„nVidia Maxwell“ architektūra: trys stulpai, apie kuriuos būtina žinoti

Nenorėdama atskleisti tikrojo veido, kuriuo pasižymės „Maxwell" architektūros vaizdo plokštės, bei nedalindama tikslių išleidimo datų, kasmetiniame investuotojų renginyje „nVidia" prakalbo apie tris aukštai kylančius stulpus, kurie privalės nukloti tiesų ir sėkmingą kelią ne tik naujos kartos vaizdo plokštėms, bet vėlesnėms architektūroms.

Pirmasis ir turbūt labiausiai intriguojantis stulpas: šalia grafinių stream procesorių patalpinti ARMv8 skaičiuojamieji branduoliai. Kartais „nVidia" juos linkusi įvardinti ar bent anksčiau tikrai vadino pirmuoju kompanijos centriniu procesoriumi, kuris „suksis" ARM instrukcijų paketo dėka. Pastarieji branduoliai turės galimybę palaikyti unifikuotą virtualios atminties technologiją poroje tiek su „Intel", tiek ir su AMD procesoriais. Visa tai geriau žinoma projekto „Denver" vardu, kuris  „Maxwell" architektūros vaizdo plokštes pavers savotiškais hibridiniais vaizdo spartintuvais. Šiuo metu jiems kaip atitikmenį galima įvardinti AMD hibridinius procesorius (angl. APU).

Tai ne tik turėtų stipriai padidinti gryną galią žaidžiant žaidimus ar naudojantis sudėtingesnėmis aplikacijos, tačiau ir apčiuopiamai palengvinti programavimo darbus. Trečiuoju kertiniu stulpu galima įvardinti „nVidia" vadovo pažadus, jog „Maxwell" architektūra tiesiog sumuš dabartinę „Kepler" architektūrą energijos efektyvumo fronte.

„GeForce" serijos vaizdo plokštės, turėsiančios „Maxwell" architektūrą, bus išleistos kažkada 2014 metais. Vėliau „nVidia" ketina adaptuoti „Maxwell" architektūrą „Tesla" ir „Quadro" linijoms, o galiausiai bus sukurta mobili „Parker" serija – priklausanti „Tegra" gamybos ženklui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.