Viena didesnė, kita mažesė, bet abi super pigios: „SPC Gear GK550 OMNIS“ ir „SPC Gear GK530 Tournament“

Žvilgsnis iš arčiau

Pirma pradėsime nuo „SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“. Ši mechaninė klaviatūra yra visiškai juoda ir turi skaičių bloką. Dar gauname ir RGB apšvietimą, apie tai kiek vėliau. Klaviatūros viršutinė plokštelė yra aliumininė, nudažyta matiniais juodais dažais, ant paviršiaus pirštų atspaudų nelieka. Visi mygtukai irgi matiniai, esantys tarpai tarp mygtukų atrodo tinkami, o po jais slepiasi „Kailh“ rudi jungikliai. Jų paspaudimas pasižymi mažyčiu bumptelėjimu. Jį pajuntame maždaug tuo metu, kai užfiksuojamas paspaudimas, ties 1.9 mm, visa mygtuko eiga yra 4 mm. Dauguma mygtukų išlenkti, kad būtų patogiau juos spausti ir jausti pirštais. Visa klaviatūra yra pakankamai tvirta ir lengvai nesilanksto, bet panaudojus kiek daugiau jėgos ją sulenkti pavyksta. Tai yra dėl to, kad ne visas klaviatūros korpusas yra metalinis. Šonai ir apačia yra plastmasiniai. Pačiame priekyje, ties tarpo mygtuku, matome blizgančią juostelę. Toje vietoje, kur juostelė, yra išpjova, kad patogiau būtų spausti šį mygtuką.

 

Klaviatūra dar turi ir riešų poilsio elementą. Jis prisijungia magnetų pagalba, o pridėtas laikosi pakankamai tvirtai. Riešų poilsio elementas yra plastmasinis su tekstūra. Jis taipogi turi guminius padukus.

Šonai nėra įprastiniai, juose integruota šviečianti juostelė, bet jos apšvietimo spalvos keisti negalime. Kaip minėjome, šonas yra plastmasinis.

„SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“ klaviatūros apačia irgi yra plastmasinė. Kaip matote, dugne gražiai paslėptas mygtukų išėmimo įrankis. Visi klaviatūros padukai yra guminiai, tai neleis jai slidinėti ant stalo. Tiems, kam patinka kiek pakilęs klaviatūros viršus, gali atlenkti kojeles. Jos irgi turi guminį paduką. Gaila, bet ši klaviatūra nesiūlo kabelio išvedimo per šonus galimybės, numatyta tik viena kabelio išėjimo vieta, per centrą.

Klaviatūros kabelis yra įvilktas į medžiagą, o pati jungtis turi nepametamą apsaugą, pritvirtintą prie pačio laido. Dar gauname ir dirželį, kuris uždėtas ant laido. Dėka jo, bet kada galime gražiai suvynioti laidą ir jį surišti.

„SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“ išdėstymas nenustebins, viskas standartiška. Dešinėje pusėje – skaičių blokas, šie mygtukai antrinių funkcijų neturi. Rodyklės ir virš jų esantys mygtukai skirti valdyti RGB apšvietimą. Su rodyklėmis galime keisti efekto greitį (kairė/dešinė), o taip pat apšvietimo ryškumą (apačia/viršus). Norint tai daryti, reikia nuspausti funkcinį mygtuką, jis yra su „SPC Gear“ logotipu apatinėje eilėje. Virš rodyklių esantys šeši mygtukai (Insert, Home, Page Up, Delete, End ir Page Down) leidžia pasirinkti vieną iš 18 efektų. Norint keisti spalvą ir efektų kryptį, turime spausti kairiau trynimo mygtuko (Backspace) esančius mygtukus: minusas yra efekto krypties keitimas, pliusas – spalvos keitimas. Taigi, tai yra visos reikalingos RGB apšvietimo valdymo kombinacijos, bet neskubėkite, dar galime rinktis iš gamintojo specialiai žaidėjams parinktų profilių ir juos konfigūruoti. Norint pasirinkti tuos profilius, reikia laikyti funkcinį mygtuką ir spausti 1-6 skaitmenis esančius virš raidžių, šie mygtukai jokiais papildomais simboliais nepažymėti. Norint pradėti konfigūruoti profilį, reikia spausti „~“ mygtuką. Tada pradės blykčioti Print Scren mygtukas, jis nurodo, kokia spalva užsižiebs paspaustas mygtukas. Viską suderinus vėl spaudžiame „~“, ir profilis išsaugomas. Viskas atrodo kiek sudėtinga, bet pabandžius ir išsiaiškinus, viskas vyksta sklandžiai. Gamintojas tokį griozdišką profilių redagavimą siūlo vien dėl to, kad nėra atskiros programinės įrangos viskam valdyti iš „Windows“.

Rūpinantis žaidėjais, klaviatūra turi ir „Win Lock“ funkciją, jos dėka išjungiamas „Windows“ Start juostos iššaukimo mygtukas, o tai gali labai praversti žaidžiant. Ši klaviatūra dar leidžia nusistatyti ir macro. Tai reikia daryti esant „Gaming“ režime, jis pasiekiamas įgalinus „Win Lock“.

Klaviatūra dar turi ir multimedia mygtukus. Jie visi yra antrine F mygtukų funkcija ir aktyvuojama funkcinio mygtuko pagalba.

Dabar pats metas iš arčiau pažvelgti į „SPC Gear GK530 Tournament KAILH BLUE RGB“. Klaviatūra labai panaši į savo giminaitį GK550. „Silentium PC“, kurdama abi šias klaviatūras, naudojo tą pačia filosofiją. GK530 irgi yra juoda, viršutinė plokštelė yra metalinė, nudažyta grūdeliniu pusiau blizgiu būdu. Ant šios plokštelės pirštų atspaudų nelieka. Šonai ir apačia nudažyti matiniais juodais dažais. Mygtukai yra tokie patys ar labai panašūs į GK550 mygtukus, išlenkti ir matiniai su tokiu pat tarpu. Po mygtukais įmontuoti „Kailh“ mėlyni jungikliai. Spaudžiant juos girdimas spragtelėjimas, tada ir užfiksuojamas mygtuko paspaudimas. Jis pasigirsta mygtukui nukeliavus apie 1.9 mm. Visa eiga yra 4 mm. Nors klaviatūros šonai ir apačia yra plastmasiniai, bet ji yra kiek tvirtesnė nes yra trumpesnė, jos sukreipti nepavyks.

„SPC Gear GK530 Tournament KAILH BLUE RGB“ klaviatūros apačia yra plastmasinė. Čia vėl randame paslėptą mygtukų išėmimo įrankį. Šioje klaviatūroje jau siūlomas laido išvedimas per tris kelius: kairiau, dešiniau arba per centrą. Kodėl tokio pat sprendimo nėra GK550 modelyje, sunku pasakyti. Visi apačioje esantys padukai yra guminiai. Atlenkiamos kojelės irgi su guminiais padukais.

GK530 klaviatūros laidas yra identiškas GK550 modeliui. Gauname tokį pati kamštelį ir raištelį.

Kalbant apie „SPC Gear GK530 Tournament“ išdėstymą, nesunku pastebėti, kad klaviatūra neturi skaičių bloko ir yra labai kompaktiška. Visas kitas išdėstymas ir RGB valdymas yra identiškas GK550 klaviatūrai, todėl vienodą aprašymą rasite prie abiejų.

Rodyklės ir virš jų esantys mygtukai skirti valdyti RGB apšvietimą. Su rodyklėmis galime keisti efekto greitį (kairė/dešinė), o taip pat apšvietimo ryškumą (apačia/viršus). Norint tai daryti, reikia nuspausti funkcinį mygtuką, jis yra su „SPC Gear“ logotipu apatinėje eilėje. Virš rodyklių esantys šeši mygtukai (Insert, Home, Page Up, Delete, End ir Page Down) leidžia pasirinkti vieną iš 18 efektų. Norint keisti spalvą ir efektų kryptį, turime spausti kairiau trynimo mygtuko (Backspace) esančius mygtukus: minusas yra efekto krypties keitimas, pliusas – spalvos keitimas. Taigi tai yra visos reikalingos RGB apšvietimo valdymo kombinacijos, bet neskubėkite, dar galime rinktis iš gamintojo specialiai žaidėjams parinktų profilių ir juos konfigūruoti. Norint pasirinkti tuos profilius, reikia laikyti funkcinį mygtuką ir spausti 1-6 skaitmenis esančius virš raidžių, šie mygtukai jokiais papildomais simboliais nepažymėti. Norint pradėti konfigūruoti profilį reikia spausti „~“ mygtuką. Tada pradės blykčioti Print Scren mygtukas, jis nurodo, kokia spalva užsižiebs paspaustas mygtukas. Viską suderinus vėl spaudžiame „~“, ir profilis išsaugomas. Atrodo kiek sudėtinga, bet pabandžius ir išsiaiškinus, viskas vyksta sklandžiai. Gamintojas tokį griozdišką profilių redagavimą siūlo vien dėl to, kad nėra atskiros programinės įrangos viskam valdyti iš „Windows“.

Rūpinantis žaidėjais klaviatūra turi ir „Win Lock“ funkciją, jos dėka išjungiamas „Windows“ Start juostos iššaukimo mygtukas, o tai gali labai praversti žaidžiant. Ši klaviatūra dar leidžia nusistatyti ir macro. Tai reikia daryti esant „Gaming“ režime, jis pasiekiamas įgalinus „Win Lock“.

Klaviatūra dar turi ir multimedia mygtukus. Jie visi yra antrine F mygtukų funkcija ir aktyvuojama funkcinio mygtuko pagalba.

 

8 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kai perskaičiau „super pigios“ galvojau kad kainuos 15 eur, o čia 65 eur 😀

  2. BC00 parašė:

    O yra čia LT dar pigesnių už šitas?

  3. BC00 parašė:

    O vat šitie lenkai net switch’ų spalvos nemoka užsirašyti. Net neaišku, ką perki 😀 Pačiam teko pačiupinėt šitas SPC Gear klaviatūras – pagal kainą tikrai aukšta kokybė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.