PC žaidimų pardavimai smarkiai smunka

Pasak kompanijos Wdbush Morgan analitiko Michaelio Pachterio, 2009 metai buvo siaubingi žaidimų industrijai ir spalio mėnesio duomenys rodo, jog žaidimų pardavimai krito apie 38 procentais, lyginant su praėjusiais metais.

Tiesa, reikalus skaičiuojant lapkričio mėnesio rezultatus turėtų pataisyti Modern Warfare 2, kuris, mūsų akimis, turėjo juos smarkiai padidinti. Neužmirškime ir Assassin\’s Creed 2 bei Dragon Age: Origins žaidimų, kurių pardavimai taip pat yra labai neblogi.

Visgi, kalbant apie spalio mėnesio rezultatus, PC mažmeninių pakuočių pardavimai smuko iki 27 milijonų JAV dolerių. Verta pastebėti, jog M. Pachteris neskaičiavo skaitmeninių versijų ir interneto prekeivių pardavimų, kas, mano nuomone, turėtų padidinti pardavimų rodmenis akivaizdžiai. Bet kokiu atveju, žaidimų kompiuterių žaidimų rezultatai nušluoja PC žaidimų pardavimus – 573 milijonai JAV dolerių.

Tikėtina, kad PC žaidimų pardavimai atsigaus/atsigavo per lapkričio ir gruodžio mėnesius, tačiau akivaizdu, kad kūrėjai stengiasi susikaupti ties žaidimų kompiuteriais. Kad ir kaip kam nors iš jūsų būtų gaila, PC žaidėjai vis dažniau žvelgia į žaidimų kompiuterių perdirbinius jų platformai, o naujasis DirectX 11 kol kas atneš mažai džiaugsmo dėl menko žaidimų kiekio.

8 Komentarai

  1. Recon parašė:

    Tai cia viskas logiska. Dauguma (jei ne visi) perka PC zaidimus tik del mp. O kiek zaidimu per metus iseina su geru mp ? 2-3 max. Visus kitus siunciasi, jei tik SP nori palost. Cia viskas elementaru. O kurejai todel ir zvalgosi i konsoles , nes pajamos visai kitos, ten ne toks piratavimas kaip ant pc.

  2. mnd parašė:

    -38% yra siaubinga? Eikit eikit, vakarieciai… Tai kaip vadinti Lietuvos IT didmenos ir mazmenos pardavimu kritima -70%? Vakaruose – krize, Lietuvoje – pize… 🙂

  3. Ramizzzzzz parašė:

    mnd – butent 😀

  4. Fostil parašė:

    Liudna skaityti tokias naujienas, bet nieko nepakeisi. Del tokio milzinisko piratavimo, tokie gigantai kaip ubisoft ir atsisako vis labiau leist zaidimus ant pc: pop dlc, pop2 svarstomas, bet mazai dedu vilciu i pc versija juk be dlc is oro netes istorijos ir daugybe kitu zaidimu atideliotu ilgam laikui nuo konsoliu isleidimo. Gal ir pasirodysiu pesimistu, bet manau jog liudna ateitis lauka pc geimeriu. Arba clouda igyvendins, arba pereis visi pamazu prie konsoliu, o pc liks darbui, internetui.

  5. aKii parašė:

    Gal dėžutinių variantų pardavimai ir smunka, bet tuo pačiu metu internetinė prekyba tik auga. Geriausias to pavyzdys yra Steam. Na, mano nuomone, būtent tokios platinimo sistemos ir yra ateitis.

  6. Creative64x2 parašė:

    Manot kad NVidia ir ATi leis žlugti PC žaidimų rinkai, o kartu jom pačiom? NO WAY

  7. Recon parašė:

    Tai galbut ir jie sugebetu persimesti ant konsoliu:)

  8. Creative64x2 parašė:

    Tai jos ir taip yra persimetusios ant konsolių, bet konsolės išeina tik geriausiu atveju kas 5metus, o GPU kasmet tad pelnas kur didesnis visiem aišku manau…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.