„ASRock Falat1ty Z170 Gaming-ITX/ac“ pagrindinė plokštė

Žvilgsnis iš arčiau

„ASRock“ skelbia sulipdžiusi Z170 Gaming-ITX/AC ant aštuonių sluoksnių stiklo pluošto montažinės plokštės, kurios didesnis tankis leidžia sukurti patikimesnę apsaugą nuo trumpo jungimo, įvykusio dėl nuolatinio drėgmės poveikio. Gamintojas nurodo, kad montažinei plokštei suteiktas matiškumas, tačiau mūsų akiai apdirbimas pernelyg niekuo nesiskiria kad ir nuo „Asus Z170-Deluxe. Tiesa, pati „ASRock“ šį privalumą iškelia ne kitų gamintojų sąskaita, o palygindama Z170 Gaming-ITX/AC su senesniais savo gaminiais.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Šešios iš aštuonių VRM fazių priklauso procesoriui, o likusios dvi integruotos grafikos posistemiui. Kiekviena iš fazių gauna po 60 A induktorių ir dvibokštį „Texas Instruments NexFET“ MOSFET tipo tranzistorių (25 A), kuris apjungia du MOSFET į vieną. Valdymą atlieka skaitmeninis „International Rectifier IR35201“ PWM valdiklis, kurio struktūra (6+2) atitinka Z170 Gaming-ITX/AC turimų fazių konfigūraciją. Dėl šios priežasties kieviena iš aštuonių fazių turi savo PWM liniją ir tai yra tikros aštuonios fazės. CPU priklausančius MOSFET tranzistorius aušina raudonos (Fatal1ty) spalvos radiatorius, kuris karščio vamzdeliu sujungtas su žemesnio aukščio antruoju radiatioriumi. Pastarasis aušina „Intel Z170“ mikroschemų rinkinį. Filtravimą atlieka 12 000 valandų sertifikuoti aukščiausios prabos „Nichicon“ kondensatoriai, o jiems akomponuoja dar šeši iš tantalo pagaminti kondensatoriai, vien kurių talpa siekia 1980 uF. Atminčiai tenka nebe skaitmeninis, bet analoginis PWM valdiklis ir viena fazė. Nors ant dėžutės matėme, kad Z170 Gaming-ITX/AC kaip ir palaiko tik 3400 MHz DDR4 modulius, tačiau oficialioje svetainėje dažnis auga iki 3866 MHz, naudojant du modulius ir 4000 MHz, naudojant vieną modulį.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Pagrindinės plokštės išplanavimas atitinka visus teisingiausius mini-ITX planavimo standartus: neužgrūsta erdvė aplink CPU lizdą ir jo maksimalus atitraukimas nuo žemiau esančio vienintelio PCI-Express 3.0 x16 lizdo. Skirtingai nei „Asus“ ir jos Z170-Deluxe, „ASRock“ į šios plokštės LGA1151 lizdą nepridėjo papildomų kontaktų. Viršutinėje PCB dalyje įrengtas 8-pin maitinimo lizdas, CPU_FAN lizdas ir pirmasis 4-pin CHA_FAN1 lizdas sisteminiui ventiliatoriui.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Siekiant išvengti bet kokios mechaninės konfrontacijos su diskeretine vaizdo plokšte, DDR4 atmintis poroje DIMM lizdų fiksatoriais įtvirtinami tik iš aukštesnės pusės. Dešiniajame PCB krašte įrengtas standartinis 24-pin ATX12V lizdas, USB 3.0 lizdas bei antrasis 4-pin CHA_FAN2 lizdas. Ant PCB įrengti iš viso šeši SATA III 6 GB/s lizdai, iš kurių du formuoja 10 GB/s siūlantį SATA Express. Z170 pagrindinės plokštės negalima įsivaizduoti be Ultra M.2 lizdo, kuris teoriškai praleidžia 32 Gb/s duomenų ir palaiko NVMe. Z170 Gaming-ITX/AC atveju yra integruotas ant nugarinės PCB pusės. Jis priima tiek 2260, tiek 2280 SATA/PCI-Express protokolą naudojančius įrenginius, tačiau reikia nepamiršti, kad dėl Z170 ypatybių į Ultra M.2 lizdą įstatytas SATA protokolą naudojantis SSD automatiškai atjungs SATA_0 ir SATA_1, būtent kurie patenka į SATA Express sudėtį. Pasirinkus PCI-Express SSD tokie apribojimai negresia.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Greta radiatoriumi aušinamo Z170 mikroschemų rinkinio turime mini PCI-Express lizdą, kuriame stovi „AzureWave BCM94352HMB“ bevielio tinklo plokštė (802.11AC, 2.4/5 GHz, Bluetooth 4.0). Teorinis WiFi pralaidumas siekia 867 Mb/s.

SAMSUNG CSC

Kažkodėl „ASRock“ nusipigino ir oficialioje svetainėje pateikė informaciją, pasak kurios, garso posistemei priklauso ELNA kondensatoriai. Realybėje puikiai matosi, kad panaudoti kokybiškesni elektrolitiniai „Nichicon“ kondensatoriai. Dėl mini-ITX ypatybių garso posistemė, kurią sudaro „Realtek ALC1150“ kodekas ir „Texas Instruments NE5532“ stiprintuvas ausinėms iki 600 Ohm, atskira izoliacija nuo bendro PCB nepasižymi. Palaikomų garso kanalų skaičius siekia 7.1, taip pat įdiegtas „DTS Connect“ palaikymas. „ASRock“ neskelbia SNR specifikacijų, tačiau jis neturėtų būti mažesnis už 115 dB.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

I/O panelė turi jungtis WiFi antenai, klaviatūrai arba pelei skirtą PS/2 lizdą, šešis USB 3.0 lizdus, iš kurių vienas leidžia keisti pelės duomenų atnaujinimo dažnį (Fatal1ty mouse port). Vaizdo išvedimui siūloma pora HDMI ir vienas DisplayPort 1.2. HDMI versija nėra tiksliai nurodyta, tačiau ateityje Gaming-ITX/ac gali gauti (jei dar negavo) ir 2.0 palaikymą, nes ant PCB buvo rastas HDMI 2.0 standartus palaikantis „Mega Chips MCDP2800BB“ valdiklis, kuriam išvesti 4K@60 Hz nėra jokių problemų. Du USB 3.1 (10 GB/s) lizdai prieinami tiek kaip A, tiek kaip C tipo. Skirtingai nei USB 3.0 lizdus, kuriuos valdo Z170 miksrochemų rinkinys, šiems skirtas „ASMedia 1142 valdiklis. Tarp garso išvesčių įsimaišo S/PDIF, išvestys ausinėms bei mikrofonui, taip pat linijinė įvestis. RJ-45 lizdas sujungtas su „Intel i219v“ tinklu. Tarp USB 3.1 ir USB 3.0 lizdų matomas mažytis CLR_CMOS mygtukas. Visi aštuoni USB lizdai palaiko ESD apsaugą.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.