Bandome žaidėjo kėdę: „SilentiumPC Gear SR500 RD“

Žvilgsnis iš arčiau

Tie, kas renkasi žadėjo kėdę, yra susitaikę, kad ji primins lenktyninio automobilio „Recaro“ tipo saloną. Toks dizainas daugeliui tikrai patinka, jiems priklausau ir aš. Tokia kėdė atrodo agresyvi, veržli, o svarbiausia yra patogi su platesnėmis reguliavimo galimybėmis negu įprastos biuro kėdės. Mums kliuvęs modelis agresyvumu trykšta itin stipriai dėl raudonos spalvos akcentų.

Pradėkime nuo apačios. „SPC Gear SR500 RD“ turi penkis guminius ratukus. Jų riedėjimas labai malonus, sklandus. Ne per lengvas ir ne su per dideliu pasipriešinimu. Apatinė koja, į kurią kišasi ratukai, yra aliumininė, nudažyta juodai. Dažai pusiau blizgūs. Jos viduryje yra skylė, į kurią įsistato dujinis stūmoklis. Kitas stūmoklio galas įsikiša į sėdimosios dalies tvirtinimo mechanizmą.

Tvirtinimo mechanizmas turi dvi rankenėles. Dešinė leidžia reguliuoti kėdės aukštį. Pagal gamintoją rekomenduojamas naudotojo ūgis turėtų būti 165-185 cm. Nors aš esu 188 cm ūgio, man kėdės aukščio nepritrūko. Man patogiausia buvo net ne aukščiausia kėdės pozicija. Antra rankenėlė, esanti kairėje, leidžia užfiksuoti kėdės pasvirimą atgal. Tarkim, jei norime kiek atlošti visą kėdę ir ją išlaikyti tokioje pozicijoje ši funkcija yra labai patogi. Tvirtinimo viduryje dar yra pasvirimo stangrumo reguliavimo rankena. Naudotojas ją sukinėdamas keičia pasvirimo pasipriešinimo jėgą. Įprasta, kaip ir kitose biuro kėdėse.

Pagaliau priėjome prie pačios kėdės. „SilentiumPC Gear SR500 RD“ sėdimoji dalis aptraukta eko oda, kaip ir atlošas. Sėdynė sudaryta iš dviejų dalių. Sėdimasis pagrindas beveik lygus su dviem siūlėmis, šonuose – prilaikantys elementai. Sėdimasis pagrindas prikimštas šalto spaudimo deformacijai atsparių putų. Galime pasakyti, kad sėdynė nėra minkšta, geriausiai jei tinkantis apibūdinimas būtų stangri. Gaila, kad eko oda yra nelaidi orui. Vasarą ant jos sėdint galime nemaloniai prakaituoti.

Sėdimosios dalies šonuose – reguliuojami porankiai. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie yra kieti plastmasiniai. Bet akys mus apgauna. Porankiai padaryti iš kažkokio gumą primenančio materialo, kurį galime įspausti. Padėjus ranką ant jų kietumo tikrai nesijaučia, kaip tai būtų su plastmasiniais porankiais. „SPC Gear SR500 RD“ porankiai dar turi ir plačias reguliavimo galimybes. Juos galime stumdyti pirmyn ir atgal, į šonus, pasukti, pakelti ir nuleisti. Norint pakelti porankį, teks nuspausti papildomą mygtuką esantį vidinėje dalyje. Taip pat mygtuką reikės laikyti ir keičiant porankių poziciją vidus-išorė. Kiti porankių reguliavimai atliekami panaudojus kiek jėgos. Po sėkmingo veiksmo pajaučiamas postūmis į kitą poziciją. Porankių reguliavimas atliekamas neįdedant daug jėgos.

Galiausiai atlošas. Kaip matome, jį puošia dvi pagalvėlės, kurios suteikia labai didelį komfortą. Jų padėtis gali būti reguliuojama guminių dirželių pagalba, kad kiekvienas jaustųsi maksimaliai patogiai. Apatinė pagalvėlė prilaikydama nugarą leis ilgiau dirbi sėdint ant šios kėdės ir nepavargti. Viršutinė puikiai prilaiko kaklą ir galvą. Svarbu tik atrasti tinkamas jų pozicijas. Pats atlošas sėdintį apgobia iš šonų, tad kėdėje nereiks slidinėti. Atlošas irgi yra stangrus, kaip ir sėdimoji dalis. Bet tai dar ne viskas, atlošas gali būti atlenkiamas į norimą poziciją su dešinėje esančia svirtimi. Mėgstantiems pusiau gulėti prie kompiuterio ši funkcija tikrai patiks.

 

Apsakritai „SPC Gear SR500 RD“ surinkimo ir medžiagų kokybė mums atrodo tinkama. Kėdė sveria 22.9 kg, kas tikrai nėra mažai. Gamintojas daug kur panaudojo metalą. Kėdės rėmas metalinis, sėdimoji dalis su ilgaamžėmis šalto spaudimo putomis. Nurodoma, kad maksimalus sėdėtojo svoris neturėtų viršyti 120 kg. Tai atrodo gan normalu, lyginant su kitomis tokio tipo kėdėmis. Nemažai konkurentų rekomenduoja net mažesnį naudotojo maksimalų svorį. Eko odai priekaištų irgi neturime, viskas atrodo susiūta tinkamai ir tvirtai, gal tik norėtųsi orui laidžios sėdimosios dalies. Jos ilgaamžiškumą galėtume pakomentuoti po kur kas ilgesnio naudojimo laiko nei dabar.

9 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Naudinga apžvalga,nieko panašaus nesu skaitęs.Manyčiau jog oro nepraleidžiančios medžiagos-viena iš didžiausių minusų.Tiesa kaip kam,kas kiek laiko praleidžia prie PC.Dėl ilgaamžiškumo eko oda-nereiškia jog tai yra..dirbtinė oda?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tikrai taip, jei ilgiau pasėdi šunta subinė įnirtingai žaidžiant.

      Dėl tos eko odos nelabai supratau ką norėjai pasakyti. Aš kaip suprantu jos ilgaamžiškumas yra didesnis nei natūralios. Seniau, bent mano tarpe, ją vadindavome dermantinu, dirbtine oda.

      • ZBalsas parašė:

        90% gaming kėdžių yra su dirbtinės odos danga. Nitro Concepts išleido naują kėdžių seriją, kur medžiaga. Atrodo ne taip premium, bet kaip minėjai – užpakalis mažiau kaista 🙂 Taip pat yra kėdė su aktyviu aušinimu (ventiliatoriais) :))

  2. YOman parašė:

    pritiesi megztų kilimėlių ant viršaus, nugarėlę apvelki kokiom maikėm ir norm. Niekas ten nešunta 😉

  3. procc parašė:

    Kodėl ne DXRacer apžvalga? 🙂 Lyg ir šio gamintojo kėdes visi užkietėję žaidėjai ir šiaip daug prie kompo sėdintys labiausiai mėgsta?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.