1080p testą laikantis „Core i9-7900X“ išbando „Gigabyte Aorus X299 Gaming 3“

„Gigabyte Aorus X299 Gaming 3“ VRM grandinė

Nors grandinę aušinančio radiatoriaus viršutinė dalis dizaino sumetimais turi plastmasinį intarpą, jo efektyvumas prasto apipūtimo sąlygomis vertinamas identiškai kaip „Prime X299-A“ aušinančio radiatoriaus, t.y. vidutiniškai. Visgi atsižvelgiant į masyvumą ir pačią geometriją, „Gaming 3“ aušinamasis agregatas atrodo kiek solidžiau. Po ir virš radiatoriaus sustatyti japoniški 10K filtruojantys kondensatoriai.

 

„Gaming 3“ VRM grandinė panaši į rastą ant „Asus“ pagrindinės plokštės. PWM valdikliu pasirinktas identiškas pilnai skaitmeninis IR35201, kurį „Asus“ buvo pervadinę į ASP1405. Esminis to pačio valdiklio panaudojimo skirtumas tas, kad „Gaming 3“ pagrindinėje plokštėje jis veikia 8+0 režimu, o tai reiškia, kad čia integruotos aštuonios VCCIN fazės. „Gigabyte“ naudoja IR3556 energijos blokus, kiekvieno stipriui siekiant 50 A. Teorinis tokios VRM grandinės pajėgumas siekia 400 A (8x 50 A). Viena papildoma fazė nekompensuoja stipresnių (60 A) IR3555 blokų. Septynetas tokių „Prime X299-A“ pagrindinėje plokštėje gali sukurti maksimalų 420 A stiprį (jeigu aušinimo sistema tik pajėgtų išsklaidyti sugeneruotą karštį). Vis dėlto skaičiuojant maksimalią energijos išeigą „Gaming 3“ turi nežymų pranašumą, kurį sukuria būtent IR3556 tranzistoriai. Esmė slypi aukštesniame perkaitimo slenkstyje, siekiančiame ne 105 °C, o 117 °C. Tokiu būdu VRM grandinė gali tiekti daugiau galios. 12 °C aukštesnis slenkstis garantuoja papildomus 30 W. Nepertraukiama „Gaming 3“ VRM grandinės išeiga siekia ~280 W.

„TweakTown“ iliustracija

Trys IR35204 PWM valdikliai valdo VCCSA, VCCIO mazgus ir operatyvios atminties VRM grandinę. „Gigabyte“ visiškai ištikima kompanijai „Infineon“, kadangi ir šiose sekcijose naudoja IR3553 MOSFET tranzistorius. Keturiems DIMM lizdams skirta pora fazių, taigi iš viso turime standartinį fazių skaičių – keturias.

4 Komentarai

  1. gorro13 parašė:

    Kad is esmes ne zaidimams skirta sita platforma.

    • IFeelYou parašė:

      Būtent. Man irgi nelabai suprantama kodėl dauguma testuoja 10 core high-end CPU su žaidimais. Tai yra CPU skirtas profesionalams, kurie dirba ir uždirba šito CPU dėka, o ne žaidėjams. Žaidėjams yra 4790k/6700k/7700k, o universalus CPU tiek žaidimams tiek darbams yra naujas 8700k.
      Man rodos daug geriau tokią platformą kaip ši, testuoti su AutoCAD, FryRender/CoronaRay tracing, Media encodinimu/decodinimu, extractinimu, JavaScriptu/HTML5, Cinebench/Blender ir dėl vaizdo vieną žaidimą paimt.

  2. BC00 parašė:

    Kad turėtume Threadripper paleistume truputį tinkamesnės apkrovos. Dabar labiau investigation tipo testavimas (turint solidžių palyginimų) ieškant, kad gal kas (koks title) pastebimiau teigiamai/neigiamai sureaguos ir šiaip parodyti mažiau patyrusiai auditorijai, kad skirtumai net ir tik 1080p raiškoje tarp gaming ir non-gaming procesorių nežymūs.

  3. BC00 parašė:

    Atnaujinau į F6 BIOS versiją. Atsirado AVX(512) Offset parinktys, kurios tvarkingai veikia, nors apie šitos funkcijos sutvarkymą Giga nieko neatžymi in realize notes. LLC vis dar nefunkcionalus. Ar auto, ar low, ar extreme – įtampa identiška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.