Bandome žaidėjo kėdę: „SilentiumPC Gear SR500 RD“

Išvados

Kaip minėjome įžangoje, tai yra pirmoji žaidėjams skirtos kėdės apžvalga, todėl išvados bandant pirmąjį kategorijos daiktą yra sunkiai formuluojamos, nes paprasčiausiai neturime su kuo palyginti. Todėl mes tiesiog pasakysime, kas mums patiko, ir pridėsime, kur mūsų manymu gamintojas galėtų kiek pasitempti.

Jei pradėtume nuo minusų, jų surasti yra tikrai sunku, o pastebėti trūkumai nebus aktualūs visiems. Kaip išsiaiškinome, normaliai naudojantis kėde, kartais netyčia pakeičiama porankių pozicija, bet tai neišvengiama, kai jų tam tikri reguliavimai nereikalauja nuspausti papildomų svirčių ar mygtukų. Įpratus prie porankių juos netyčia nureguliuodavome vis rečiau ir rečiau. Minimalių priekaištų galime išsakyti ir po kėde esančioms svirtims reguliuojančioms kėdės aukštį ir fiksuojančioms pasvirimą. Norėtume, kad jos būtų su kiek ilgesne rankenėlė, kad jas būtų lengviau naudoti. Suprantame, kad rankenėles specialiai padarytos mažesnės, kad būtų geresnis estetinis vaizdas. Patys ratukai yra puikūs, bet žaidėjai naudojantys vairą pasiges stabdžių sistemos, kuri neleistų kėdei lengvai riedėti, kai to nenorima. Paskutinis dalykas prie ko prikibsime, tai nekvėpuojanti sėdimosios dalies eko oda. Tai tikrai nebuvo problema vėlyvo rudens metu, kai bandėme kėdę, bet karštą vasaros dieną sėdint ant oro nepraleidžiančios medžiagos padidėjęs prakaitavimas bus neišvengiamas.

„SilentiumPC Gear SR500 RD“ pliusų turi į valias, jie lengvai atsveria menkučius trūkumus. Kėdė yra labai tvirta, turi metalinį rėmą. Apskritai, metalo panaudota daugelyje vietų. Jos išlaikomas 120 kg svoris yra normalus, lyginant su tos pačios kainų kategorijos žaidėjų kėdėmis. Kaip dažniausiai būna, gamintojai šiuos skaičius pateikia su nemaža atsarga. „SPC Gear SR500 RD“ surinkimo kokybė klausimų nekelia, o pačią kėdę pirkėjas gali susirinkti labai lengvai, per maždaug 20 minučių.

„SPC Gear SR500 RD“ turi plačias reguliavimo galimybes. Įprasta, kad galime reguliuoti aukštį, bet su šia kėde galime nusistatyti galinio atlošo poziciją arba užfiksuoti visos kėdės pasvirimo atgal kampą. Be to, porankiai irgi turi plačias reguliavimo galimybes. Nors nuotraukose gali atrodyti, kad jie yra kieti, plastmasiniai, bet akys jus apgauna. Jie pagaminti iš į gumą panašios medžiagos, kuri yra įspaudžiama, tvirta, bet ne kieta.

Kad ir kaip būtų, bet visiems svarbiausia, ar ant kėdės patogu sėdėti? Galime be užuolankų pasakyti, kad taip, sėdėti patogu. Komforto lygį ypač pakelia ant atlošo montuojamos dvi pagalvėlės, viena prilaiko nugarą, kita – kaklą ir galvą. Pats atlošas sėdintįjį prilaiko iš šonų. Tiesa, mėgstantys labai minkštus krėslus, su „SPC Gear SR500 RD“ to negaus. Kėdė yra stangri, ant jos atsisėdus į ją neįsmuksite, kaip į „recliner“ tipo fotelį. Sėdimoji dalis yra tikrai plati, tad čia tilps ir didesnių sėdimųjų savininkai, jei tik jų neapribos 120 kg maksimalus svoris.

„SilentiumPC Gear SR500“ kėdes yra siūlomos kelių spalvų variantų, tad kiekvienas turėtų surasti sau tinkamą dažymą. „SR500“ serijos kėdės parduotuvėse kainuoja apie 190 €, kas šiame segmente yra vienas geresių pasiūlymų už įvairius reguliavimus ir ergonomikos priedus turinčią kėdę. Tie, kam nereikia reguliuojamų porankių ir pasvirimo užfiksavimo, gali griebti mažesnįjį „SPC Gear SR500“ brolį „SR300“, taip bus galima sutaupyti apie 40 €. Ar tai verta, sunku pasakyti, kiekvieno situacija yra individuali. Trumpai pasakius, mūsų išbandyta „SilentiumPC Gear SR500“ kėdė paliko teigiamą įspūdį ir ją galime rekomenduoti žaidėjams ir ne tik.

 

9 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Naudinga apžvalga,nieko panašaus nesu skaitęs.Manyčiau jog oro nepraleidžiančios medžiagos-viena iš didžiausių minusų.Tiesa kaip kam,kas kiek laiko praleidžia prie PC.Dėl ilgaamžiškumo eko oda-nereiškia jog tai yra..dirbtinė oda?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tikrai taip, jei ilgiau pasėdi šunta subinė įnirtingai žaidžiant.

      Dėl tos eko odos nelabai supratau ką norėjai pasakyti. Aš kaip suprantu jos ilgaamžiškumas yra didesnis nei natūralios. Seniau, bent mano tarpe, ją vadindavome dermantinu, dirbtine oda.

      • ZBalsas parašė:

        90% gaming kėdžių yra su dirbtinės odos danga. Nitro Concepts išleido naują kėdžių seriją, kur medžiaga. Atrodo ne taip premium, bet kaip minėjai – užpakalis mažiau kaista 🙂 Taip pat yra kėdė su aktyviu aušinimu (ventiliatoriais) :))

  2. YOman parašė:

    pritiesi megztų kilimėlių ant viršaus, nugarėlę apvelki kokiom maikėm ir norm. Niekas ten nešunta 😉

  3. procc parašė:

    Kodėl ne DXRacer apžvalga? 🙂 Lyg ir šio gamintojo kėdes visi užkietėję žaidėjai ir šiaip daug prie kompo sėdintys labiausiai mėgsta?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.