„Gigabyte“ desantas: „Aorus K7“, „Aorus M3“ ir „AMP500“

Žvilgsnis iš arčiau

„Aorus K7“

Vėl pirma panagrinėkime klaviatūrą. Į rankas Paėmus „Aorus K7“ jaučiamas malonus standumas ir svoris. Iškarto suvoki, tai – aukštesnės pakopos produktas. Pilkas tamsus dizainas atrodo labai solidžiai ir švariai. Tai dėl šukuoto aliuminio plokštės, montuojamos darbinėje pusėje. Priekyje matomas nuožulnus užlenkimas. Spalvų gama tiks prie bet kokio interjero. To nebūtų galima buvę pasakyti, jei būtų panaudota daug oranžinės spalvos akcentų. Dabar tai tik plona linija aplink klaviatūrą. Oranžinė yra pagrindinė „Aorus“ produktų spalva, o ji patinka tikrai ne visiems. Mygtukai yra malonūs liesti, išlenkti, o simboliai greitai nenusitrins, nes jie yra specialiai apsaugoti. Bendra išvaizda tikrai puiki.

Apvertus „Aorus K7“ nepamatysime nieko išskirtinio. „Gigabyte“ nesuteikia galimybės kabelio išvesti per šoną, bet padaryta speciali V raidės išpjova leidžianti kabeliui kristi jo norima trajektorija. Apačioje yra keturi guminiai padukai. Du viršutiniai reguliuojami, bet neįprastu būdu. Tai ne atlenkiamos kojelės, bet reguliuojamos ratuku. Taip galima pasirinkti tinkamiausią klaviatūros pasvirimą.

  

Dabar metas pažiūrėti, kaip atrodo visas klaviatūros išdėstymas. Panaudotas šriftas aiškus ir malonus žiūrėti. „Aorus K7“ yra standartinio dydžio klaviatūra su pilnaverčiu skaičių bloku. Nuo šios pusės ir pradėsime. Skaičių blokas įprastas, virš jo – keturios indikacinės lemputės. Šalia standartinių trijų dar gauname „Win Lock“ indikatorių. Į kairę nuo jų yra „Aorus“ logotipas. Nuo skaičių kairiau esantys mygtukai jau turi po antrinę funkciją. Ją iššaukiame nuspaudę „FN“ mygtuką. Rodyklės, „ScrLK“, „Insert“, „Home“, „Delete“, „End“, „PgUp“ ir „PgDn“ mygtukas yra skirti klaviatūros apšvietimo tiesioginiam valdymui. Laikydami „FN“ mygtuką su išvardintų mygtukų pagalba galime pasirinkti efektą, apšvietimo intensyvumą, keisti spalvą ir visiškai išjungti apšvietimą. Visos funkcijos surašytos klaviatūros dėžutėje randamame gide.

Kairėje „Aorus K7“ pusėje irgi viskas standartiška. Mygtukai ten, kur ir esame įpratę. Pačiame viršuje randame „F“ mygtukus su antrine multimedia funkcija. Norint valdyti garsą, persukti ar sustabdyti muziką ar video teks laikyti „FN“ mygtuką. Tai pat galime greitai įjungti skaičiuotuvą, vėl reikės naudoti „FN“ mygtuką.

  

„Aorus M3“

Dabar metas pasižiūrėti į „Aorus M3“ pelytę. Ji atrodo tikrai grakšti, nors nėra labai įmantrios formos, bet vis tiek ergonomiška ir į delną telpa labai maloniai. Pats pelės paviršius yra plastikinis, labai malonus liesti ir sunkiai apibūdinamas. Panašu, kad tai kažkokie minkštumą suteikiantys dažai.

Gale yra „Aorus“ logotipas, jis šviečia įvairiomis spalvomis, bet naudojant pelę jo nematysime. Aukščiau jo + – mygtukai. Tai DPI keitimo programuojami mygtukai. Jų keičiamas reikšmes galima reguliuoti per „Gigabyte“ programinę įrangą. Du pagrindiniai mygtukai yra nesujungti su korpusu ir gali būti programuojami, kaip ir guminis ratukas, kuris yra ir nuspaudžiamas. Pagrindiniai mygtukai su išlinkiu, kad pirštai jaustųsi patogiau. Visur panaudoti tikslūs ir ilgaamžiai „Omron“ jungikliai. Jie turi ištverti 20 mln. paspaudimų.

  

Apačioje matome „Aorus M3“ 6400 DPI „Pixart 3988“ jutiklį. Jo jautrumą galime keisti 50 DPI žingsniu. Jis patalpintas pačiame pelės centre. Be užrašų dar pastebime tris tefloninius padukus. „Gigabyte“ netgi prideda atsarginius, jei šituos netyčia sudėvėtume.

Pelytės šonuose yra guma, kuri padės tvirčiau suimti graužiką. Guma turi įvairiausius išraižymus, kurie padidina sukibimą. Kairėje pusėje dar matome du nykščio mygtukus, kurie išsikišę gan nemažai. Toliau link priekio yra DPI indikatorius. Jo pagalba matome kiek jautriai į judesius reaguos pelė. Kuo daugiau įsižiebia brūkšnių – tuo didesnė DPI reikšmė.

 

Žvelgiant iš priekio matome, kad mygtukų užsibaigimo linija nėra vienoda, dešinysis užsibaigia žemiau nei kairysis. Pats priekis yra lygaus paviršiaus, kaip ir visa pelė. Iš vidurio išeinantis laidas yra apie 1.8 metro ilgio. Jis guminis, neįvilktas į medžiaginę rankovę. Guma ant kabelio nesukelia daug trinties su paviršiais, bet pats kabelis nėra paslankiausias kokį matėme.

„AMP500“

„Gigabyte AMP500“ yra juodos spalvos su oranžiniu „Aorus“ logotipu kairiame apatiniame kampe. Jo pagrindas iš hibridinės silikoninės dangos. Kraštai gražiai užapvalinti. Kilimėlis yra atsparus apliejimui skysčiais.

   

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.