrus žaidėjus nutaikytoje rinkoje Xbox 360 pasirodė puikiai ir nutraukė Sony PlayStation serijos hegemoniją, kuri puikiai matėsi nelygioje kovoje tarp Xbox ir PlayStation 2 žaidimų kompiuterių\" LOL 😀 kazkaip labai fanbojiskai skamba..
    Nelygioje kovoje?Kur ta nelygi kova man idomu buvo 😀
    Tai kad ner geimu ant to Xboto,visi ant pc pasirodo praktiskai..Nusiperki geima,ir dar turi moket uz Live kad zaist – ziauru,priedai nesveikai kanuoja..Melzia M$ graziai savo fanbojus 😀
    Tai kad jau si gruodi PS3 aplenks x360,nes turi ka pasiulyt..
    technews=x360 ir amd,kitaip nepasakysi,reikia but aklam kad to nematyt

  2. SB parašė:

    Pushaz\’ai, kaip tai nėra geimų? Jei nebūtų GoW, Halo, FM, GTA 4 papildymų ankščiau ant Xbox 360, niekas jo ir nepirktų. O kas dėl FM, tai jo nėra ir nebus ant PC. Halo ant PC pasirodo tik labai seni, nes Microsoft Windows, jie valdo šį žaidimų pasaulį iš dalies. O man tai nei tie Little Big Planet\’ai, nei tie Uncharted nepatinka, ką man dabar daryt? Pirkt Xbox 360 ir nepirkt PlayStation 3. Xbox Live siūlo neapkarpytas funkcijas, nereikia PSN Pliusų ir minusų. Move 100% kopija Wii, Kinect bent jau naujoves rodo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.