NVIDIA: RTX 3080/3090 trūkumas tęsis iki 2021 metų

NVIDIA generalinis direktorius sako, kad norintys nusipirkti RTX 3080 ar RTX 3090 vaizdo plokštę turės apsišarvuoti kantrybe, nes pasiūla viršija paklausą. Situacijos taip pat nepagerins ir šventinis laikotarpis, kurio metu vaizdo plokščių nuperkama labai daug. Dėl to geresnės RTX 3080/3090 pasiūlos šiemet nereikėtų tikėtis, tad taip išeina, kad norint nusipirkti RTX 3080/3090 teks laukti iki 2021 metų.

I believe that demand will outstrip all of our supply throughout the year. Remember, we’re also going into the double-whammy, the double-whammy is the holiday season. Even before the holiday season we were doing incredibly well, and then you add on top of it, the Ampere factor, and then you add on the Ampere holiday factor, and we’re going to have a really really big Q4 season.”
– Jensen Huang

Apie „Ampere“ vaizdo plokščių trūkumą jau buvo pranešta prieš jų išleidimą, o „Moor‘s Law is Dead“ „YouTube“ kanalas netgi sako, kad NVIDIA specialiai tiekia mažai vaizdo plokščių tam, kad būtų dirbtinai sukelta kaina, o paskui kainoms padidėjus bus padidinta ir pasiūla, bet išlaikoma didesnė kaina. Tuo tarpu NVIDIA sako, kad tiekimo problemų nėra, tiesiog paklausa yra labai didelė.

Tuo tarpu NVIDIA norėdama geresnės RTX 3070 pasiūlos išleidimo metu netgi dvejomis savaitėmis nukėlė šių vaizdo plokščių išleidimą, kad spėtų jų pagaminti daugiau. Spalio 29 galėsime pamatyti, ar tai suteiks galimybę RTX 3070 įsigyti daugeliui norinčių.

17 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    :DDDDDDDDD nenustebino visai 🙂 Juk reikia ir kainas užsikelti ir senas dar išparduoti už aukštas kainas ir dar konkurentų sulaukti (jeigu ir ten dar nebus taip sutarę kaip dabar yra) 🙂 gudrūs tie samurajai

  2. EgidijusL parašė:

    Koks čia žaidas išleistas, jog 20XX serijos neužtenka ir visi taip nori 30XX, ar čia dauguma iš 10XX naujintis nori?

  3. blacksilentbox parašė:

    Aha, tikrai, bent teorinės kainos yra, ir už 900, ne už 800. Aišku, kad ant 27 nereikia 4k. Mano 1080 uw, ir tai turiu priekaištų 2080ti (jeigu kas nežino, čia tokia vaizdo plokštė, kurios masinės laidotuvės aplink gaublį vyksta). Bet 32 su 4k gal jau ir nieko būtų. Šiaip tai man rezoliucija nesvarbu, labiau reikia kontrasto ir hdr, kitaip sakant oled teliko kokių 32 – 38 dydžio x120Hz. Bet tokių tai jau tikrai nėra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.