„Corsair H150i Pro“: laikas pasveikinti naują AiO karalių?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Kaip ir daugelis AiO sistemų, taip ir H150i Pro nepasižymi dideliu svoriu, kadangi radiatorius pagamintas iš lengvo aliuminio. Bendras radiatoriaus ilgis siekia beveik 400 mm. Tuo pačiu tai vienas ploniausių radiatorių (storis tik 27 mm) tarp visų rinkoje esančių 360 mm variantų. Su H150i Pro besivaržysiančios „Fractal Design“ sistemos turi kiek storesnius radiatorius (30 mm). Abiejuose galuose esančias talpyklas bendrame kūne maskuoja palikti statūs kampai, o blizgus „Corsair“ neleidžia radiatoriui būti plikam metalo gabalui be jokio šarmo.

 

Radiatorius turi vos 12 šilumos vamzdelių. Mažesnį skaičių, visų pirma, nulemia siauresni išmatavimai, antra, šis radiatorius savo vidiniuose šonuose neturi vamzdelių. Kraštinės aliuminio vijos iškart liečiasi su radiatoriaus korpusu. Kur kas labiau paplitęs sprendimas, kurį nuolat matydavome analizuodami radiatorius, buvo tiesioginis kontaktas tarp kraštinio vamzdelio ir korpuso. Apžiūrėdami H150i Pro radiatorių poroje vietoje radome įlenktų vijų, tačiau tai įprastas dalykas, ypač turint tokį paviršiaus plotą. Jeigu atmintis neapgauna, dar neteko šiuo požiuriu sutikti tobulo radiatoriaus. Viename centimetre priskaičiavome aštuonias vijas. Tokį patį skaičių turėjo ir „Fractal Design Celsius S36“ sistema, tačiau jos radiatorių vagojo 15 šilumos vamzdelių.

 

Tiek inlet, tiek outlet portai su radiatoriumi sujungti elementariomis metalinėmis jungtimis, o tai reiškia, kad modifikacijos išplečiant sistemą šioje vietoje negalimos. 38 cm ilgio žarnelės įvilktos į juodo nailono rankoves. Išvaizda, lankstumas ir diametras vienas prie vieno su „NZXT Kraken X62“, netgi jungtys tos pačios. Tai leidžia daryti išvadą, kad „Corsair“ sistemos OEM gamintojas – „Asetek“. Nailonas maskuoja tikrąjį žarnelių storį – jos dar plonesnės, nors netgi su papildomu „apvalkalu“ jos atrodo labai plonos.

 

Į CPU bloko šoną žarnelės patenka lanksčiomis kampinėmis jungtimis. Toks sprendimas gali sukelti suderinamumo problemų jeigu blokas bus pasuktas taip, kad žarnelės atsidurs tarp CPU lizdo ir po juo esančiu radiatoriumi, kurį turi reta pagrindinė plokštė. Į bloko viršų ateinančios žarnelės leidžia turėti šimtaprocentinį suderinamumą, tačiau formuojamas didesnis jų laužimas, o ir pačios žarnelės tampa kiek mažiau lanksčios.

 

Viršutinė dalis padengta blizgiu plastiku, kurį juosia iš aliuminio pagamintas aštuonkampis. Viduryje įkomponuotas kompanijos pavadinimas ir logotipas, kurie be abejonių atrodys stilingiau kai pompa ims stumdyti skystį.

Pagal išmatavimus tai vienas kompaktiškesnių CPU blokų. Iš jo išeina trys kabeliai: 3-pin galvutė, SATA jungtis ir plačiajuostis kabelis, ant kurio išdėstyti 3x 4-pin lizdai ventiliatoriams. Pompa maitinama per SATA jungtį. Bloko šone sumontuotas microB lizdas, kuris reikalingas „Corsair Link“ programinės įrangos funkcionavimui. Apie pačią pompą „Corsair“ nepateikia jokios naudingos informacijos. Varinio pagrindo, ant kurio jau užtepta termo pasta, poliravimo kokybė standartinė.

 

 

ML serijos ventiliatorių trio. Juose interuoti guoliai paremti magnetinės levitacijos metodo ir veikia elektromagnetinės suspensijos principu. Tai reiškia, kad guolį sudarančios judančios detalės viena su kita nesiliečia, užtikrinant mažiausią įmanomą mechaninį dėvėjimąsi. Tai standartinio 25 mm storio PWM ventiliatoriai, kurių sukimosi diapazonas 400-1600 RPM. Septynios mentelės geba sukurti 47,3 CFM oro srautą ir 1,8 mm/H2O statinį slėgį gamintojui nurodant 25 dBA triukšmą. Ko pasigedome ant ventiliatorių rėmų, tai antivibracinių medžiagų, tačiau jų greičiausiai netgi ir nereikia dėl specifinių guolių savybės kelti itin mažą kiekį vibracijos.

 

Lentelėje visų 360 mm radiatorių turinčių AiO sistemų palyginimas, įskaitant dvi jau bandytas iš „Fractal Design“ ir savo eilės laukiančio „Corsair H150i Pro“.

Fractal Design Kelvin S36 Fractal Design Celsius S36 Corsair H150i Pro
Radiatoriaus tipas 3x 120 mm 3x 120 mm 3x 120 mm
Radiatoriaus išmatavimai 391 x 124 x 30 400 x 123 x 30 396 x 120 x 27
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Varis Aliuminis Aliuminis
Radiatoriaus užraktai G 1/4″ atsukami G 1/4″ (atsukami) metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai 2400 RPM 1950 – 3150 RPM ~1000 – 2850 RPM
Pompos triukšmo lygis 25 dBA 20 dBA ?
Vandens bloko užraktai G 1/4″ (atsukami) metaliniai (neatsukami) metaliniai (neatsukami)
Ventiliatorių skersmuo 120 mm 120 mm 120 mm
Pridėtų ventiliatorių skaičius 3 3 3
Ventiliatorių specifikacijos 800 – 1700 RPM; 62,4 CFM; 2,33 mm/H2O; 26,9 dBA 500 – 2000 RPM; 87,6 CFM; 2,3 mm/H2O; 32,2 dBA 400 – 1600 RPM; 47,3 CFM; 1,78 mm/H2O; 25 dBA
Maksimalus ventiliatorių skaičius 6 6 6
Integruotas ventiliatorių valdiklis +
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu +
Palaikomi lizdai LGA115x, LGA1136, LGA2011(-3), LGA2066, AM2(+), AM3(+), AM4 (po prašymo) , FM1, FM2(+) LGA115x, LGA1136, LGA2011(-3), LGA2066, AM2(+), AM3(+), AM4, FM1, FM2(+) LGA115x, LGA1136, LGA2011(-3), LGA2066, AM2(+), AM3(+), AM4, FM1, FM2(+)

21 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Tyli sistema iš Corsair? Hmm, čia jau kažkas įdomaus 🙂

  2. BC00 parašė:

    NH-D15S nėra pats tyliausias orinis cooler’is, bet tik ~1 dBA skirtumas nuo jo daug ką pasako 🙂

  3. YOman parašė:

    taip ir nesupratau ar yra atskiras varžtas skysčio papildymui? O aliuminis ir plonas radiatorius nėra pliusas.
    Eilinė sistema masėms.

    • IFeelYou parašė:

      Atskiro varžto nėra, nes BC00 rašo: „Tai pirmoji, ilgai laukta, „Corsair“ uždara skysčio sistema, turinti 360 mm radiatorių.“ Uždara yra uždara.
      O šiaip jo, sistema masėms. Gal nėra visai eilinė, tokia lyg ir prie high-end, bet…

      • YOman parašė:

        na ne visai taip dėl to uždarumo. Kai kurios AIO turi tą atskirą varžtą. Bet jas vis vieną vadina AIO 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Uždara yra uždara, atvira yra atvira. AIO reiškia All in One, t.y. kad ji turi visas reikiamas dalis ir yra jau surinkta. Gali būti AIO dalinai atvira – t.y. su praplėtimo galimybe, kaip pvz. Swiftech, kurią nesenai pardaviau.

          • YOman parašė:

            Žinau ką reiškia AIO. Nereikia man En kalbos mokytojų. Norėjau pasakyti kad kai kurias tokias aušinmo sistemas taip vadina o ir žodelį „uždara“ prie to pačio pavartoja.. Ok, tada kokia šita? Uždara ar ne? http://www.skytech.lt/bw004-quiet-water-cooler-silent-loop-360mm-lga-115-1366-2011-amd-am2-am3-p-359151.html#tabsnav-1

            • IFeelYou parašė:

              Beabejo kad uždara. Tas filling port yra visiškas gimmnick’as. Daugelis paprastų vartotojų net nežinotų ką ten pilt. Čia daugiau reklaminis triukas dėl ilgaamžiškumo. Realiai taip, vanduo kažkiek nugaruoja ir iš AIO sistemų, bet tai trunka ne vienerius metus. Kad po 2 metų dapilsi 10 ml distiliuoto vandens – iš esmės niekas nepasikeis.

              • YOman parašė:

                gal ir „gimmnick’as“ kaip sakai, tačiau tie du metai ne toks jau labai ilgas laiko tarpas (aišku tiems, kas kompus kas metai keičia tai kažkas iš fantastikos)..
                O ir gerokai palengvina gyvenimą kai reikia pasipildyt. Ir ne tik po 2 metų tas skystis nugaruoja. Būna gi visokių nutikimų dėl sujungimų ir šiaip neatsargaus elgesio.

                • IFeelYou parašė:

                  Na šiais laikais per 2 metus žmonės net ne vieną build’ą pakeičia man rodos 🙂
                  Dėl to nugaravimo sunku tiksliai pasakyt, yra žmonių kurie turi 3-4 metų senumo AIO sistemas, be jokių filling portų ir sėkmingai naudojasi iki šiol.

              • koloniukas parašė:

                Kokio distiliuoto, antifrizo 🙂

              • Stipena parašė:

                Gal ir gimmnick’as, bet kai reikia remontuotis tą AIO tai gali tik melstis kad dievas duotų kantrybės n kartų su adata pildant skystį per 3mm skylutę. Nors kita vertus turbūt čia tik aš bomžara kuris remontuojasi antikvarinius AIO.

      • newdiamond parašė:

        turiu hyper evo 212 ir 6700K uztenka nedarant beprotisku CPU OC..taigi net AIO yra entuziastu reikalas….as jau net nekalbu apie custom loop

    • Daimonass parašė:

      Tokius coolerius perka paprasti žmonės. Tie kurie klausinėja tokiu klausimu, tikrai ne jiems skirta AIO sistema.. Imk custom ir viskas. Už panašią kainą galima dar visai padorų susirinkti.

  4. mafo parašė:

    Turiu klausimą dėl testo geležies. Kodėl naudojama sena VGA? Ar procesorius esant šiai VGA apsikrauna 100 prc. kažkodėl man atrodo, kad jūs neapkraunat proco ir leidžiat jį ant kokio 50 prc. Ar čia kokie spec testai kur VGA aplamai neturi reikšmės?

    • mafo parašė:

      Tai jau ir pasiskaičiau apie Prime95… atsakinėti nebūtina. Tik juokingai jūsų 7 min atrodo fone to kaip aprašo testą – stress testai nuo 10 iki 24 valandų 😀

      • IFeelYou parašė:

        Prime95 testui tos 24 val. yra visiškai nereikalingos. Mano nuomone tai visiška atgyvena, o ir šiaip CPU bei elektros bereikalingas gadinimas. Jeigu CPU bus nestabilus – tai per pirmas kelias minutes tą pamatysi. O kad leisi 24 val. ir bus „atseit“ stabilu, tai dar nereiškia kad po 25 val. irgi bus stabilu 🙂
        Stabilumui testuoti geriausia naudoti kuo daugiau ir kuo įvairesnių testų su skirtingom apkrovom ir skirtingom CPU instrukcijom.

        • koloniukas parašė:

          Pritariu. Aš stabilumą tikrinu pakuręs oc savaitę, kasdieniškai naudodamas žaidžiant, testus atliekant, dirbant su ivairiu softu. Jeigu nelūžo +- voltage ar mhz.

    • BC00 parašė:

      Mes ne CPU stabilumą tikrinam, o temperatūras. Per 7 min jos pilnai nusistovi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.