„Rocket Lake-S“ procesoriai gaus „Cypress Cove“ branduolius

11-os kartos „Core“ procesoriai turės kodinį „Rocket Lake-S“ pavadinimą. Jau iš seniau žinojome, kad „Intel“ su šiais procesoriais pirkėjams pasiūlys naują „Willow Cove“ branduolių architektūrą, bet yra keletas „bet“. „Intel“ kol kas nėra pasiruošę aukštos spartos procesorių kepti naudojant 10 nm litografiją, dėl to „Rocket Lake-S“ procesoriai bus vis dar gaminami naudojant 14 nm litografiją. Tai yra nemaža problema, nes naujas „Willow Cove“ branduolys yra sukurtas 10 nm litografijai ir debiutuos su „Tiger Lake“ procesoriais jau šią vasarą. Tai reiškia, kad „Intel“ teks naują architektūrą perkelti į senesnę 14 nm litografiją.

„Moore’s Law is Dead“ šaltiniai sako, kad „Intel“ nenorėdami painiavos „Rocket Lake-S“ branduolius vadins ne „Willow Cove“, o „Cypress Cove“. Dėl senesnės litografijos „Cypress Cove“ negalės pasiūlyti 25 % daugiau spartos lyginant su „Skylake“. Būtent 25 % didesnę spartą per taktą turi parodyti „Willow Cove“ branduolys, o jei abu branduoliai vadintųsi vienodai „Intel“ galėtų sulaukti daug priekaištų. Video taip pat sakoma, kad „Intel“ su „Rocket Lake-S“ gali panaudoti du atskirtus lustus, vienas 14 nm lustas bus tik su branduoliais, o 10 nm lustas savyje turės grafikos posistemę ir kitus valdiklius. Iki pat šiol nėra žinoma, kiek tiksliai branduolių turės „Rocket Lake-S“. Seniau buvo kalbama, kad maksimaliai matysime 8 branduolius, bet yra minimali galimybė sulaukti ir dešimties branduolių.

Suprantama, kad „Intel“ kol kas nepateikia tikslios „Rocket Lake-S“ procesorių išleidimo datos. „Moore’s Law is Dead“ sako, kad šių procesorių išleidimas turi įvykti 2020 metų pabaigoje, arba 2021 metų pradžioje, bet labiau tikėtina, kad visgi teks laukti iki kitų metų.

Apie viską daugiau „Moore’s Law is Dead“ video.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.