Toliau kankiname „Athlon 200GE“, tik šįkart su „Asus ROG Strix B450-F Gaming“

Žvilgsnis iš arčiau

„Asus ROG Strix B450-F Gaming“ yra ATX formato ir yra 30.5 X 24.4 cm išmatavimų. Žvelgiant į visą pagrindinę plokštę į akis krenta didelė galines jungtis dengianti dekoratyvinė plastmasė su ROG logotipu. Tai atrodo kaip vientisas masyvas su galinių jungčių dangteliu, kuris yra integruotas ir nenusiima. Juoda plastmasė atsiskiria nuo galinių jungčių, bet vargu, ar kas imsis tokių darbų. Reikia sutikti, kad šis dizaino sprendimas atrodo labai solidžiai. Pati pagrindinė plokštė yra juoda ir galės būti suderinama beveik su visomis kitomis detalėmis, jei kalbame apie vizualinį suderinimą. Estetinio grožio prideda ir aprašinėtas mikroschemų rinkinio radiatorius; taip pagražinta ir montažinė plokštė. ROG logotipas, esantis ant jungtis dengiančios plastmasės, šviečia pasitelkus RGB. Norint galima pagyvinti ir mikroschemų rinkinio radiatorių su pridedamu spalvingu lipduku.

Įdomu, kad pagrindines plokštės kitoje pusėje matome ne vieną užrašą, pagyvinantį šią pusę. Tai nestandartinis sprendimas, nes šioje pusėje gamintojai nesivargina imtis papildomų gražinimo darbų.

Apžvelgiama pagrindinė plokštė iš viso turi 6 jungtis ventiliatoriams, iš kurių dvi yra skirtos procesoriaus aušintuvui. Viena dedikuota vandens pompai, virš jos – jungtis korpuso ventiliatoriui. Šios dvi jungtys randasi virš PCIe jungčių. Procesoriaus ventiliatoriaus galvutės yra standartinėje vietoje: dešinėje pusėje kiek virš procesoriaus, o likusios dvi korpuso ventiliatoriaus jungtys apatinėje dešinėje pusėje.

Kairiame viršutiniame kampe, kaip įprasta, matome maitinimo grandinę, kurią vėsina du radiatoriai, bet apie ją vėliau. Virš radiatorių – 8 kontaktų procesoriaus maitinimo jungtis.

Dešinėje viršutinėje pusėje jau visko daugiau. Po procesoriaus ventiliatoriaus jungtimis matome indikacinius LED, kurie padės lengviau diagnozuoti problemas su kompiuteriu. Jie dar ir daugiaspalviai. Čia ir keturi atminties lizdai, talpinantys iki 64 GB atminties. Maksimalus atminties dažnis 3200 MHz. Už atminties lizdų – 24 kontaktų EATX energijos tiekimo jungtis. Viršuje matome ir vieną 4 kontaktų RGB jungtį, kita yra apačioje. Šiame plote dar matome ir USB 3.0 galvutę, ji yra po 24 kontaktų jungtimi.

Leidžiantis dešiniu šonu žemyn sutinkame 6 SATA jungtis. Reikia paminėti, kad 5 ir 6 jungtis bus atjungiamos, jei viršutinėje M.2 jungtyje bus naudojamas NVMe arba SATA kaupiklis.

Pačioje apatinėje linijoje matome didelį kiekį įvairių jungčių. Pačiame dešiniame šone yra korpuso mygtukų pajungimo kontaktai. Kairiau – pora ventiliatorių jungčių, o už jų viena AURA RGB jungtis. Už jos dar matome BIOS trumpiklį.

Slenkant toliau sutinkame porą USB 2.0 galvučių. Toliau matome COM portą ir TPM jungtį. Galiausiai sutinkame ir vidinę audio jungtį.

Audio posistemė šioje pagrindinėje plokštėje tikrai gera – tai  „SupremeFX ALC1220” kodekas su 10 DAC kanalų, 7.1 kanalų grojimu vienu metu, nepriklausomi 2.0 kanalai, keli signalai visoms išvestims ir EMI skydas dar geresnei audio kokybei. Nei nereikia sakyti, kad čia naudojami specialūs japoniški audio kondensatoriai, o pati audio posistemė atskirta nuo kitų pagrindinės plokštės dalių.

„Asus ROG Strix B450-F Gaming“ turi dvi M.2 jungtis, kurios palaiko 2242/2260/2280 tipo SSD kaupiklius. Į abi jungtis galime dėti tiek SATA, tiek NVMe kaupiklius. Įstačius kaupiklį į pirmąją viršutinę jungtį, netenkame 5 ir 6 SATA jungčių. Kaupiklį naudojant antroje žemesnėje M.2 jungtyje, prarandame pusę viršutinės PCIe X16 jungties pralaidumo.

Pagrindinė plokštė turi 6 PCie jungtis. Trys iš jų turi PCIe X16 jungtį, bet ne visos turi pilną elektrinę dalį. Viršutinė gali veikti PCIe 3.0/2.0 X16 režimu. Žemesnė PCIe X16 jungtis turi tik 3.0/2.0 X8 elektrinę dalį, o žemiausia X16 jungtis gali veikti tik PCIe 2.0 X4 režimu. Kaip matote, dvi viršutinės jungtys yra sustiprintos. Likusios trys PCIe X1 jungtys veikia PCIe 2.0 režimu.

Galinės „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ jungtys yra: 2 x USB 2.0, 1 x PS/2 hibridinė jungtis pelėms ir klaviatūroms, 1 x DisplayPort, 1 x HDMI, 1 x LAN portas (RJ45), 1 x USB 3.1 Type C, 3 x USB 3.1 Gen 1 (mėlyni), 2 x USB 3.1 Gen 2 (raudoni) Type-A, 1 x optinis S/PDIF out, 5 x Audio jungtys.

2 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Apie 200GE kankinimą: su MSI (bei turbūt Gigabyte) plokštėmis bei naujausiu AGESA 1.0.0.6 biosu- dabar eina 200GE spartinti, nors ir ne viską, o tik procesorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.