Naujasis Apple iPad ne už kalnų?

Rinkos ekspertai spėja, kad naujos kartos Apple iPad planšetinis kompiuteris gali pasirodyti jau kitų metų pirmajame ketvirtyje kaip atsakas į Windows 7 ir Google Android operacinėmis sistemomis pagrįstų konkurentų gaminius.

Kaip žinia, pirmosios kartos Apple iPad turi 9,7 colių lietimui jautrų ekraną, 1GHz dažnio Apple A4 centrinį procesorius, kuris yra pagrįstas ARM Cortex A8 pagrindu, bei 16, 32 ar 64GB talpą. Naujojo gaminio dizainas išliks toks pat, tik jis bus kiek spartesnis.

Kalbama apie naują centrinį procesorių pagrįstą ARM Cortex A9 pagrindu, daugiau darbinės atminties ir įmontuotą kamerą, kuri leis naudotis Apple iPhone 4 įdiegta FaceTime technologija. Ekrano įstrižainė, pasak pranešimų, liks tokia pat, tai yra 9,7 colio.

40 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    Apple bruožas – išleidžia išoriškai nuostabų gaminį (viduje Š) ir 3 kartus į metus jį patobulina artėdami link technologiškai normalaus šių dienų europietiško ar azijietiško gaminio, taip vis sukeldami visuotinę euforiją, ir darydami pinigus iš nieko.

  2. Kenji parašė:

    Iš apple galima pasimokyti kaip daryti pinigus..

  3. Pasisiauses parašė:

    Ir tikrai jokia kita kompanija taip nedaro. Ne ne ne 😀 Atsimerkit žmonės. Tai verslas, o ne labdaros fondai…

  4. SB parašė:

    Kitos kompanijos neturi fanu burio ir joms reikia konkuruoti tarpusavyje, tad leidzia viska, ka turi geriausia ir naudoja paplitusias platformas, kaip Google Android ar Microsoft Windows 7.

  5. Pasisiauses parašė:

    Ganėtinai naivu ir kvaila būtų daryti prielaida, kad visi (ar dauguma) Apple pirkėjai yra fanai… 🙂 Jei tai būtų tiesa, Apple niekada ir nebūtų buvę ant bankroto ribos…

  6. nanoWorld parašė:

    Apple buvo ant bankroto ribos, nes nebuvo asmens, kuris sugebetu tinkamai manipuliuot robotuku armija (Steve Jobs) 🙂

    Apple be S.J. nera Apple, nuo tos akimirkos kai jis vel paliks ta kompanija (ji vienaip ar kitaip vistiek ateis) Apple galbut nesubankrutuos, bet bus visiskai kitokia.

  7. Pasisiauses parašė:

    Kad tu čia kažką jau nusišneki… kai nebuvo S.J., Apple valdė labai prasti vadovai ir priiminėjo labai nevykusius sprendimus. Kompiuteriai ir operacinė buvo apgailėtinoj stadijoj, o pati kompanija neturėjo aiškios strategijos. Taigi gal nenusišnekėk čia apie tas manipuliacijas ir eik pasidomėk kompiuterių istorija.

  8. nanoWorld parašė:

    O tavo matyt \"egzperto\" kompiuteriu istorijos zinios suformuotos is tokiu filmu kaip \"Macheads\" ir \"Welcome to Macintosh\" 🙂

    Grizus S.J. Apple kompiuteriu pagerejimas buvo tik viena medalio puse. Kita medalio puse, buvo tos Apple \"subkulturos\" ar kaip nori ja pavadinti, isteigimas (o gal reiktu sakyt, atgaivinimas) ir pletojimas, kuri nuo 97m pastoviai teike nors palyginti maza, bet pastovia rinkos dali.

  9. -NRJ- parašė:

    jeigu atvirai – patinka man rytu azijos rinka. ten pas juos su tokiu dalyku kaip iphone rankoi vos ne prajuokini zmones aplinkinius, nes salis technologijose, ipac mobiliose taip toli nuzengus, kad apple su savo \"inovacijom\" tai isviso sleptis, cia \"inovacijos\" tu zmoniu galvose kas turi siaura poziuri ir suvokima, na ir nelabai turi savo nuomones, lengvai pasiduoda instinktam…
    liaupsinkit jus fanai ta \"kokybe\" tas \"inovacijas\" ta \"isskirtinuma\"
    man visa tai jau senai primine zombiu armija.

    apple savo vienoi zimiausiu reklamu 1984, panaudojo manipuliuojamus/valdomus zmones sedincius prie vieno didelio ekrano ir klausancius jiems snekancio snukio, jiems brukamu dalyku, zinot man tai kas ten buvo vaizduojama kur kas panasiau i apple i tai kas vyksta dabar su \"obuoliniu armijom\" negu i ta kita puse kuriai buvo noreta ikasti.

    taip pasisauses, visi daro \"tobulinimus\" betkuris gamintojas, bet palygink tobulimus kur grynai kazka is esmes keicia gaminiuose, arba iskart isleidzia placia gaminiu palete ir zmogus renkiesi kaip pirkdamas auto kokio paketo nori ir kiek gali moketi.

    o cia isleidzia viena ribotu galimybiu aparata, su \"keliom konfiguracijom\" jeigu taip tinka pavadinti skirtumus ipadu dabartiniu
    ir po laiko vel \"nustebina inovacijom\"

  10. Pasisiauses parašė:

    -NRJ-
    Nepasakyčiau, kad kiti gamintojai savo gaminius tobulina iš esmės. Pažiūrėk kiek HTC telefonų su Android išleidžia… Arba Nokia… Ir ar labai jie visi skiriasi? Nelabai… Tiesiog vienas modelis daugiau pikselių šmikselių turi, o kitas – mažiau… Nusipirk patį krūčiausią Android\’ą, o žiū po mėnesio jau dar šustresnis yra… Tokia informacinių technologijų rinkos realybė. Tiksliau sakant, tokia yra VERSLO realybė, todėl kažkaip juokinga kai žmonės kritikuodami pamiršta, kad Apple (ar bet kuri kita kompanija) yra pelno siekianti organizacija.
    O apie inovacijas net neverta ginčytis, nes faktai manau kalba patys už save.

  11. -NRJ- parašė:

    paminek inovacijas, kazkokias revoliucines technologijas kokias atnese apple per paskutinius pora metu? man labai idomu paliko kas ka laiko inovacijom 🙂

  12. nanoWorld parašė:

    Na, \"inovacijos\" sakyciau kiek reliatyvi savoka. As manau, kad tokios kompanijos kaip Xerox, IBM, Google inovacijose pasizymejo nepalygamai daugiau nei Apple.

  13. Pasisiauses parašė:

    Gal neterškim čia komentarais ne į temą 🙂 Galim nebent kitur pratęst apie tas inovacijas…

  14. XavIer parašė:

    Oj kaip isjuoko verkti norisi kai matai komentarus is zmoniu kurie ta telefona ar kompiuteri mate vitrinoje ir iskarto ale viska zino. Paziiurit koks procesorius, kiek ramu, kokia vaizduske, kokia talpa ir pamatot kaina 7000 lt. Tada rekiat kaaaaaaaa 7000lt uz toki mesla matyt apple fanbojei duhai jei uz tiek perka. Nes gali nusipirkti uz tokia kaina su tokiais parametrais net 4 kompus. Ne taip mastot ? 🙂 Juokdariai jus. Panasus ir as buvau kol to daigto neisigijau ir ta proga jus siek tiek noreciau apsviesti, kad nesvaigtumet kita kart nesamoniu. Pirmiausiai pradekime nuo ekrano. Pagooglinkite kokios matricos eina macbookuose ir paziurekite kiek kainuoja tarkim koks nors monitorius nesvarbus kokios kompanijos. Pazadu cia jau bus jum pirmas spyris i subine. Ar visi notebookai turi nakti apsvieciama klava kuri pati automatiskai nustato koki ryskuma naudoti, taip pat ir su ekrano apsvietimu tas pats. Manau ant vienos ranku pirstu suskaiciuosite. Kiek kompu turi tuchpada. Ogi nei vienas. Sakot kam tas sudas? Tai reiskia tikrai net neliete esat. Nueikite ir atsidarykite kokiam elektromarkete nuotraukas ir pazaiskite su pirstais is karto suprasite apie ka kalbu. Taigi tuchpadas supranta iki 4 pirstu. Cia visa ilgiausia staipsni kam tai reikalinga galeciau parasyti ir kokie navarotai. Toliau tesiam. Ar pas visus notebookus isvesta vedinimo sistema i gala, kad galetumete laikyti kompa ant keliu ant lovis ir t.t. Nemaciau kolkas nei vieno. Toliau tesiam magnetinis kroviklis, kad uzkliuve uz kompo nenumestumete kompo, isjungus kompa sone indikatorius kiek baterijos liko ir t.t. Nzn ar dar kazko nepamirsau gal dar kazkas mane papildis, bet va jum ir litai uz ka mokate. Gal tik kokius 300litu sumokate uz obuoliuka. Ir aj beje o kiek kompu su aliuminiais korpusais 🙂 /?? Na tikiuosi jus tai privers susimastyti. Kitu atveju uzjauciu jus ir linkiu toliau dziaugtis savo numyletu kokiu nors accer 😛 O del iphone tai ziauriai tingiu jums aiskinti nes vel jus ziurite kaip ir kompus tik i komponentus viduj. Bet kokios galimybe jo jus visai dzin. Zodziu man neskauda, kad jus varot ant apple, bet jie verti daug daug daugiau nei jusu proteliai gali suvokti neturint situ daigtu. Vien jau ju os nera su kuom liginti, nors cia ir vel kiek abreduku tiek ir nuomoniu. Sita tema tikrai nesigincisiu. Nors ziauriai patinka mac os, bet pripazistu, kad windows 7 tikrai neblogas produktas.

  15. XavIer parašė:

    Dar pamiršau prdurti, kad bent jau mano modelis turi integruotas 2 vaizo kortas. Viena silpnesne 9400m gt, kad taupyt energija kita9600m gt timtesniem darbam. Nemanau , kad tokiu dalyku turi dauguma kitu gamintoju

  16. -NRJ- parašė:

    xavler << zinai su savo emociju proverziu ir bandymu kazka irodyti, tik paneigei savo paties profili parasytus zodzius \"protingas zmogus\"

    protingas zmogus neisisokinetu kaip tu pries kitus? nezinau ka cia bandei irodyti? kad cia tipo ubagai renkasi o tu vienas turtingas? Tai zinai nei velnio nepavyko. cia tik susidaro toks vaizdas tamstai, kad jeigu zmogus kazko nemegsta tai jis to daigto nera ciupinejes tipo? patikek tu manim as jauciu uz tave pati su apple gaminiais daugiau susiduriau ir nezinau kaip tau, bet man \"psichologinio orgazmo\" ar kaip cia issireiksti, – nesukelia tai ka as naudojau ir ka bandziau nei tai butu imac\’as, nei macbook\’as nei iphone\’as nei ipod\’as koks..

    cia neissemiamas saltinis gincams tarp zmoniu, kaip gincams liginant kitus brendus kompiuterinius ar ne

    tu kaifuoji nuo savo mac\’o – kaifuok i sveikata, tik nesidraskyk cia taip ir nesisvaidik replikom kurios tik parodo paties brandos ir elementariausios kulturos spragas!

    as visada buvau ir liksiu prie nuomones, jog daigtas turi tarnauti zmogui o ne zmogus daigtui… o jau kam ko pakanka cia kita tema

  17. XavIer parašė:

    Apie turtinguma cia net kalbos nebuvo. O, kad matau neesi dirbes tai 100% iskarto matosi. Jei kazka nori irodyti man. Tai turetum atrasyti faktais taip kaip as isdesciau. Pvz. XavIer yra durnas, kad pirko si kompa, nes as manau jo kokybe yra sudas uz tokia kaina. Ir izs kart fakta is kur tai istraukiai. Antra. Rasai manau uz tokia kaina galima paiimti toki kompiuteri ir vardini kuom jis geresnis. Bet as zinau ka arasytum procas, vaizdas ramai hardas ir va jega matot koks gersnis 😛 Zodziu durkis toliau su applais sapnuose ir pasakok bobutej savo versijas 😀

  18. nanoWorld parašė:

    >>Xavler

    Mano nuomuone, vienintelis racionalus tavo argumentas – tai ekranas, taciau, matai, gera ekrana turi dauguma aukstos klases nesiojamumu, tad nemanyk, kad Apple jis kazkoks ypatingas. O priduriant apie ji, tai matyt Apple suskubo padorius deti po to skandalo, kuomet jos kompiuteriuose buvo aptiktos TN matricos. Bet sakykim, sis komponentas tikrai \"pakelia\" kaina.

    Visi kiti \"navarotai\" (labai geras zodis, kuris atspindi ypatuma, bet nebutinai privaluma) yra daugiau aki traukiancio ir zaislinio pobudzio. Nesakau, kad jie nereikalingi, bet jie tikrai nekainuoja pagaminti tuos papildomus ~2k litu, kalbant apie brangesnius Apple nesiojamuosius.

    Matai, diskutuoti apskritai yra sunku, nes kiekvienas ziuri per savo mastyma i viska, tad ir i Apple. Yra zmoniu, kuriems tie tavo \"navarotai\" yra visiskai nesvarbus, yra zmoniu, kuriems galbut , tai pats svarbiausias kompiuterio atributas – visi skirtingi. As asmeniskai esu daugiau praktinio mastymo, tad maziau kreipiu demesio i kazkokius asmeniskai man antraeilius \"navarotus\" daugiau i sistema konkreciam uzdavinio sprendimui, tad kodel uz juos turiu moketi, jei ju man nereikia – as galiu pasirinkti du kart pigesni gamini su analogiskais parametrais arba du kart spartesni be tu \"navarotu\", ir manau, tokiu zmoniu kaip as yra nemazai, tiesiog tu tuos \"navarotus\" isvardintus pateiki kaip visiem objektyviai ypac reikalingus (kas pastoviai brukama per MAC prezentacijas), kai is esmes kiekvienas pats nusprenzdia, ar jam tai tikrai reikalinga (ypac uz tokias sumas), tad nereikia imti ir teigti, kad \"Apple nuostabiausi kompiuteriai darbui\" (ka daznai daro Apple user\’iai ir fanai), kuomet net Macbook Pro varianto su Nvidia Quadro nera…

    Tad apibendrinus, asmeniskai man tie \"navarotai\" (liaudiskai tariant, sudniekiai) nera aktualus, ir jeigu as jau pasiryzciau moketi uz kompiuteri 7000Lt ar daugiau, rinkciausi Dell Precision produktus, kurie atmetus tuos \"navarotus\" ir snekant apie operavima konrkeciose uzduotyse tuos Mac\’us sudraskytu.

    Iphone galejai is vis nekisti i diskusija, snekesim kuomet is viso jis bus veikiantis 😀

  19. XavIer parašė:

    Ne visai gerai skaitej ka rasiau. Visi aplink skundziasi uz ka tiek jie kainuoja as jum ir atsakiau. Ir siaip matyt cia tik sutapimas, kad koki speju 80% profesionalu kurie dirba su nuotraukom, video, braizymu muzika ir t.t. dirba su macbook. Matyt juos irgi uzvalde steavas… 😀 😀 Matyt jis ateina pas juos i kontora ir sako sudas Dell su Apple tu geriau padarysi darba ir jie visi patiki 😀

  20. nanoWorld parašė:

    Tai va nespeliok (nes gali nusispeliot), arba pateik statistikas, oficialiai surinktas, nes nemanau, kad 80% ju dirba su Apple 🙂 Kitas klausimas, kurie is tu \"profesionalu\" yra naudoje naujesnius Windows nei Windows 98? Nes mat tarp ju buna argumentas \"luzta, neveikia, stringa\", kai tokios problemos, atmetus kreivarankiskumo faktoriu, realiai gerokai sumazejo nuo NT paleidimo i namus, t.y. po Win 2000 Pro ir visos po to isejusios seimos, o paskui pasako \"Apple naudojau jau 20 metu – daugiau nieko man nereikia\" tad tas \"ismeginimo ir tik po to snekejimo faktorius\" gali buti ir atvirkstinis 🙂

    Be to, dauguma tu video, braizymo ir t.t. taikomuju paketu kuria ne Apple, o kiti gamintojai (Adobe ir kt.) tad prie ko cia Apple, kuomet ji gali naudoti ir Windows paltformoje su tokiu paciu funkcionalumu? Na ok, esu girdejes \"gandu\" kad dirbant su ypac dideliais projektais, Windows XP pradedavo \"oziuotis\", kur OSX veikdavo normaliai, taciau tai buvo pries 9 metus.

    Manes irgi klaidingai nesuprask, nesakau kad Apple kompiuteriai kazkoks \"blogis\". Kaip ir kiekvienas produktas turi ir privalumu ir trukumu (kurie beje, gali irgi buti subjektyvus), skirtumas tik tas, kad mano asmenine nuomuone, \"tipinis\" Apple vartotojas isivaizduoja Mac esanti \"tobula\" ar \"geriausia\" kompiuteri viskam, ir aukstos kainos uz juos mokejimo pagristuma visiems vartotojams, kai paprasciausiai taip nera..

  21. Pasisiauses parašė:

    Reikalingi tie \"navarotai\" ar ne, bet jie vistiek padidina produkto savikainą… Natūralu, kad tada ir galutinė produkto kaina parduotuvėje būna didesnė… Taigi nereikia čia giedoti apie dirbtinai išpūstas kainas…
    O pirkėjas jau pats nuspręs kokios klasės kompiuterio jam reikia. Ar low-end, ar mid-end, ar hi-end.

  22. XavIer parašė:

    As neteigiu, kad apple geriausias. Bet, kad profai su juo dirba tai skaiciu tiksliu nzn, bet lyginant su windowsais butu tikrai didelis smugis i apacia. Nes jei ne apple tai tada linux. O del ko taip yra cia jau klausti tu paciu profu reikia. Nes as i juos tikrai nepretenduoju ir jokiu special darbu nedarau, kad pateikti svaru argumenta kodel mac ox, o ne windows. Pagrindeine mano mintis buvo uz ka yra tie dideli pinigai. Kad visi negalvotu jog moka 50% uz dalis ir 50% uz varda. Uz varda visi gamintojei ima. Vieni daugiau kiti maziau. Bet jei tuos kaip tu sakai vadinamus sudniekius turetu kiti kompai kaina butu tikrai panasi. Apple politika kitokia. Jie nori, kad klientas netik kompo dalis gautu, bet ir butu patenkinti jo kitais visais tais navarotais. As suprantu, kad kai kiseneje nera tu pakankamai pinigu atrodo nu ir nafig jie reikalingi. Bet kai juos turi tada galvoju. Blyn kaip patogu. Cia tik turint tai gali suprasti.

  23. Pasisiauses parašė:

    nanoWorld,
    Apšviesiu tave:
    Geriausias softas fotografijai, video, muzikai yra būtent ant Mac\’ų. Aperture, Logic Studio, Final Cut Studio… Programos, kurios savo srityje yra geriausios. Ir jas gamina…………Apple…
    Kiek žinau Adobe apie 70 procentų Creative Suite softo parduoda Mac user\’iams…

  24. -NRJ- parašė:

    XavIer << klausyk bahuras biskeli ne per siauriai mastai? truputeli nenori nubusti ir suprasti kas yra kas?
    cia tiek del mano zodziu tiek del nanoWorld

    tu sedek aspikabines ta savo obuoli. nei tu manes pazysti nei zinai ko ir kiek as esu ciupinejes! patikek tu manim su obuoliais susiduriau ir teks susidurt dar ne karta ir as tau dar karta aiskiai pasakau – cia nuo zmogaus priklauso, man jokio kaifo, koki matau suteikia tau, joks obuolys nesuteike niekada. kas is tu tavo pasakytu \"pranasumu\" cia vieni tu dalyku ka visur visi fanai ir entuziastai liaupsina, nes realiai be situ dalyku, nieko ten daugiau ir nebuna isskirtinio nuo iprastu nesiojamu,

    na dar pridurkim bedas kai tenka ramu ieskot ir betkokio kokio nori neidesi, kai sakykim nusiperki normalia pora kingstonu ir nori mac book pro primest biski \"arkliu\" is 2 gigu pasidaryti i 4, tai zinai, kai kompas paspringsta idejus nauja normalia ramu pora i ji ir nesikuria, nuo kuriu ramu visi kiti kompai veikia kaip bitutes, net blogesni uz ta mac book pro siuo atveju..

    tai zinai – as gal dar karta pasakysiu kad man daigtas turi tarnauti o ne as jam, is technines puses cia tik viena minusa su kuriuo dar pries savaite susiduriau, o siaip kiek ciudu buna, aisku genda visi, ir visi ragus metu, nu bet kokius ragus kartais rodo obuoliai tai aciu gal ne.

    o dar papilstydamas is tuscio i kiaura ir nesugebedamas daugiau nieko kito padaryti kaip bandyt kazka izeisti is kazko pasijuokti tik apsijuoksi pries save pati..

    o apie profesionalus, tai zinai kas kame profesionalas, muzikos kurimui taip su pro toolsai apple\’ai patogus dalykas, zinau zmoniu kas dirba ir tikrai su muzikos kuryba nebegrystu prie PC, bet kai eina kalba apie profesionalus kurie dirba su braizyba, modeliavimu, tai jiems arba neuztenka smarves is mac\’u arba tiesiog nepalaiko softo jie su kuriuo iprate dirbt zmones.

    ir aplamai nubusk gal zmogau, ne viskas kas brukama ziniasklaidos ir kas labiau prigija kaip mados reikalas yra istiesu gerai.
    o snekant apie kokybe ir patikimu, zinai man idomu kodel tikri profesionalai, o ne \"pakazuhininkai\" dirba su Lenovo ir HP nesiojamais arba darbinem stotim? na dar dell.

    tai tas tavo spejimas su 80 procentu profesionalu nei i ruta nei i meta. jeigu tu laikai \"profesionalu\" kiekviena fotografiuksti kuris isigijo obuoli, nes jo draugas fotografiukstis irgi isigijo ir del to kad kitas fotografas jo mieste irgi turi mac\’a tai kur jis bus blogas \"profesionalas\" ir irgi nenusipirks.

    ne per ta prizme ziuri zmogau, visiskai ne per ta, ir tikrai siaurai mastai, nes tiesiog nesusidurei dar tiek kiek tenka susidurti kitiems.

    Visada buvo zmoniu kas myli o kas ir nekencia kazko, as nei myliu kompus, nei neapkenciu mac\’u man tiesiog mac\’ai netinka tokiems dalykams kuriuose pc manes neriboja – visiskai
    taip kad automatiskai tiesiog nematau nei noro nei apciuopiamos naudos naudotis tuom kas netinka man.
    o kam tinka – saunu, valio dziaukites vartokit

  25. nanoWorld parašė:

    >>Pasisiauses

    Nespresk tu pats kas geriausias, nes tu (speju) neturi dideles kompetencijos skaitmeniniu video, muzikos ir fotografiju profesionaliam apdorojime. Del tos pacios priezasties as neteigiu, kad Windows \"masina\" ten geriausia – dabar tiesiog analizuojam situacija is savu perspektyvu ir tiek.

    Kalbant apie tavo pavyzdzius, tai Final Cut Studio intymiai konkuruoja su Avid produktais, pavyzdziui, Media Composer, kuris taip pat veikia ir Windows paltformoje, tad manau dabar nera prasmes gincytis ar geriau Final Cut Pro ant MAC\’o ar Media composer ant PC su Windows, kuomet abu nesam sios srities profesionalai. Manau kiti tavo pavyzdziai taip pat turetu atitinkamu atitikmenu. O as tiesiog reagavau i tuos 80%, kurie buvo pasakyti \"is oro\" – tik tiek. Neneigiu, kad yra sferu, kur tarkim Apple MAC ar programine iranga yra geriausia vienu ar kitu aspektu, kaip ir yra sferu, kur geriausias yra PC su Windows, ta as ir noriu pasakyti – kad nereikia suabsoliutint to MAC kaip vaisto nuo visu problemu, nes pagal tam tikra situacija, jis gali buti teisiog objektyviai netinkamas ar per brangus, nes as galiu taip pat laisvai isvardinti PI kuri taip pat net neturi analogo OSX\’e ir Apple apskritai ten nera taikytinas, kaip pavyzdziui, Opnet, Autocad, 3Dsmax, Maya (apskritai viskas is Autodesk), kurie, galiu taip pat pasakyti, yra \"geriausi\" savo sirtyje. taciau sitame puslapyje mes daugiau diskutuojame is paprasto vartotojo perpektyvos, ne profesionalo tam tikroje srityje, o paprastas vartotojas (gal reiktu sakyt paprastas praktiskas zmogus), kaip kazkas pasake, galbut tikrai dziaugiasi Acer\’iu, nes jis ten, kur jam reikia, veikia neprasciau nei 2 kart brangesnis Apple. Sneket galime is daug pusiu.

    O kadangi si diskusija jau po truputi virto chaosu, manau ties cia ir sustosiu.

  26. Pasisiauses parašė:

    O tu ekstrasensas, kad leidi sau nuspręst kokia mano kompetencija? 🙂
    Šiaip čia niekas niekur nesakė, kad Mac – vienareikšmiškai geriausia platforma viskam.
    Yra sričių, kur Mac\’as tikrai geriau (aš jas išvardinau), o yra sričių, kur Windows geriau (3D, braižyba). O jei žiūrint iš paprasto vartotojo perspektyvos, abi platformos turi vertingų privalumų. Viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Man tiesiog nusibodo skaityti tuos pačius kliedesius apie fanatikus ir smegenų plovimą…

  27. XavIer parašė:

    Jo cia diskusijos bergzdios. As tikrai neverciau cia nei vieno pirkti apple ir nesakiau, kad tai geriausias notebookas pasaulyje. O man vistiek cia raso apie ramus 🙂 juos jei ka jau galima nusipirkti normalioje firmineje parduotuveje ideal ar ishop. O pasikartoju 1000 karta as irodziau uz ka tie litai mokami. Jei kokiam nrj reikia tik ramu ir vaizdo kortos, kad parodyti draugeliui kaip pas ji ant auksciausiu nustatymu veza crysis. Taip tada gal i apple nereiktu zvalgytis. Nors ir tai naujas modelis manau jau susidorotu su dauguma uzduociu grafine prasme. O apple gauni tuos sudelius. Jums ju gal nereikia, o man jie dabar labai pravercia. Ekranas ryskus, sutemsta man nereikia nuo lovos begti, kad isijugnti sviesa, nes klavetura apsisviecia. Kad laikau kompa ant kaldros vel net nemastau nes nera jokiu ventiliavimo angu ant dugno. Einu miestu ir galvoju, kad reiktu pasinaudoti kompu, bet idomu ar baterijos dar liko? No problems kam jungti kompa. Spusteli migtuka kompo sone ir matai kiek liko baterijos. Nieko rimto nedarai, gerai dirba silpnese vaizdo korta. Vietoj porps h naudojuos kokias 4. Reikia patogiai pavartyti nuotraukas, pavaikscioti po narsykle ar po kompa be peles. No problem vel gelpti puikus tuchpadas. Noriu isideti kompakta, bet dazniausiai visose loptopuose islenda gaidulis kuri lengvai gali sulauzyti, o cia ramu kompas kompakta praryja ir isspjauna. Aliuminis tvirtas korpusas, toliau puikus dizainas(svieciantis oboliukas) suprantu, kad kai kam tai juokinga o man super grazu ir t.t. Ar suvokiat uz ka tie pinigai. Ar jums ble dar 100 kartu reikia aiskinti. O apie programas ir parametrus cia neitin yra ka ginciti. Todel, kad zinoma jog be situ visu vikrutasu kuriu cia vis zyziat, kad jums ju nereikia zinoma isigytumet daug spartesni kompa zaidimam, bet man kolkas uztenka ir tokios galio kokia siulo apple. Dar nebuvo del to problemu. Nes visos programos tiesiog super priderintos. O ar jos geriausios net nepradedu diskusijos, todel kad ir asilui aisku, kad kiekvienam savo. Vieniem vienos programos kitiem kitos. Apie tai nesneku, jus patys pradedat. Mano tikslas kartoju jau 1001 karta buvo isaiskinti uz ka mokami pinigai. Dar neaisku? galim pradeti toliau diskutuoti 😀

  28. nanoWorld parašė:

    Tai ka cia diskutuot – kiekvienas savo fantazijas raso 🙂

    O kas del pinigu, tai viskas butu aisku, turint savikainu dydzius, o kol ju nezinom, tai tik tiesiog svarstom is esmes spejimu lygyje.

    Jei tave itikina tai, kad 7000Lt vertes Macbook Pro ar 3500Lt vertes Macbook yra pagristai tokios kainos del realiu savo aparatines strukturos gamybos islaidu, o ne del virtualaus sukurto \"prestizo\" – saunu. Manes tai neitikina, ir patikesiu, tik pamates jo tikra savikaina, ir kai ja pamatysiu, tada viesai atsiprasysiu uz savo kliedesius, kad uz Apple \"permokama\" (daug daugiau nei uz kitus Brand\’us) jei tam bus pagrindo. Kolkas laikausi savo nuomuones 🙂

  29. ironvolf parašė:

    Ė chebra, gal trumpesnius postus? Skaitęs tik raudonkepuraitę, tai čia truputį per daug 😀

  30. -NRJ- parašė:

    XavIer << jeigu as snekeciau arie zaidimus, kaip tu man pradejai kist crysis ir t.t. Tai suprasciau argumenta. Ramo kiekis ir kitu komponentu sparta nebutinai reikalinga zaidimams. Kuriu as beje nebeturiu laiko kada zaisti, jeigu ir noreciau! Taip kad dar nusvaigai, bandydamas asmeniskai man ikasti, man kompo sparta ir specifinis softas reikalingas kompu remontui, komponentu testavimui, duomenu apdirbimui, atstatymui, iq dar placiai placiai kam,
    kaikurie dalykam gal ir pakaktu kaikuriu macu galios. Bet is programines puses man I juos nera ko ziureti, kita vertus ribotu mane ir technines irangos pajungimas, nes irgi iranga nesuderinama su mac os.
    Ir dar karta pasikartosiu, tai jog zmogus ir turi pinigu, kad saves neriboti renkantis produktus, nebutinai lemia jog jis ims mac\’a. As turiu ir saligas ir visa kita, bet del virsui isvardintu dalyku ir del elementaraus suvokimo jog man to nereikia – neperku ir nesiskundziu, kad negaleciau sau to ar vieno dalyko leisti..

    Del ramu – as snekejau apie pasirinkimo laisve – kodel as turiu eiti butent I apple atstovo parduotuve ir pirkti rama kuris technologiskai nieko nesiskiria, o kainuoja zenkliai daugiau negu ramas kuris tinka eiliniam kompui? Cia as koki serveri upgreidinu, kad man reikalingas koks fb-dimmas ar gar kas. Paaiskink man, kodel as turiu daryt taip kaip man kazkas liepia daryti, o ne taip kaip as noriu? Pagalvok ties tuom. O siaip kaip ir sakau apsikabink obuoli ir dziaukis, man nei silta nei salta

  31. Astral parašė:

    Man tai apple navarotai primena auto tiuningo kompanija.
    Va paima kokiu 2006m gamybos, bet nenaudota 1.6l golfuka, uzdeda grazius buferius, hidrauline pakaba, sudeda kokia BOSE aparatura, aptraukia kailiu vaira, sudeda xenonus ir parduoda brangiau uz M3 BMW 🙂
    Kiekvienas renkasi tai, ko jam reikia ir kas arciau sirdies 😉

    EDIT
    dar vienas aspektas kodel apple yra geriau uz PC, tai kad jis kainuoja brangiau. Kitaip tariant, kai zmogus daug sumoka uz kazkoki daikta, jis psichologiskai tampa geresnis 🙂 gi negali brangus daiktas buti prastesnis uz pigesni 😉
    Panasiai kaip svieziai perdazyta ar nuplauta masina beveik visada traukia geriau uz aprudijusia ar metus laiko neplauta 😀

  32. ironvolf parašė:

    Astral, o tai tam golfe dyzelis ar benzas?

  33. Pasisiauses parašė:

    Astral,
    Na apie psichologinį įsitikinimą tai tamsta nusišnekėjai 🙂
    Pirkau kažkada laptopą su Vista… Už Vista taip sakant sumokėjau ir pagal tavo logiką aš turėjau dievint Windows Vista 😀 Beeeet šitos OS vistiek nekenčiau… ir buvo už ką 🙂
    Dabar tą patį laptopą naudoju su Windows 7 ir Mac OSX. Už abi nemokėjau, bet vistiek manau, kad OSX yra geresnė.
    Neseniai draugui padėjau hackintosh\’ą pasidaryt. Instaliavom Snow Leopard (vėl gi už kurį nemokėta nė cento) ir mano draugui šita OS tikrai patiko….
    Dar kita draugė mėgsta fotografuot, todėl naudoja Adobe Lightroom… Parodžiau jai savo Aperture ir jai pastaroji pasirodė daug geresnė… Pavyzdžiais būtų galima tęsti ir tęsti, bet manau esmė aiški 🙂

    P.S. Retorinis klausimas: kodėl kino industrija Mac\’us taip mėgsta? 🙂 Štai video apie Transformers 2 spec efektų kūrimą:
    http://www.youtube.com/watch?v=kIfHZ5ErMiw Kartais ne mac\’as šviečia ten? 🙂

  34. ironvolf parašė:

    Iš pradžių apie draugą kalbėjai, po to rašai dar kita draugė 😀 Tai gal lytį draugas pasikeitė iki to Aperturės aprodymo? 😀

  35. Pasisiauses parašė:

    Čia du skirtingi žmonės, vaike 🙂

  36. ironvolf parašė:

    Tai bangladešai ir rašyk \"Draugė mėgsta fotografuot\", o ne \"Dar kita draugė\" iš lempos, nors prieš tai apie draugą kalbėjai. Vaiku vadini, bet sakinio dar suregzt logiško nemoki, tai kaži kuris vaikas bangladešai? iLopas

  37. valkins parašė:

    Klaiku.
    Pūskit jūs visi prieš vėją kiek tik norit, a vistiek nieko nepadarysit.
    Geriau pasimėgautumėt paskutinėmis vasaros dienomis, o rudenį galėsit jau ir kompais džiaugtis.
    Šiaip siūlyčiau visiems normaliems, pabrėžiu – NORMALIEMS, kurie čia komentatoriauja ir galima kažką padiskutuoti, susėsti prie stalo, pasistatyti alaus (tamsaus, šviesaus, balto – kam pagal skonį) ir ramiai ir aiškiai padiskutuoti, dar geriau, kad atsineštų kiekvienas savo kompą (ne kad būtų bent 1 Apple 🙂 )
    Pripažįstu, kuriam sakusiam, kad daiktas turi tarnauti žmogui. Aš ir pats to laikausi, todėl man iPhone ir Apple kompas puikiai tarnauja, nes tai atitinka visus mano poreikius (nors buvo bandyta ir kiti tel ir ne metus ir ne du su PC sėdėjau, tiesiog pats įsitikinau kas kaip kur). Tad turbūt pasikartosiu – viskas priklauso nuo poreikių.
    Kitas niuansas – architektūrinės, braižybinės ir modeliavimo programos – Apple minusas. Čia jei teisingai pasakysiu (jei ne – pataisykit), dėl grafinės geležies – dėl grafikos procesoriaus architektūros ar kodavimo (koordinatinio ar pan.). Kad ant Apple kompų normaliai veiktų AutoCAD, Inventor ar Solid Works, reikia jiems kažką mąstyti su vaizdo kortomis. Kita vertus, tą tikrai žinau, kad SolidWorks bus ir Mac OS X platformoms – ties tuom jau dirbama, ir ne tik – ir mobiliems įrenginiams taip pat (mob telefonai, planšetai…). Autodesk kažką panašaus irgi kukuoja, bet neaišku, nors dalis Autodesk produktų (kaip Maya), veikia su Mac OS X.
    Manau laikui bėgant nebereiks nei Boot Camp\’o.
    Peace.

  38. nanoWorld parašė:

    Ziuriu, kapojimasis dar nesibaige 😀

    PS. Pasisiauses, nepyk, bet rasyt OSX i ne MAC, yra tokia pati pornografija, kaip rasyti Windows i MAC 🙂 Na, NEBENT isbandymo tikslams.

  39. ironvolf parašė:

    valkins alaus tikrai atsigerčiau, bet kam tie kompai, geriau panelių reikia :)))

  40. Astral parašė:

    >Pasisiauses
    Tai kad vista is principo pravalas buvo, kad ir kiek tu uz ja moketum 😀
    Nusisnekejai biski pats 😉

    Esu dirbes su applais, nieko stebuklingo ar kazko geresnio ten neradau.
    Kaip ir minejau, tiuninguotas 1.6 golfas su daug graziu blizguciu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.