Viena didesnė, kita mažesė, bet abi super pigios: „SPC Gear GK550 OMNIS“ ir „SPC Gear GK530 Tournament“

Naudojimasis

Kaip patogu naudotis klaviatūra, yra labai subjektyvus dalykas, nes kiekvieno poreikiai ir įpratimas yra skirtingi. Naudojantis klaviatūra ypač svarbu, prie ko esi įpratęs. Aš jau ne kartą apžvelgdamas klaviatūras rašiau, kad pagrindinės mano naudojamos klaviatūros yra žemo profilio, ir bandant normalaus aukščio klaviatūrą man tenka nemažai pratintis, ypač renkant tekstą. Kiek anksčiau teko bandyti klaviatūrų su mechaniniais „Cherry MX“ jungikliais, visi jie buvo linijiniai su labai mažu pasipriešinimu, žaidžiant tai turi padėti, nes greičiau gali nuspausti mygtuką, bet man su tomis klaviatūromis sunkokai sekėsi rinkti tekstą.

Dabar bandomos klaviatūros turi mėlynus (GK530) ir rudus (GK550) „Kailh“ jungiklius, o tai suteikia visai kitokius potyrius naudojantis klaviatūra. Trumpai: mėlyni jungikliai spaudžiami spragsi, o rudi aktyvacijos vietoje turi bumptelėjimą.

„SPC Gear GK550 OMNIS KAILH BROWN RGB“ mano rankoms tinka ir žaidimams, ir rašymui. Renkant tekstą jaučiant paspaudimo užfiksavimo vietą bėgant laikui galima įprasti net nenuspausti viso mygtuko iki galo, bet tam reikia kiek pasitreniruoti. Tad su rašymu viskas tikrai neblogai, bet man vis tiek daug patogiau rašyti su žemo profilio klaviatūra (pripratimas). Žaidžiant „Kailh“ rudų jungiklių bumptelėjimas informuojantis apie mygtuko suveikimo irgi gali būti naudingas, tik reikia prie to priprasti. Judant įvairiomis kryptimis, ar norint tik vos pajudėti, tai padeda. Naudojantis klaviatūra triukšmas nėra kažkuo gąsdinantis, jis yra, bet nieko baisaus.

„SPC Gear GK530 Tournament KAILH BLUE RGB“ visai kitokių specifikacijų, jos mėlyni „Kailh“ jungikliai tiesiog prašosi su jais rašyti. Teksto rinkimas su šia klaviatūra yra labai malonus. Jungiklių spragtelėjimai labai padeda jausti klaviatūrą, puikiai girdime, ar mygtukas užfiksavo paspaudimą ar ne, todėl net galime nespausti jo iki galo. Tiesa, triukšmo tikrai yra nemažai, jei rašysite, kur yra kitų žmonių, tai juos gali erzinti. Šiaip GK530 klaviatūra yra skirta žaidėjams, ir žaidimus su ja galima žaisti, galioja ta pati taisyklė. Visi mygtukų paspaudimai girdimi, ir jei patalpoje yra daugiau žmonių, jiems tai gali nepatikti. Šis spragsėjimas netgi gali persiduoti per mikrofoną, jei žaidimo metu bendraujate su kitais žaidėjais. Žaidimuose šis paspaudimo užfiksavimo garsas gali praversti, nes visada sužinai kada mygtukas aktyvuojasi, reikia tik prie to priprasti.

Abi klaviatūros turi ir RGB apšvietimą, kas naudojantis tikrai padeda. Klaviatūros gali pasiūlyti ir individualų apšvietimo valdymą. Tada galima pasirinkti, kurie mygtukai švies, ir kokiomis spalvomis. Pabaigus žaidimo sesiją iš savo sukurto profilio galėsime sugrįžti į pageidaujamą visos klaviatūros apšvietimą dviejų mygtukų paspaudimu. Reikia paminėti, kad profilių konfigūravimas iš pradžių atrodo labai sudėtingas, net skaitant, kaip tai padaryti, atrodo, kad nepavyks, bet pabandžius ir išsiaiškinus, viskas vyksta lengvai. Kita labai naudinga žaidėjams funkcija yra „Win Lock“. Ją įgalinus užrakinamas „Windows“ Start juostos iššaukimo mygtukas. Netyčia nuspaudus šį mygtuką žaidžiant visas žaidimas nuleidžiamas žemyn, bet su šiomis klaviatūromis nuo to galėsime apsisaugoti.

8 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kai perskaičiau „super pigios“ galvojau kad kainuos 15 eur, o čia 65 eur 😀

  2. BC00 parašė:

    O yra čia LT dar pigesnių už šitas?

  3. BC00 parašė:

    O vat šitie lenkai net switch’ų spalvos nemoka užsirašyti. Net neaišku, ką perki 😀 Pačiam teko pačiupinėt šitas SPC Gear klaviatūras – pagal kainą tikrai aukšta kokybė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.