„Ryuo“ ir „Ryujin“ iš „Asus“: stulbinamas grožis, būtinybė turėti „Asus“ pagrindinę plokštę ir nesuveikusi „Noctua“ pagalba

Žvilgsnis iš arčiau į „Ryuo“

„Asus“ juodame fone rodo visą „Ryuo“ AIO sistemą, praneša apie RGB, atskleidžia pagrindines specifikacijas ir unikalias savybes, susijusias su OLED ekranėliu, Aura Sync ir specialiai kurtais ROG ventiliatoriais. Apsauga nuo mechaninių pažeidimų tinkama, montavimo reikmenys tvarkingai paskirstyti po atskirus maišelius.

240 mm tipo „Ryuo“ radiatorius iškart išduoda, kad turime pažintį su dar vienu „Asetek“ kūriniu. Tai parodo niekuo neišsiskiriančio dizaino juodas radiatorius, kas būtent ir yra būdinga šiam gamintojui. Jei NZXT dar būna ant šono įkomponuoja savo vardą, tai „Asus“ negaišo laiko ir paliko jį visiškai originalų. Radiatorius standartinio storio – 27 mm. Bendri išmatavimai siekia 272 x 121 x 27 mm.

240 mm radiatorius turi 13 šilumos vamzdelių. Į vieną centimetrą telpa 8-ios aliuminio vijos. Nežinome, ar „Asus“ vykdo kažkokią kokybės kontrolę, ar tiesiog mums taip pasisekė, bet radiatoriuje neaptikome praktiškai nei vienos apgadintos vijos.

„Ryuo“ turi ne kartą „Asetek“ gamybos AiO sistemose matytas žarneles, kurios yra įvilktos į nailoną. Žarnelių ilgis 380 mm. Outlet ir inlet portuose panaudotos neatjungiamos jungtys, reiškiančios, kad galimybės praplėsti aušinimo sistemą nėra.

Mūsų žiniomis „Asus“ nekišo nagų nei prie pompos, kuri dirba ~2900 RPM, nei prie šalčio plokštelės. CPU bloko viduriai yra originalūs, t.y. tokie, kokius sukūrė OEM’as „Asetek“. Visgi „Asus“ ranka jaučiama apžiūrint bloko išorę. Korpusas pagamintas iš aliuminio, kurio kraštuose dvejose vietose matomi Republic of Gamers užrašai. Neabejojame, kad bloke yra ir RGB zona. Viršuje sumontuotas 1,77″ OLED ekranas, kuris skirtas tokios informacijos, kaip CPU dažnis ar temperatūra, pateikimui, taip pat jame galima atvaizduoti savo susikurtą piešinėlį. CPU bloko šone įrengtas micro USB lizdas. Prijungus atitinkamą kabelį gaunama galimybė valdyti „Ryuo“ pasitelkiant LiveDash ir Aura Sync programinius įrankius.

CPU blokas neriboja šlangelių judėjimo – jas galima pakreipti 90° kampu.

Apvalus CPU blokas dar kartą išduoda, kad turime „Asetek“ dizaino aušinimo sprendimą. Pompa ir ventiliatoriai maitinami SATA jungties pagalba. Šio kabelio ilgis 300 mm, kiti šiek tiek trumpesni. Tiesiausiu keliu prijungti daugiau nei 2 ventiliatorius nepavyks, nes „Asus“ ant Y kabelio pakabino tik dvi 4-pin moteriškas jungtis. Nieko kritiško, nes atskirai įsigyti „Ryuo“ skirtų ventiliatorių nėra galimybės, bent kol kas.

Tai yra pačios „Asus“ projektuoti 12 cm skersmens ventiliatoriai, kurie buvo pagražinti ROG simboliu. Ant rėmo taip pat matome pilną Republic of Gamers užrašą. Pati konstrukcija nėra kažkuom išskirtinė. Kalbame apie antivibracinių komponentų trūkumą. „Asus“ pažymi, kad šie ventiliatoriai sukuria 7 % didesnį statitį slėgį ir 14 % daugiau prastumia oro, deja, visiškai neaišku su kokiais ventiliatoriais „Asus“ atliko lyginimą. PWM signalu valdomi ventiliatoriai dirba 800 – 2500 RPM diapazone, kiekvienam generuojant beveik po 81 CFM oro ir įspūdingą 5 mm/H2O statinį slėgį. Didžiausias triukšmas 37,6 dBA. Nurodoma, kad naudojami hidrauliniai guoliai, kurių ilgaamžiškumas esant nežinomai aplinkos temperatūrai siekia 60 000 valandų.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Labai silpni produktai, X62 sutriuškina šituos visiškai. Asus’as aišku vis tiek parduos daug vien dėl vardo. Dar įdomu, ar buvo sutvarkyta tai, kad asus’o programinė įranga(ir tuo pačiu ekraniukas) rodydavo pastebimai kitokias temperatūras už įprastai naudojamas temperatūrų stebėjimui.

  2. BC00 parašė:

    Ką mačiau su paskutine AI Suite 3 versija, tai Ryzen temps tikslios (pagal Tdie matuoja), o 8700K temps kažkur -12 C mažesnes rodo lyginant su 3rd party įrankiais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.