RGB karštinė: „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“

Testavimo rezultatai

Sintetiniai rezultatai bandant pagrindines plokštes nėra įdomus reikalas, nes naudojant tokį patį procesorių skirtingos pagrindinės plokštės pateikia labai panašius rezultatus. Tai galėsime paliudyti praktiškai, nes visai neseniai bandėme „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“ pagrindinę plokštę su „Core i5-8400“ procesoriumi, o dabar su tokiu pačiu procesoriumi testus gliaudė „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“.

Žvelgiant į rezultatus būtent tai ir pasitvirtina: visi gauti rezultatai tarp dviejų pagrindinių plokščių su i5-8400 procesoriumi yra paklaidos ribose. Viename teste geriau pasisekė „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“, o kitame jau atsigriebia „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“. Suskaičiavome, kad „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ sugebėjo laimėti 3 testus: „Sandra“ atminties pralaidumą (+1.8 %), „Sandra“ GIPS (+0.2 %) ir „Wprime“ (+0.5 %). „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“ minimalus pranašumas pastebėtas „Cinebench“ (+0.2 %), X264 (+0.8 %), „Hyper Pi“ (+0.09 %) ir „7 Zip“ (+0.1 %) testuose, o „Truescrypt“ užfiksuota visiška lygybė. Kaip minėjome, skirtumai tarp dviejų Z370 pagrindinių plokščių yra minimalūs. Pastebime, kad tik „Sandra“ atminties pralaidumo skirtumas artėja prie 2 % skirtumo, kiti testai skiriasi iki 1 %. Pilnai tikėtume, jei imtume iš naujo testuoti pagrindines plokštes, jos galimai laimėtų kitus testus, nes darant tris bandymus ir vienai plokštei parinkus arba geriausius, arba blogiausius rezultatus, galėtume matyti visai kitokį vaizdą, kai skirtumai yra tokie maži.

Esant tokiems panašiems spartos rezultatams, nestebina, kad nesiskiria ir sistemos elektros suvartojimas. Pilnai apkrovus procesorių su „Prime 95“ (Ver. 27.7) matuoklis rodė, kad eikvojami 125.1 W, tai yra, pora vatų mažiau nei „Gigabyte“ pagrindinė plokštė. „MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ su „Core i5-8400“ reikėtų nurėžti dar 5 W, kad galėtų susilyginti su „Ryzen 5 1600“ sistema.

„MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC“ garso posistemės testavimo rezultatai „Realtek ALC1220“ audio kodeko dėka yra labai geri, o dažniau netgi puikūs. Pagal „Rightmark Audio Analyzer“ pateikiamas išvadas, nematome nei vieno blogo įvertinimo. Prasčiausias įvertinimas yra gerai, o visi likę – puikiai. Audio posistemės testavimas buvo atliekamas įdiegiant „MSI“ siūlomas „Realtek ALC1220“ tvarkykles, skirtas „Windows 7“ operacinei sistemai.

 

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Atrodo šansas priversti i5-8400 dirbti 4 GHz liko vienintelei ASRock 🙂
    Lyg seniau bandyta X299 Carbon Pro dar daugiau RGB zonų turėjo, tik kompromisų joje buvo mažiau. O šiaip RGB galvutes reikėtų spalviškai išskirti ir palengvinti jungimą iki straight forward, vietoje akylos papildomos PCB analizės, ieškant, kur tie lizdai yra išdėstyti.

  2. BC00 parašė:

    Jau turim prie savęs, bet dar nėra 2700X 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.