„Asus Lyra AC2200“ bevielių tinklo stotelių apžvalga

Žvilgsnis iš arčiau

Prisimenate anksčiau apžvelgtą ROG serijos GT-AC5300? Atrodė, jog antenos tuojau apsisuks, ir jis kaip robotizuotas voras nuropos savo keliais. „Lyra“ įrenginiai visiškai kitokie. Paprasta ir neįmantri forma, balta, labiau prie namų interjero derinti spalva ir jokių išorinių antenų. „Asus“ pozicionuoja „Lyrą“ kaip produktą paprastiems namų vartotojams, kuriems tiesiog reikia gero bevielio ryšio padengimo. Tiems, kurie galbūt norės „Lyra“ prieigos taškus laikyti tiesiog knygų lentynoje ar ant komodos miegamajame. Neutrali išvaizda šiuo atveju tikrai nekenkia. Į akis nekrenta ir kiekvieno įrenginio šonuose esantys mygtukai, skirti suporuoti įrenginį su kita „Lyra“ bei atstatyti gamyklinius parametrus.

  

„Lyra“ įrenginiai pagaminti iš plastiko, tačiau surinkti pakankamai tvirtai. Iki GT-AC5300 svorio vienai „Lyra’i“ trūksta beveik pusantro kilogramo, todėl atrodo, jog net ir kritimą nuo lentynos šis įrenginys išgyventų.

Kiekviena iš trijų „Lyr’ų“ atrodo beveik identiškai. Sakydamas beveik turiu omenyje, jog pagrindinis „Lyra“ įrenginys šalia savo dviejų 1 Gbps Ethernet prievadų bei maitinimo lizdo, turi mėlynos spalvos lipduką, žymintį, jog tai yra pirminis įrenginys, kuris bus atsakingas už tinklo konfigūravimą, ir prie kurio jungsis likę du įrenginiai.

  

Galbūt pažiūrėjus į „Lyra“ stoteles gali kilti klausimas, kam kiekvienai jų reikalingi du RJ45 lizdai? Pagrindinis įrenginys bet kokiu atveju turės interneto ryšį gauti kabeliu (galimybės paprastai prijungti), todėl pirmasis prievadas atliekia WAN tinklo lizdo funkciją. Prie antrojo galima jungti kompiuterį ar komutatorių ir naudotis laidiniu vidiniu tinklu (LAN). Prie antrinių įrenginių taip pat galima prijungti kompiuterius ar kitus vidinio tinklo įrenginius, neturinčius bevielio tinklo adapterio.

Vienas dalykas, kuris užklius tiems, kurie prie savo bevielio maršrutizatoriaus turi prijungę išorinį kietą diską ar spausdintuvą, yra USB lizdo nebuvimas. Nors „Lyra“ pristatomas kaip pilnas namų bevielio tinklo sprendimas, iki šiol tiesiog prie maršrutizatoriaus išorinį kietą diską jungę vartotojai turės arba su „Lyra“ naudoti savo senąjį maršrutizatorių su USB prievadu, arba ieškoti kitų sprendimų.

Tačiau be anksčiau išvardintų priežasčių, „Asus“ su naujausia „Lyra“ programinės įrangos versija taip pat papildė įrenginių funkcionalumą nauja galimybe – apjungti įrenginius Ethernet kabeliu. Kadangi ši funkcija kol kas tik „beta“ lygmenyje, testuojant ji nebuvo išmėginta, tačiau malonu, jog ir po išleidimo gamintojas plečia produkto funkcionalumą. Visgi tokio sprendimo išpildymui kiek trūksta PoE palaikymo aparatinėje dalyje.

Įjungus „Lyra“ įrenginį, viršutinė jo dalis nušvinta. O priklausomai nuo šviesos diodų spalvos galima spręsti apie dabartinę įrenginio būseną. Spalvų kodai paaiškinti vartotojo vadove. Tiesa, normalaus veikimo metu „Asus“ palieka galimybę apšvietimą visiškai išjungti.

12 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Žiauriai neblogas daiktas atrodo. Norėčiau tokius į namą įsirengt, bet nemanau kad užtekto vienos Lyros. Man rodos visus tris reikėtų pajungt 🙂

  2. newdiamond parašė:

    Cia“ senas“ „naujas“ autorius grizo ar kaip cia ?

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Truksta tik „Originalo“/Justo, kuriam geriausia OS Windows 8.0, o geriausias PC – Z5 atom based kiniska plansete, ir bus visas senas team’as 😀

  4. foozz parašė:

    Būtų įdomus palyginimas tarkim kad ir su Unifi AC-PRO

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.