Sunkiasvoris „Crucial MX300“: geriausias spartos, talpos ir kainos pasirinkimas?

Intro

„Crucial MX300“ yra naujausias „Micron“ produktas ir pristatymo metu kompanija apie šiuos SSD kalbėjo su milžinišku įkvėpimu. Tam yra vienintelė priežastis, kuri slypi po MX300 gaubtu. Gamintojas susilaukė pelnytos kritikos, kai plataus pripažinimo tarp biudžetinių SSD sulaukęs BX100 buvo pakeistas BX200 modeliu, turėjusiu nebe MLC, o TLC tipo NAND atmintį, būtent kuri nebeleido pasiekti tokios pat spartos, nors ištvermė ir išliko identiška (72 TB). Su MX300 „Micron“ jau keičia NAND tipą ir MX serijos kaupikliuose, tačiau čia būtina pabrėžti, kad naujasis modelis gauna nebe planarinio 2D tipo TLC atmintį, o 3D NAND lustus. Detalę, kuri lemia galutinę produkto spartą ne mažiau nei pasirinktas valdiklis.

crucialmx300main

5 Komentarai

  1. procc parašė:

    Jau geriau nelyginti isvis pries kitus ssd jei kiti ssd ne 1tb dydzio. Bene labai sunku gauti koki 275gb pavizdi is kompiuteriu parduotuviu su pvz salyga kad pareklamuosit ju parduotuve strapsnyje?

    • BC00 parašė:

      Apžvelgiami produktai su parduotuvėmis neturi nieko bendro… Daugybė kitų apžvalgininkų yra primaišę į savus chart’us įvairios talpos SSD ir niekas nedaro iš to problemos… Kaip minėjau sutinku, kad korektiškumo čia trūksta, tačiau nebuvo kito pasirinkimo. Be to, yra tikimybė, kad mažesnė talpa daugelyje lentelių ryškiai nepakoreguotų MX300 užimtos vietos, nes mūsų duomenimis, iš esmės skiriasi buferio dydžiai, o ne pačio NAND greitis. Jei į buferį telpa mūsų sukurta apkrova – rezultatai tikrai žymiai nesiskirs.

  2. IFeelYou parašė:

    Nu super, ką tik du tokius nusipirkau. Labai neblogi diskai, išskyrus pasigailėtiną software palaikymą.

  3. ziogzzz parašė:

    nu kaip ir neblogas variantas – vilioja isimesti papildomus 500 Gb ir maziau paprasta harda naudoti 🙂

  4. BroniusK parašė:

    Kitą savaitę turėsiu 5 šimtuką ir aš.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.