Mažiau distiliuotas vanduo: 650 W galios „FSP Hydro GE“

Specifikacijos

FSP nepateikia maksimalaus aplinkos temperatūrinio indekso, kurį pasiekus „Hydro GE“ vis dar galėtų atiduoti visą savo galią, t.y. 650 W. Anksčiau apžvelgtas „Hydro G“ buvo reitinguotas pilnaverčiam darbui 50 °C aplinkoje. Visgi labai abejojame, ar „Hydro GE“ yra reitinguotas tai pačiai temperatūrai. Ką tikrai žinome, tai, kad vienintelėje +12 V linijoje sutalpinti 54,16 A arba visi 650 W. Mažųjų linijų kombinuota galia siekia 100 W, OCP apsauga turėtų suveikti bent vienoje palypėjus iki 20 A. Oficialiai maitinimo šaltinis palaiko visas svarbiausias apsaugas, įskaitant ne visada integruojamas apsaugas nuo perkaitimo (OTP) ir perkrovimo (OTP). Gamintojas pasirinko 135 mm skersmens aušinimo įrenginį, turintį aukščiausio standarto FDB guolius – bus įdomu patikrinti, ar tai to pačio modelio ventiliatorius, kurį radome „Hydro G“ maitinimo šaltinyje. Tik FSP jau nebeprabyla apie pusiau pasyvią jo veikimo galimybę. Jei tai tiesa, ventiliatorius nemoka pasiilsėti ir maitinimo šaltinį vėsina nuolatos. Visus tris skirtingos galios „Hydro GE“ modelius FSP siūlo tik su atjungiamų kabelių funkcija.

Modelis FSP Fortron Hydro GE
Galia 650 W
Efektyvumas 80+ Gold
Maksimali galia prie temperatūros ? °C
Atjungiamų kabelių savybė +
Pusiau pasyvus aušinimo režimas
+12 V 54,16 A (650 W)
+5 V 20 A
+3.3 V 20 A
Kombinuota +5 V ir +3.3 V galia 100 W
Apsaugų paketas OVP, UVP, OCP, SCP, OPP, OTP
Aušinimo įrenginio skersmuo, mm 135
Išmatavimai, mm 150 (P) x 86 (A) x 170 (G)
Garantinis aptarnavimo periodas, mėn 60 (Lietuvoje 24 mėn)

Visi Hydro GE kabeliai yra stealth tipo, įskaitant ir ATX24V. Nei viename nėra papildomų kondensatorių, todėl kabeliai neturi itin nelanksčių zonų. ATX24V kabelis yra išskaidytas net į penkias atskiras juostas, kas patogumo tikrai neprideda. Džiugu matyti, kad EPS12V yra funkcionalesnis – jis vienajuostis. Kiekvienas iš dviejų PCIe kabelių turi po dvi 6+2-pin jungtis. PCIe kabelių storis tik 18 AWG, todėl turintiems ėdresnes vaizdo plokštes rekomenduojama naudoti abu kabelius.

Periferiniams įrenginiams skirti kabeliai taip pat juostiniai. Gauname du kabelius, ant kurių išdėstyta aštuonios (po keturias) SATA jungtys bei du kombinuotus kabelius. Ant vieno „pakabinta“ 2x SATA + 2x Molex kombinacija ir prieš ją nieko stipriai neigiamo neturime. Nuo ketvirtojo kabelio FSP nuėmė vieną Molex ir pridėjo FDD. Šituo atveju mes jau geriau už maitinimo šaltinį, kuris neturi niekeno nenaudojamos FDD , bet gauna papildomą Molex.

Deja, bet FSP niekur, nei oficialioje svetainėje, nei vartotojo gide, nenurodo kabelių ilgių. Išmatavus patiems paaiškėjo, kad „Hydro GE“ kabelių ilgiai yra identiški „Hydro G“ modeliui: ATX24V – 600 mm, EPS12V – 700 mm, iki pirmos PCIe jungties 500 mm, antroji už 150 mm. Toks atstumas dažniausiai panaudotas ir tarp SATA/Molex jungčių. Pirmoji periferinė jungtis visuose kabeliuose pakabinta už 500 mm.

4 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Hydro be Hydro 🙂

  2. BC00 parašė:

    OK, už +2,5 euro galima prasitęsti garantiją nuo 36 mėn iki 60 mėn. Lietuva – įdomus kraštas 🙂
    http://www.skytech.lt/ppa6504004-power-supply-fortron-hydro-650w-p-389006.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.