Arctic Cooling Alpine 64 GT procesoriaus aušintuvas

Sveiki Technews skaitytojai. Šiandien jums noriu pristatyti firmos Arctic Cooling procesoriaus aušintuvą Alpine 64 GT. Mes vieni pirmųjų gavome šį naują Arctic Cooling gaminį ir norime šiek tiek apie jį papasakoti Jums.

Turinys

Apie Arctic Cooling

Pakuotė ir informacija apie aušintuvą

Testai

Išvados

Apie Arctic Cooling

Arctic Cooling – privati kompanija, įkurta 2001 metais. Jos atstovybės yra išskirstytos po visą pasaulį – ofisai Hong Konge, Amerikoje, gamyklos Azijoje ir galų gale vadovybė Šveicarijoje. Arctic Cooling gamina įvairius ventiliatorius, radiatorius, skirtus procesoriaus, vaizdo plokštės ar korpuso aušinimui. Taip pat įmonė gamina korpusus, maitblokius, termo pastas.

Pakuotė ir informacija apie aušintuvą

Taigi dabar apie patį aušintuvą. Šis Alpine 64 GT yra vienas naujausių firmos gaminių. Jis skirtas AMD procesorių aušinimui. Aušintuvą sudaro ventiliatorius ir radiatorius. Radiatorius pagamintas iš 35 aliuminių plokštelių. Karštas oras pašalinamas ventiliatoriaus pagalba, pučiamas į plokšteles ir pašalinamas pro tarpus šonuose, taip šiek tiek atvėsindamas kitus motininės komponentus.





Šio gaminio pakuotė labai paprasta. Į mažą, kartoninę dėžutę įdėtas ventiliatorius. Jokios papildomos įrangos nėra ir manau, kad jos ir nereikia. Dėžutė labai paprasta. Ant šonų atspausdinta aušintuvo nuotrauka, firmos logotipai. Ant kitų pakuotės šonų surašytos aušintuvo specifikacijos, galimybės.



Tiesa, dėžutėje dar yra gana aiški, 4 kalbomis parašyta instrukcija, kaip pakeisti gamyklinį aušintuvą į šį Arctic Cooling gaminį. Išpakavus aušintuvą pamačiau, kad ant jo jau yra užtepta MX-2 pastos. O dabar šiek tiek apie aušintuvo technines savybes:

Testai

Dabar norėčiau papasakoti, kokius testus atlikau ir kaip prijungiau šį aušintuvą. Šis procesoriaus aušintuvas buvo bandomas ant štai tokios konfigūracijos kompiuterio:

Taigi tik gavęs šį aušintuvą užsimaniau jį išbandyti. Pirmiausia pažiūrėjau, kokia temperatūra pasiekia mano procesorius su „stock‘iniu“ aušintuvu. Pilnai apkrovus šį AMD procesorių, jis pasiekė 63 laipsnius, kambario temperatūrai esant 21 laipsniui. Ramybės būsenoje procesoriaus temperatūra siekė 42 laipsnius. O dabar buvo galima dėti ir naująjį Alpine 64 GT aušintuvą. Nustebino tai, kad aušintuvo montavimas yra labai paprastas. Nuėmus senąjį aušintuvą, nuvalome pastą nuo procesoriaus, uždedame naujos ant aušintuvo. Užtepiau firmos Noctua gaminio NT-H1, kuris labai gerai pasirodė ankstesniuose Technews testuose. Ant gamyklinio AMD aušintuvo buvo naudojama taip pat ši pasta. Užtepus pastos dedame aušintuvą į vietą, užkabiname laikiklius, prijungiame maitinimą. Štai ir baigta.



Įrengimas išties labai paprastas. Na o dabar žvilgtelkime į temperatūras. O jos mane tikrai pamalonino. Pilnai apkrauto AMD Athlon 64 X2 6000+ temperatūra siekė 54 laipsnius, o ramybės būsenoje procesoriaus temperatūra tesiekė 38 laipsnius. Tai tikrai geri rezultatai. Dar vienas šio procesoriaus aušintuvo privalumas – labai mažas skleidžiamo triukšmo lygis. Deja, neturėjau aparatūros triukšmo lygiui matuoti, tačiau jis veikė tikrai tyliau nei gamyklinis AMD aušintuvas. Likau patenkintas Arctic Cooling gaminiu ir palikau jį vietoi gamyklinio AMD aušintuvo.

Išvados

Šio aušintuvo kaina gamintojo puslapyje siekia 10 dolerių. Žinoma, dar turėsite susimokėti už siuntimo išlaidas. Tai tikrai nėra didelė kaina aušintuvui, kuris pasiekia tokius, gana gerus rezultatus. Manau, kad yra tikrai geras pasirinkimas už gana nedidelę kainą. Aušintuvas veikia gana veiksmingai, smarkiai sumažino temperatūrą, dirbo tyliai.

Privalumai:

Lengvas montavimas

Nedidelė kaina

Tylus darbas

Geri aušinimo rezultatai

Trūkumai:

Šiuo metu negalima nusipirkti Lietuvoje 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.