nVidia rinkai pristatė naująją mobilią GeForce 500 seriją

Neatsilikdama nuo AMD, vaizdo plokštes plėtojanti kompanija nVidia taip pat pristatė naują nešiojamiesiems skirtų grafinių plokščių šeimą, kurią kol kas sudaro penki vaizdo posistemiai pasižymintys Optimus, PhysX ir 3D Vision technologijomis.

Tai yra GeForce GT 555M, GeForce GT 550M, GeForce GT 540M, GeForce GT 525M ir GeForce GT 520M vaizdo posistemiai. Visi minėti produktai palaiko Optimus technologiją, kuri yra įdomi tuo, jog leidžia nešiojamajam naudoti tiek integruotą, tiek ir diskretinę vaizdo plokštes, taip taupant energiją, jei jums nereikalinga diskretinės plokštės galia.

nVidia 3D Vision technologija, leidžianti matyti 3D vaizdus, yra galima tik su GT 555M, GT 550M ir GT 540M vaizdo posistemiais, tuo tarpu PhysX yra integruota visuose minėtuose mobiliuose GeForce 500 serijos produktuose. Tiesa, pristatymas nepraėjo be tokių niuansų, kaip savo produktų aukštinimas ir kitų žeminimas.

Na žinoma, AMD šį kartą nekliuvo, tačiau kompanija akcentavo diskretinių vaizdo plokščių svarbą ir teigė, kad integruoti Intel sprendimai neleidžia tinkamai sužaisti žaidimų ir džiaugtis kitomis pramogomis. Žinoma, mes kalbame apie tokius žaidimus, kaip World of Warcraft, Call of Duty: Modern Warfare 2 ir senesnius, nors daugelis teigia, kad tokiems veiksmas užteks ir Intel HD galios.

Pasak nVidia tyrimo, net 87 pastarųjų poros metų populiarių PC žaidimų neveikia su Intel integruota grafika. nVidia neveikimą įvertino kaip žaidimą minimaliais nustatymais ir net 25 kadrų per sekundę neturėjimą bei akivaizdžius vizualinius defektus, kurie pasitaiko su Intel integruota grafika. Kompanija teigia, kad net jos silpniausias šeimos narys GeForce 520M yra porą kartų spartesnis už Intel Sandy Bridge HD posistemį, jau nekalbant apie spartesnius šeimos narius, taigi, pasak nVidia, įsigyti diskretinį posistemį verta.

8 Komentarai

  1. cepukas parašė:

    na pasiziuresim,kalbas i sona 😀 kai bus normalus testai ir palyginimai,tada bus galima ir viska teigti,aisku intel vaizdo posistemiai ir istikro nieko netlaiko,jau teko isitikint nekarta,net senu geimu nepaveza geresnem rezoliucijom,ka jau apie naujus kalbet 😀

  2. SB parašė:

    Tikiuosi isbandyti AMD Brazos platforma. Butu idomu paziuret, ka jie gali.

  3. pushaz parašė:

    \"Tiesa, pristatymas nepraėjo be tokių niuansų, kaip savo produktų aukštinimas ir kitų žeminimas.\" ech SB,gi ta pati daro visi,bet kazkaip kai rasai apie visokius amd pusgaminius situ nesamoniu nerasai..ko noret technews… 😀
    Verciau parasytum verta demesio naujiena – http://www.tomshardware.com/news/geforce-technology-patent-Licensing-agreement,11971.html vietoj eilines savo dakurtos eilutes kokia bloga NV yra kad pristatant savo produktus juos lygina su kitais
    Va dabar bus labai idomu ka darys amd…Ko gero grys ten kur ir yra ju vieta 😀

  4. SB parašė:

    pushaz>Mes butinai parasysim sita naujiena rytoj su mano prideta eilute. Tiesa pasakius, turiu savo nuomone siuo klausime del sio susitarimo, tad ja isdestysiu vienoje is pastraipu pabaigoje.

  5. pushaz parašė:

    Kazkokie cirkai dedas…Dirk Meyer paliko amd – itartinai ta pacia diena kai Intel sukirto rankom su NV..senai taip idomu nebuvo 😀
    http://www.fudzilla.com/processors/item/21502-dirk-meyer-leaves-amd

    Heh,neabejoju SB kad turesit savo nuomone,ir praktiskai galiu turbut atspet ja,juk technews.lt 😀
    Idomu bus isgirst dabar tuos amd fanberniukus,kurie labai garsiai kalbejo kaip NV yra zlugus LOL
    O dar idomu ka darys Charlis pusiauteisinguolis? Turbut dar inirtingiau prades rasyt savo samokslo teorijas,tik dabar itrauks ir Intel – o sitie jau jam neleis sneket savo briedo 😀
    Uh,2011 bus labai idomus matosi

  6. destroyIntel parašė:

    Kas is tos nvidios. Niekad nepirkciau.,

  7. Povilas parašė:

    matai, ka tu pirktum ar nepirktum, mums visai nerupi 😀

  8. Atavar parašė:

    Nebutu pushaz:D taip ir prasosi priedelis \"nu\’…
    Nors is kitos puses galima ir pagarba atiduot jam- tokio aklo fanbojizmo LT erdvese reiketu paieskot… Praktiskai be konkurencijos:)

    1.5kkk per 5metus ir spyga taukuota \"x86\" licenzijoms – tikrai \"epic win\" for NV ir AMD \"ko gero gryz ten kur ir yra ju vieta\". Cia labiau panasu i pralaimejima nei i kazkoki laimejima, turint omeny ko NV norejo.

    Dirk Meyer- aha \"paliko\" kompanija^^ Jei per savo akluma sugebetum kazka matyt ir protaut tai perskaitytum, kad realiai jis buvo atleistas. Bet tokio kalibro vadovai pasaulineje praktikoje visada \"iseina patys\" po \"kulturingo pasiulymo pailseti\" 🙂 Priezastys… na cia jau net spelioti nelabai gaunas, nes realiai tai nieko mes nezinom kas ten viduje verda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.