Nebrangių ir stipriai panašių orinukų trikova: „Deepcool AK500“ ir „SilentiumPC Fortis 5 ARGB/ Dual Fan“

Apie SilentiumPC Fortis 5 (Dual Fan)

Rodome „Fortis 5 ARGB“ komplektaciją, kadangi dėl ARGB palaikymo ji turi kelis papildomus priedus, t.y. ARGB kabelį – prailgintoją bei ARGB valdiklį, kurį sujungus su korpuso reset laidu leidžia keiti RGB efektus. Nors „Fortis 5 ARGB“ turi tik vieną ventiliatorių, tačiau pridedami laikikliai papildomam ventiliatoriui.

„Fortis 5 ARGB“ ir „Fortis 5 Dual Fan“ dalinasi tuo pačiu vienbokščiu radiatoriumi, kuriame yra po 47 aliuminio plokšteles. Nepriklausomai uždėtas ventiliatorius ar ne, abiejų aušintuvų aukštis siekia 159. Esminis skirtumas, jog „Fortis 5 ARGB“ versija turi į radiatorių dengiančią kepurėlę integruotą pašvietimą. Dėl šios priežasties radiatorių veria papildomas kabelis. Pašvietimas bus perduodamas ne tik į kraštus, bet ir į „SilentiumPC“ logotipą. „Fortis 5 Dual Fan“ kepurėlė taip pat turi šį logotipą, tačiau jį išskirti sunku iš bendros juodos spalvos. Į I/O panelės pusę atsuktas kraštas turi didelę išpjovą, be kurios montavimas nebūtų įmanomas. Abiejų kraštų aliuminio plokštelėms suteikta dantyta forma, tokiu būdu padidinant efektyvų paviršiaus plotą. Radiatorių plotis siekia 139 mm – tai nėra patys kompaktiškiausi aušintuvai, todėl galimos PCIe x16 lizdo blokavimo problemos naudojant mini-ITX pagrindines plokštes.

Radiatorių kraštai uždari, taip maksimaliai koncentruojant visą oro srautą į centrą. Dizainas yra asimetrinis tam, kad nebūtų uždengti arčiausiai CPU esantys DIMM lizdai, nes tai padaryti kai radiatoriaus gylis siekia 80 mm nepakanka.

„Fortis 5 Dual Fan“ radiatorius sveria ~630 gramų, kai „Fortis 5 ARGB“ sveria ~710 gramų. Skirtumą sudaro matinio ARGB elemento ir aliumininio viršaus visuma, kai „Fortis 5 Dual Fan“ radiatoriaus kepurėlė pagaminta iš plastiko.

Abu radiatoriai turi po šešis 6 mm skersmens nikeliu padengtus šilumos vamzdelius, kurie su procesoriumi kontaktuos H.D.T. (heatpipe direct-touch) metodu. Kaip įprasta, tokio pagrindo apdirbimas nebūna akinančiai veidrodinis, tačiau „SilentiumPC“ pavyko pasiekti atspindintį paviršių.

„Fortis 5 ARGB“ priklauso vienas 140 mm „Fluctus“ ventiliatorius, kuriame taip pat integruotas ARGB pašvietimas. Ventiliatorius turi papildomą moterišką 4-pin PWM jungtį antrajam ventiliatoriui bei moterišką ir vyrišką 3-pin ARGB jungtis (5 V). Maksimalūs sūkiai – 1400 RPM.

„Fortis 5 Dual Fan“ naudoja 140 mm ir 120 mm „Fluctus“ ventiliatorius. Abudu išvysto 1400 RPM ir patogumo dėlei gali būti sujungti į girliandą. Gamintojo teigimu, visi ventiliatoriai naudoja FDB guolius. Mažesnysis „Fluctus“ ventiliatorius kampuose turi antivibracinius paminkštinimus – graži savybė tokio kainų ruožu produktui.

8 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Suklydau tarp 12700F OC nustatymų. Pure Rock 2 nelaiko @5,1 GHz/1,25 V, tačiau Deepcool AK400 laiko geriau už Silentium: max 93 C/avg P cores 87 C.

  2. RaimaGree parašė:

    Gal butu visai idomu palyginti liquid CPU ausintuvus with a 120mm radiator palyginimus, kaip antai: https://www.deepcool.com/products/Cooling/cpuliquidcoolers/LS320-High-Performance-120mm-Liquid-CPU-Cooler/2022/15828.shtml ar https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/iCUE-RGB-PRO-XT-Coolers/p/CW-9060049-WW. Siulau nes: nemazai pazystomu galvoja apie nedidelius MiniITX formato full gaming kompiuterius ir tokiu ausintuvu su zemo profilio siurbliukais palyginimas manau nemazai kam butu aktualus 😉

    • BC00 parašė:

      Ta prasme domintų 120 mm AIO palyginimas su oriniais aušintuvais? Bet tokiais kaip dabar, ar žemo profilio kaip šitie?
      lowprofile

      • RaimaGree parašė:

        Na jei naudoti mazesnius korpusus kaip (SilverStone SG13 V2) zemo profilio siurbliukas (skyciu ausinimo atveju) ar siaip zemo profilio orinis ausintuvo ivertinimas butu idomu, ypac palyginant zemo profilio orinio ir skyciu ausinimo sprendimo efektyvuma. Beje jei tokiame korpuse naudoti SFF maitinimo saltini tai ir truputi aukstesnis siurbliukas telpa kaip antai DEEPCOOL LS320 120mm variante, bet jei naudoti iprastini maitinimo saltini (pastarasis case tai leidzia) tai ten telpa tik zemo profilio sprendimai. Net ir SFF maitinimo saltinio atveju vistiek reikalinga palikti erdve oro cirkuliacijai taigi be zemu profiliu sprendimu cia neissiversti 😉 Mano atveju as beje naudoju Corsair H60, bet su efektyvesniu Noctua NF-A12x15 PWM, Quiet Slim Premium Fan, 4-Pin (120×15 mm, Brown) ventiliatoriumi

        • BC00 parašė:

          Pats prijaučiu mažoms SFF sistemoms, tai ateityje bandysime kažką į šią temą palyginti. Jei tiks leis galimybės 🙂 SSF korpusų įvairių turime, tereik aušintuvų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.