Viena didesnė, kita mažesė, bet abi super pigios: „SPC Gear GK550 OMNIS“ ir „SPC Gear GK530 Tournament“

„Kailh“ jungikliai

„Kailh“ jungiklius gamina „Kaihua Electronics“ (originaliai pavadinta „Longhua Electronics“), ji buvo įkurta pietų Kinijoje 1990 metais. Dabar kompanija turi tris gamyklas, kuriose dirba tūkstančiai darbuotojų. „Kaihua Electronics“ užsiima įvairios elektronikos gamyba, tai pat gamina įvairias jungtis, skaitmeninius dekoderius ir jungiklius.

Mums iš krūvos „Kaihua Electronics“ gaminamų produktų įdomūs tik „Kailh“ jungikliai klaviatūroms. Kompanija turi įvairių „Cherry MX“ analogų, tarp kurių – ir mažesnę eigą turintys, vandeniui atsparūs bei įprasti jungikliai. Mes pakalbėsime apie apžvelgiamose klaviatūrose esančius „Blue“ ir „Brown“ „Kailh“ standartinius jungiklius. Galime užsiminti, kad visi „Kailh“ standartiniai jungikliai turi tokią pačią spalvą, kaip originalūs „Cherry MX“ jungikliai, ir yra tiesioginiai analogai.

Mūsų apžvelgiama „SPC Gear GK530 Tournament“ turi mėlynus „Kailh“ jungiklius, o „SPC Gear GK550 Omnis“ yra su rudais „Kailh“ jungikliais. Kaip ir „Cherry MX“, taip ir „Kailh“ standartiniai jungikliai pasižymi tomis pačiomis savybėmis pagal spalvą. Mėlyni jungikliai aktyvacijos metu spragteli, o rudi leidžia pajusti mažyti bumtelėjimą. Abu šie jungikliai yra standartiniai ir turi 4 mm eigą. Jų aktyvavimo vieta irgi yra ta pati, ties 1.9 mm, rudi jungikliai turi 0.5 mm paklaidą, mėlyni – 0.4 mm. Abiejų šių jungiklių pasipriešinimo jėga yra 45 gf (gram-force) su 15 gf paklaida. Jei šią pasipriešinimo jėgą konvertuotume į cN (centinewton) gautume 44.1 cN. „Cherry MX“ jungiklių pasipriešinimą matuoja būtent šiuo matavimo vienetu. „Cherry MX Blue“ jungikliai turi 50 cN pasipriešinimo jėgą (+-20 cN), o „Cherry MX Brown“ turi 45 cN pasipriešinimo jėgą (+-20 cN). Tokiu būdu tampa aišku, kad „Kailh“ rudi jungikliai lyginant pasipriešinimą yra kone identiški originaliems „Cherry MX Brown“, o „Kailh“ mėlyni jungikliai turi kiek mažesnį pasipriešinimą nei „Cherryy MX Blue“.

Trumpai tariant, „Kailh“ gamina labai panašių specifikacijų jungiklius, kaip ir „Cherry MX“, jie yra legalūs klonai, tad ir suteiks artimą patirtį kaip „Cherry MX“. Tikint gamintoju, „Kailh“ jungikliai yra ilgaamžiai ir turi ištverti 70 mln. paspaudimų.

8 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kai perskaičiau „super pigios“ galvojau kad kainuos 15 eur, o čia 65 eur 😀

  2. BC00 parašė:

    O yra čia LT dar pigesnių už šitas?

  3. BC00 parašė:

    O vat šitie lenkai net switch’ų spalvos nemoka užsirašyti. Net neaišku, ką perki 😀 Pačiam teko pačiupinėt šitas SPC Gear klaviatūras – pagal kainą tikrai aukšta kokybė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.