Antrasis „Fractal Design“ bandymas: „Celsius S36“ AIO sistema

Intro

„Fractal Design“ neabejotinai tebėra vienas pirmųjų pasirinkimų ieškančiam profesionaliai atrodančio ir tylumu išsiskiriančio korpuso, tačiau paskutiniu metu gerą įspūdį palikę (sub) 100 eurų zonos korpusai iš „In Win“ ir „Be Quiet!“ turėtų padaryti savaiminį spaudimą lyderiaujantiems švedams. Aišku „In Win 30x“ šeimai reikalingos tam tikros išlygos, bet šioje apžvalgoje ne apie jas. Praėjusiais metais įžengusi į AIO sistemų rinką su „Kelvin S“ aušintuvais šiais metais „Fractal Design“ savo pozicijas nusprendė pabandyti sustiprinti. Varį pakeitęs aliuminis ir „Asetek“ vidinis dizainas vietoje „Alphacool“ gali nuskambėti kaip žingsnis atgal, tačiau neskubėkime teisti „Celsius S“ prieš tai jo deramai net neišbandę. Kaip ir prieš gerus metus pas mus atkeliavo S36 modelis – didžiausia ir efektyviausia „Fractal Design“ siūloma AIO sistema, turinti 360 mm radiatorių. Maža to, „Celsius S“ šeima, kol kas sudaryta iš S24 ir S36 modelių, palaiko rinkoje ypač retai sutinkamą ventiliatorių valdymo būdą, kuriam nereikalinga programinė įranga. Be tiesioginio palyginimo su „Kelvin S36“ ir dar penketu kitų AIO sistemų, aiškinsimės aparatiniu lygiu veikiančio režimo privalumus bei kokią įtaką pompos triukšmo lygiui padarė „Fractal Design“ sprendimas ją izoliuoti triukšmą slopinančiomis medžiagomis. Skamba per daug netikėtai, kad tai galėtų būti realybė? Bent jau apie tai „Fractal Design“ skelbia savo internetinėje svetainėje.

4 Komentarai

  1. lux parašė:

    Del garantijos: jei gamintojas suteikia ilgesne nei 2 metu garantija, o pardavejas ja sutrumpina iki minimalaus 2 metu termino, pasibaigus 2 metu terminui (pardavejo garantija), galima kreiptis tiesiai i gamintoja per likusi gamintojo garantijos termina. Pastebejau, kad Lietuvoje tai gana daznas reiskinys, nes pardavejai nera ipareigoti suteikti visos gamintojo garantijos, o tik minimalu 2 metu termina (netaikoma baterijoms ir kitiems greitai sudevimiems/suvartojamiems daiktams), taip apribodami savo administracine nasta.

  2. BC00 parašė:

    Tokia praktika tikrai dažna. Čia buvo Skytech atsakymas į užklausimą, kodėl 750 W FSP Hydro G gauna tik 24 mėn vietoj 60 mėn.
    „Valstybės įstatymai nustato tik tvarką ir minimalius laikotarpius. Mes šiuos blokus perkame iš tiekėjo kuris duoda jiems 24 mėn. garantijos laikotarpį.“
    Įtariu, kad tarp tiekėjo ir gamintojo būna atskira diskusija kokio ilgio garantiją suteikti. Pvz, NZXT produkcijai, įskaitant AIO sistemas, kurias irgi veža ACC, galėtų būti tik tie patys 24 mėn, bet duodami visi 60.

    • newdiamond parašė:

      nueikite i markit.lt ir pamatysite kiek tiekeju duoda skirtinga garantija….
      bet kas idomiausia, kad net lietuvoje buna vieni duoda pilna gamintojo, kiti tik daline…
      Taigi vartotojas daznai turi tik pasirinkti…ir mesti per borta tuos nasharnikus, kurie numeta 5 euru su bomzhine garantija.
      Kodel galutinis vartotojas turi terliotis su gamintoju kazkur aname pasaulio gale, kai sumoka uz prake didesnius pinigus….nes nera pigaus daikto su ilga garantija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.