Nuo 2020 m. „PayPal“ nebebus pagrindiniu atsiskaitymo būdu „eBay“

Pranešama, kad „eBay“ pasirašė naują sutartį su „Adyen“ mokėjimų sistema, ji taip pat vykdo „Uber“, „Netflix“ ir „Spotify“ atsiskaitymus. Tai reiškia, kad nuo 2020 metų pagrindiniu atsiskaitymo būdu nebebus „PayPal“. Iš pradžių tik maža dalis apmokėjimų už prekes bus perkelta į „Adyen“, o „PayPal“ ir toliau liks kaip atsiskaitymo galimybė „eBay“.

Kaip minėjome, „PayPal“ atsiskaitymo būdas „eBay“ liks ir po 2020 metų, bet kompanija jau nebevykdys kortelių aptarnavimo. „eBay“ naujo atsiskaitymo būdo nori ir dėl to, nes pageidauja labiau kontroliuoti atsiskaitymą ir tai padaryti kuo patrauklesniu vartotojui (pirkėjui/pardavėjui). Dėl tokių pasikeitimų „eBay“ turėtų gauti papildomus 2 mlrd. JAV dolerių pajamų. Šiuos pinigus dabar susižeria „PayPal“. Manoma, kad dėl to sumažės mokesčiai ir pardavėjams.

Šiuo metu „PayPal“ per metus gauna 11 mlrd. pajamų. Dar 2003 metais „PayPal“ tapo pagrindiniu „eBay“ atsiskaitymo būdu. Po kelių mėnesių „PayPal“ buvo nupirktas to pačio „eBay“. 2014 metais kompanijos nusprendė pasukti skirtingais keliais, tada apie 30 % „PayPal“ pajamų buvo gaunama iš „eBay“. Pelno grafa buvo dar labiau priklausoma nuo „eBay“, nes net apie 50 % pelno buvo sugeneruojama būtent iš „eBay“. Pranešus žinią „PayPal“ akcijos nukrito 12 %.

Šiuo metu „PayPal“ rinkos vertė apie 102 mlrd. JAV dolerių, o „eBay“ vertė yra apie 42 mlrd. JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.