Pasyviai aušiname „Ryzen 9 7950X“ su „Deepcool AK620“ ir „Noctua NH-P1“ „Fractal Design Pop Mini Air RGB“ korpuse

Deepcool AK620 prieš Noctua NH-P1

Komplektacijai priklauso švirkštas termo pastos, atsuktuvas ir Y šakotuvas. Vartotojo gidas prieinamas tik internetu.

„Deepcool AK620“ yra tipinis dvibokštis aušintuvas, su ventiliatoriais sveriantis ~1,45 kilogramo. Be ventiliatorių vien radiatorius sveria ~850 gramų. Kiekvienas bokštas turi po 45 aliuminio plokšteles, kurios prie šilumos vamzdelių yra prišlietos presavimo būdu. Radiatorius yra simetriškas, o apačioje esančios keletas plokštelių yra siauresnės geresniam mechaniniam suderinamumui su atminties moduliais. Išorinėje dalyje plokštelėms suteikta laiptuota forma, vidinėje – jos tiesios.

160 mm aukščio AK620 kerta šeši (6 mm) skersmens šilumos vamzdeliai, kurių galai paslėpti po nuimamais plastmasiniais dangteliais. „Deepcool“ teigimu, AK620 yra pajėgus išsklaidyti 260 W šilumos, žinoma kai ant radiatoriaus sumontuoti du FK120 ventiliatoriai, išvystantys 1850 RPM ir sukuriantys 69 CFM oro srautą. Šilumos vamzdeliai, kaip ir šiek tiek išgaubtas pagrindas, yra padengti nikelio danga.

 

Atidarę NH-P1 dėžę randame kitokį nei esame įpratę atsuktuvą, kuris turi šešiakampę galvutę ir guminę rankeną. „Noctua“ taip pat prideda naujausios kartos NT-H2 termo pastą ir ją nuvalyti skirtas servetėles.

Tuo tarpu „Noctua NH-P1“ dizainas unikalus ir visai neprimena dual tower radiatorių. Galima sakyti, kad NH-P1 panašiausias į HTPC aušintuvus, tik yra gerokai didesnis. kubo formos radiatoriuje (154 x 158 x 152 mm) aliuminio plokštelės išdėstytos kone 1 cm atstumu viena nuo kitos – tai indikatorius, kad NH-P1 suprojektuotas dirbti su žemų sūkių ventiliatoriais. Iš viso NH-P1 turi vos 13 plokštelių, tačiau jos 2-3 kartus storesnės už įprastas standartines. „Noctua“ naudoja litavimo metodiką, kuri užtikrina patikimesnį kontaktą tarp plokštelės iš šilumos vamzdelio.

Visas aliuminio plokšteles penkiomis eilėmis kerta stačiakampio formos angos. Šeši 6 mm skersmens chromuoti šilumos vamzdeliai išdėstyti vaivorykštę primenančioje laužtinėje, daugmaž bloko centre. „Noctua“ sako, kad beveik 1,2 kilogramo sveriantis NH-P1 geba sėkmingai ataušinti iki 65 W TDP procesorius.

Šešios iš trylikos plokštelių kontaktuoja su šilumos vamzdeliais virš pagrindo, kurio paviršius kiek labiau išgaubtas nei AK620, tačiau poliravimo kokybė, ir tuo pačiu blizgesys, beveik nesiskiria. „Noctua“ NH-P1 radiatoriui specialiai išleido NF-A12x25 LS-PWM ventiliatorių, kurio maksimalūs sūkiai apriboti iki 1200 RPM, o su L.N.A. perėjimu siekia vos 900 RPM. NH-P1 leidžia montuoti šį ventiliatorių ant trijų paviršių.

AK620 yra iškart suderinamas su AM5 lizdu ir nesudaro jokių kėblumų jį montuojant. Montavimą galima nesunkiai atlikti neišimant motininės plokštės iš korpuso. Tarp aušintuvo ir „G.SKILL Trident Z5 RGB“ modulių lieka didžiulis tarpas. Dėka sąlyginai kompaktiškų radiatoriaus gabaritų turime neužblokuotą PCIe x16 lizdą ir laisvą priėjimą prie pagrindinio M.2 lizdo.

43,5 mm aukščio „Trident Z5 RGB“ moduliai po NH-P1 radiatoriumi palenda vos vos. Atsargoje lieka 1-2 mm. Nors iš fotografijos kaip ir matyti, kad PCIe x16 lizdas lieka neužblokuotas, tačiau sumontuoti nugarinę plokštelę turinčią vaizdo plokštę nepavyks dėl mechaninio konflikto.

9 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Visų pirma, duokit kas nors BC00 medalį už 7950x paleidimą ant B660.
    O antra, toks retorinis klausimas… jeigu oras kainuoja 100 eur, kodėl tas kabantis monstras geriau nei tas pats mažas 240mm AIO su ypatingai žemais apsisukimais?

    Beje, neseniai sukau galvą dėl case kuris tilptų į 225mm pločio skylę, tuo pačiu būtų pakankamai ilgas šių dienų GPU „standartui“ 320mm su priekiniu AIO ir nesikandžiotų kaina. Po apžvalgų nagrinėjimo šis FD Pop buvo vienas iš favoritų dėl gero aušinimo ir pusė velnio garso izoliacijos kokybės santykio. Tik tas pseudo USB-C (šalia power, reset) – killeris Fractal Design reputacijos kontekste 🙂

    • BC00 parašė:

      Skaičių žaismas 650, 660… Fixed ;D

      Su ypatingai žemais RPM garsiausia dalimi iškart pasidarys AIO pompa, kuri tikrai kels alergiją ieškojusiam tylos.

      Jeigu AIO priekyje bus intake pozicijoje ir vaizdo plokštė ne low end, tai tikrai gerokai pakeps, kai dar ir ankšta. Man pirmo pasirinkimo AIO pozicijos lieka viršus arba šonas.

  2. ToBeX parašė:

    Noriu pasigirt, kad labai džiaugiuosi išsigydęs ausis.
    Anksčiau buildindavau virtualiai negirdimas sistemas.
    Tai tiek bėdų prisidarai, kad net baisu, tai gpu koks komponentas cypia, tai psu kažkas vibruoja/cypia. tai dar kas…
    Dabar miegamajam visą parą veikia oro valytuvas, dėl žmonos elergijų. Pc netriukšmingas, bet nėra begarsis taip ramu… 🙂

  3. Aibo999 parašė:

    Susirinkau deze kuri praktiskai negirdima, bet turiu problema. Monitorius uzia 😀 Legion Y27gq-25 matyt vienintelis monitorius su susiktai garsiu aktyviu ausinimu.

    • BC00 parašė:

      OLED ar koks mandras su local dimming nenuostabu, kad turi faną, bet šitas Legion labai nustebino 😀

    • EgidijusL parašė:

      Aš pirkausi Lenovo all in one, tai po savaitės grąžinau, nes tikrai dainiso tas Fan garsas, jis tiesiog lyg be guolių būtų ir cypsavo ir plius pas Fan dizainas panašus automobilio vejo ventiliatorius.
      Dabar turiu Dell monitorių, kuris cypia kai pasijungi teksto su daug (juodo) eilučių, kuo daugiau eilučių garsas didėja… Išaiškinau jog senas bajeris yra… Jei tarkim įmonę aptarnauka europinis support tai parsiunčia naują moniką ir seno nereikalauja, o man kaip paprastam vartotojui tik per garantinį. Garantinio servisas sakė viskas gerai…

  4. BC00 parašė:

    Noctua išleido offset kit’ą AM5 lizdui, reikės išbandyti su sekančia apžvalga 🙂

    https://noctua.at/en/noctua-releases-offset-mounting-for-improved-cooling-performance-on-amd-am5-processors

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.