„nVidia“ generalinis direktorius mano, kad tik pamišę perka GPU be RTX

„nVidia“ ketvirčio finansinės ataskaitos paskelbimo metu kompanijos generalinis direktorius, Jensen Huang, pasisakė, kad yra beprotiška pirkti vaizdo plokštę, kuri nepalaiko Ray Tracing technologijos, nes vaizdo plokštę gi naudosime kelis metus.

Jensen Huang: At this point, it’s a foregone conclusion that if you’re going to buy a new graphics card, it’s going to last you two, three, four years, and to not have ray tracing is just crazy.

Tokį pareiškimą galima suprasti, bet taip pat jis ir labai skylėtas. Pati „nVidia“ neseniai išleido GTX 1660 (Ti) ir GTX 1650 vaizdo plokštes, kurios neturi Ray Tracing. Tad galima sakyti, kad kompanija nerekomenduoja pirkti savo produktų. Suprantama, norėta pasisakyti prieš AMD RX 5700 serijos vaizdo plokštes, kurios kovoja su RTX 2060 ir RTX 2070 vaizdo plokštėmis ir neturi Ray Tracing.

23 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Oj nieks nepamirš kaip 2080ti ant 1080p vos 30fps battlefield 5 bezdėjo ;D
    Tai koks dar future proof … Quake su tais gavno efektais gal tik 60fps o kai išjungė 1000fps+ buvo

    • EgidijusL parašė:

      Prašau man priminkite, kokį FPS fiksuoja mūsų smegenys? 🙂 kokia tau nauda jau virš 60Fps? Kai telikai ar paprasti monitoriais max 75hz turi (nekalbunapie gaming, kurie nuo 145hz). Manau esmė tame, kaip monitorius sugeba prisitaikyti prie paduodamo dažnio. Jei tarkim visad PC paduos 30fps (monitoriui hz), tai vaizdas bus stabilus be kadrų šokinėjimų. O kai tarkim kiti žaidžia ir orgazmus gaudo, nes žaidą 120fps paduoda, nors ten būna šuoliai 120-80fps, ir dėl to atvaizdavimas žiauriai kinta. Bet mes jau to nematome, ir didesnis fps tuo yra geriai. Tarkim prie 30fps mes jau tą dažnio kritimą matytumėm. Geras pavizdys yra su IPTV android box. Nusiperka pigius kiniškus be AFR ir vėliau verkia, kad lagina kanalai. Nors ten tv box pajungtas pagal jo nustatymus (tarkim nustatyta FHD 60hz), bet jei AFR neturi, pasileisi kanalą 25hz ir jau telikas/monitorius tą skirtumą dengs su dubliuojamais kadrais ir išeis tas „lagas“, plaukimas. Kai yra AFR, tv iškart meta, kad perjungtas dažnis į 25hz ir rodo gerai.

  2. svabas parašė:

    Skylėtas yra autoriaus anglų vertimas. GTX 1660 Ti ir GTX 1650 palaiko Ray Tracing, o vartotojas turi Ray Tracing

  3. Strelok parašė:

    As jau matau kaip pati Nvidia atsisakys ray tracing support po kartos ar dvieju.

  4. gedz parašė:

    Kaip cia dabar DLSS liko nepaminetas…

  5. Povilas parašė:

    Nebus RTX tai bus kazkas kitkas, vistiek zaidimai grafiskai tobules, nori nenori turesi „rtx“ ar tai bus amd ar nvidia, tik cia dar pacios pirmos versijos, tai nera ko noreti.

    • MMM parašė:

      RTX tai tik apvalkalas ant ray tracing. Ray tracing’u paremti filmu efektai ir top animaciniai filmai. Tai kad nera kur labiau tobuleti, nebent nasumas kils. Ray tracing ziauriiai geras daiktas, tik kad jo lasas ijungtas buna. Duoda nuostabu realybes jausmas. O jei dar virualus akiniai su RT, tai isvis pasaka, bet speju manu anukai tuo megausis.

      isvis anksciau sekunde animacinio filmo su RT tai kokia valanda generuodavo, dabar real time’e vykste, nors aisku dalis efektu, bet vistiek, pries 8 metus chebra tik svajojo apie tai.

      Tai kad zaidimai nukrenta iki 30fps su RT (ar ten RTX) tai realiai anksciau buvo neisivaizduojama, nes is principo tai labai kainuojanti operacija.

  6. adex parašė:

    https://youtu.be/91kxRGeg9wQ tuoj ir minecrafta bus galima 30 fps zaisti su ispudingais efektais

  7. Nukainotas parašė:

    Tai ateity išvis nebebus 3D žaidimų be ray tracing. Juk developeriams lengviau dirbti ir rezultatai geresni. Tik va įrangos našumas turės gerokai pakilti.

    • Knocknevis parašė:

      Na jeigu AMD jau prie Zen 4 dirba, tai manau NVIDIA irgi jau pora kartų į priekį turi. Atrodo dar teks palaukt kol Ray Tracing kabins normaliai. Jie leis visokias Super ir panašias kortas nes pinigo reik, o jas perka. Gal NVIDIA jau turi produktą kuris susitvarko su Ray Tracing tik mes jo greit nepamatysim.

      • adex parašė:

        turi neturi kuria nekuria koks skirtumas siai dienai, GPU yra greiciausiai senstanti PC dalis ir siandienai pirkti ten kokia 2060s/2070s su kvaila viltimi jog ta RTX isnaudosi keliata metu zaidimuose kurie ale pasipils kaip is ,,gausybes rago“ yra labai jau naivu. zinoma marketingo desniai neretai veikia pries logikos desnius, tad sveikas isprotejas pasauli!!!

  8. Povilas parašė:

    Tai ne vien tik game, daug kur galima pritaikyt RTX pvz dizaino, ar interjeo kurime.

  9. MMM parašė:

    Smegenys fiksuoja iki 300fps priklausimai nuo spalvu, vaizdu ir daug aplinkybiu. Smegenys tai ne tu. Jos gal ir fiksuos, bet zmogus samoningai daug maziau

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.