„BenQ SW2700PT“: ah, gražu, va – per smulku

Dizainas ir ergonomika

Dizainas ir ergonomika

SW2700PT dizaino negalėtume pavadinti kažkuom išskirtiniu. 27″ ekraną supa juodas matinis rėmelis, kurio plotis apačioje siekia 2,5 cm. Šonuose ir viršuje jis sumenksta iki 2 cm, bet ir šių dienų standartais tokie rėmeliai yra pakankamai stori. Dizainas – panašus į PD3200Q, tik tiek, kad „BenQ“ užrašas perkeltas į centrą. Niekur kitur priešais monitorių žmogaus buvimą fiksuojančio daviklio nematome, o tai reiškia, jog perkeltas užrašas iš SW2700PT „atėmė“ šią savybę. Nugarinėje monitoriaus dalyje atidengtų įvesčių nėra – visos pakištos po blizgiu intarpu.

SW2700PT nebūtų „BenQ“ monitorius jeigu neturėtų kabeliams permesti skirtos apvalios angos. Gamintoją išduoda ne tik forma, bet ir mėlynos spalvos vidaus apdaila. Stačiakampio formos stovo įtvirtinimui nereikalingi jokie papildomi mechaniniai įrankiai – viskas atliekama pirštais prisukamu varžtu.

 

Iš arčiau pažvelgę į patį stovą ne iš karto supratome, kam gi reikalinga gradacija ir mėlynos spalvos judantis slankiklis. Iš pradžių pagalvojome, kad slankiklis atlieka stop’o funkciją, tačiau vėliau susipratome, kad tai indikatorius, kuris leidžia grąžinti ekrano aukštį į prieš tai buvusį.

Metas prisiminti dar vieną unikalų brangesnių „BenQ“ monitorių bruožą – OSD pultelį. Lyginant su PD3200Q, pultelis savo išvaizdos praktiškai nepakeitęs, tik šoninis apvadas tapo blizgesnis. Pultelis turi po OSD meniu naršyti skirtus navigacinius mygtukus ir tris programuojamus, su galimybe jiems priskirti bet kurį nustatymą iš OSD meniu, kaip profilinį spalvų režimą ar pageidaujamos vaizdo įvesties aktyvavimą.

Aliumininį kūną turintis monitoriaus stovas sukuria tokios pat aukštos kokybės įspūdį kaip ir minėtas pultelis, tačiau kalbant apie šį komponentą pirmiausiai reikia atsižvelgti į suteikiamą ergonomikos lygį. „BenQ“ vėl parinko multifunkcinį stovą. Ekrano pasukimas į šoną galimas +/- 35° kampu, palenkimas į apačią -3,5°, o į viršų – 20°. Be abejonės, reguliuojamas ir aukštis. Beveik iki pat savo pagrindo nusileidžiantis ekranas, virš kurio pasimato pernešimą ypač palengvinanti rankena, į viršų kyla 13 cm. Nors pasukimas į šoną 10° mažesnis už PD3200Q, o palenkimas į apačią nesiekia 5°, galimybės koreguoti ekrano padėtį akių atžvilgiu tikrai nenuviliančios. Esame patenkinti reikiamu jėgos panaudojimo dydžiu tiek reguliuojant aukštį, tiek palenkimo kampą, galbūt tik sukant norėtųsi šiek tiek laisvesnio mechanizmo elgesio.

 

 

 

Šiuolaikiniai monitoriai, išskyrus plačius „wide screen“ modelius, neįsivaizduojami be portretinio režimo. Tik nereikia užmiršti, kad ekrano pavertimas leidžiamas į vieną pusę.

Kairiajame šone (turint ekraną priešais save) integruotas du moteriško tipo USB 3.0 lizdus turintis USB centras ir SD kortelių skaitytuvas. Nuo tiesioginių saulės spindulių saugančio gaubto tvirtinimo sistema sudaryta iš lipnių juostelių viršuje ir keturių fiksatorių monitorius šonuose. Gaubtas turi specialų slankiojantį dangtelį, pro kurį išvedamas kalibratoriaus laidas.

 

Penki navigaciniai ir vienas įjungimo/išjungimo mygtukai išdėstyti apatinėje rėmo dalyje. Tai mechaninio tipo mygtukai, kuriems būdingas pakankamai standus paspaudimas bei „click“ garsas. Pačioje dešinėje integruotas LED indikatorius. Esant įjungtam monitoriui jis šviečia baltai, budėjimo režime – oranžine spalva.

Iš kairės į dešinę: AC lizdas, mini-USB išoriniam OSD pulteliui, 3,5 mm jungtis ausinėms, DVI-DL, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ir B tipo įeinantis USB 3.0 lizdas.

SW2700PT dėka VESA 100 x 100 tvirtinimo skylių galėtų atsidurti ant kito trečios šalies stovo/rankos, bet mes tam paprasčiausiai nematome svarios priežasties, nebent kyla pagunda prisukti monitorių kažkur prie sienos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.