RTX 3080 apžvalgos kiek vėluos, RTX 3070 išleidimas įvyks spalio 15 d.

Pagal pirminį planą jau šiandien, rugsėjo 14 dieną, turėjome sulaukti „RTX 3080 Founders Edition“ vaizdo plokščių apžvalgų, bet aiškėja, kad iki apžvalgų skelbimo teks palaukti dar dvi dienas. NVIDIA darbuotojas praneša, kad dabar planuojama leisti „RTX 3080 Founders Edition“ apžvalgas skelbti rugsėjo 16 d., 16:00 valandą Lietuvos laiku. Šis atidėjimas įvyko dėl to, nes ne visi apžvalgininkai spėjo parengti apžvalgas, kadangi testavimo pavyzdį gavo labai vėlai. Vėl kaltė tenka COVID-19 pandemijos sukeltiems logistikos trukdžiams.

Tas pats NVIDIA darbuotojas pranešė, kad RTX 3070 vaizdo plokštės bus oficialiai išleidžiamos spalio 15 dieną. Ši 499 USD kainą turinti grafikos plokštė turi prilygti RTX 2080 Ti, bent jau taip žada NVIDIA.

21 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Hardware Unboxed pažiūrau apžvalga nes išsamiausia su 20+ games testuoja o kito max su ~8 .
    Linus, Jayz, paviršutiniškos, Garbanos(GN) apžvalgos konkrečiai moksliukams o jo ardymo įgūdžiai kiekviena kart mane nustebina ;D

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Garbana nori išsamiai, bet tu rezultatų skaitymas per ilgas užknisa. Kas nori lai pauzę spaudžia ir žiūri ta lentele, plius yra puslapyje viskas jų.

      HW Unboxed šaunuoliai dėl to, kad grįžta su pertestavimais su naujais draiveriais, ko niekas nedaro. Visi tik naujus samplus uždirbinėja. O kad žaidimų daugi irgi labai gerai.

  2. Povilas parašė:

    Nezinau, man tai cia kvepia fiasko ta 3000 serijos sparta, kaip ir koronavirusas, vistiek realiai nebus tiek galingos kiek rodo jenseno skaidres, gal kokiam porai geimu ir igys didesne persvara kai bus aktyvuotas RT DLSS, bet jeigu ziuresim be tu navarotu, tai 1080TI toliau lieka iconine korta. Bus deficitas gaut ir kainos sukeltos. Reik palaukt koki amd ginkla mes i kovos lauka..

    • SoTOP parašė:

      Fiasko nebus, bet nemažai žmonių gali likti nustebinti kiek daug žaidimų 1080p rezoliucijoje bus procesorių stabdomi ir dėl to skirtumas bus mažas su 2080Ti lyginant. Neturint bent 144Hz 1440p ekrano į 3080 žiūrėti nėra ko.

      O korona per kurią vietą fiasko tai nežinau.

      • Povilas parašė:

        Tai aisku, kad kas turi 1080p nemanau kad juos domina 3080, gal labiau 3060. 1440p tai uztektu gal ir 3070, bet smagiau butu 3080. priklausys nuo rinkos, gal pats statyciau 3070 ant 1440p ultrawide, o po metu nauja karta vel perki, taip maziausiai prarandi money. Bet sakau kol testu nematome, tol sunku ka kalbet, gal ploksciu net normaliai isigyti neiseis iki nauju metu, nebent busi pasiruoses moket extra.

    • SarzzeR parašė:

      Aš irgi nemanau, kad bus fiasko, nors įdomu bus pamatyt realius rezultatus ir energijos sąnaudas, nes manau, kad bus nemažos.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Fiasko gali būti su AMD, nes kažkaip randasi kalbų, kad Big Navi gali ir nepasirodyti arba pasirodyti tik kitais metais, tad vietoj to gausime tik 5700 serijos pakaitalą šiemet su 256 bit ir 50-60 CUs.

      • SarzzeR parašė:

        Būtų prastai, nes Nvidia galėtų laikyti užkeltas kainas.

      • Povilas parašė:

        As pilnai tikiu kad tikra big navi bus sausi-vasari.

      • kernelis parašė:

        Svarbu butu gera kaina. Visi per daug uzsicikline i kazkokius fanbojizmus ir performance karunas, lyg visi pirktu kortas po 1000+USD 🙂 Jeigu RDNA2 pasiulys gera kainos prasme mid-end Ampere alternatyva, tai bus visai normaliai.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Tai visi nori kaip seniau, premium modelio už 550, o ne už 850. Panašu, kad to jau nebebus niekada.

          Be to, dar tas buvęs gandas dėl kainų, kai ale kažkokia RDNA 2 korta kainuos 550 ir turės 16 GB vRAM. Teoriškai tai turėtų būti kažkas su 256 bit ir lenkti RTX 3070.

        • Povilas parašė:

          Man tai realiai uztektu AMD kortos 2080ti lygio su RT palaikymu uz ~600usd. Aisku kad nebutu svilesis, ir ne raketa.

        • svabas2 parašė:

          Kerneli, suprantu, esi visų sryčių žinovas bet nekalbėk apie sritį kuri tau nelabai rūpi ir neauklėk ką reik visiems pirkt, prie ko čia fanbojizmas, šitie trys produktai nvidios yra ne masėms ir tikrai inovatyvūs produktai, aš baigiau inžineriją univere ir aš neperku gražių iš išvaizdos blizgučių per teliką reklamą pamatęs, šneki kaip koks nusipirkęs ausines už 20 eurų iš Maximos ir sakantis kokie durni tie audiofilai kur perka hi-end ausines už 200-400 eurų. Aš už vaizduškę irgi nemokėčiau daugiau nei 800 eurų. Stipena sako kad vaizduškė neturi kainuot daugiau nei 300 eur, nes ten nieko technologiškai sudetingo nėra, na kaip kokia garso plokštė, tai jei ten nieko sudėtingo ir brangaus technologiškai nėra tai kodėl koks Intel ar koks Samsung nepagamina vaizdo kortos už 400 eurų RTX2080Ti spartos lygio

          • kernelis parašė:

            Per daug giliai interpretuoji mano post’a 🙂

            Neturejau jokio tikslo „auklet“ ar dar kazkaip tai neigiamai atsiliepti del pirkiniu ar Ampere, galbut netiksliai suformulavau teiginius ir tau kilo toks ispudis. Ka kas perka ne mano reikalas (nors as esu uz atsakinga vartojima, panasiai kaip garbanius is GN).

            Ka norejau pasakyti, tai kad stebint viesa PC HW-related eteri man susidaro toks ispudis, jog visi verda kazkokiam flagship’u marketinginiam ir gandu katile, lyg visi tas kortas pirktu, ir lyg bet koks kitoks produktas yra niekam tikes. Pavyzdziui, AdoredTV vienam is savo tweet’u buvo rases, mazdaug perfrazuoju „jeigu AMD nesugebes konkuruoti su Ampere, tegu jie daugiau GPU is viso nedaro“. Tai as ir rasiau, kad taip, tiketina, kad RDNA2 nebus konkurencingas per visa gama, bet tai dar nereiskia kad jis bus lievas ar fiasko, ar kad absoliuciai daugumai nepakaks jo galios.

            Nepriimkit jau taip asmeniskai mano post’u 🙂

            • svabas2 parašė:

              na tu už atsakingą vartojimą, aš už progresą GPU srityje, aišku progresas sustos jei nebus konkurencijos, bet aš tikrai neisiu pirkt prekę galvodamas kad galiu nulemt tokių milžinų konkurenciją, pirksiu egoistiškai tai kas man labiausiai patiks

              • adex parašė:

                progresas butu, gal mazesnis bet butu, nes reiketu kazkaip ,,priversti“ zmones pirkti naujas kortas, o kad pirktu reiketu motyvo, motyvas siuo atveju spartesnes kortos ir noras naujintis i jas. ir cia jau apie kainas kur kas aktualiau yra kalbeti sioje vietoje, kurios tikrai sunku pasakyti kokios butu, tikrai jos nebutu ten tukstanciais uz mid plokstes, bet butu marketinginis balansavimas tarp kainos ir perkamumo pagal ka ir butu sustygiuotas lineup’as

          • Stipena parašė:

            Gal nekurk pasakų išvedžiodamas mano pasisakymus apie tuos 300€.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.