ASUS „ProArt“ trijulė: AIO sistema, motininė plokštė ir korpusas

Išvados apie ProArt B760-Creator WiFi

Kaip jau minėjome, „ProArt B760-Creator WiFi“ atkeliavo su labai senu BIOS’u, todėl jį teko atnaujinti. Po atnaujinimo į 1904 versiją iškilo problema – vis būdavome įkeliami į EZ Flash 3 įrankį, be galimybės patekti į OS. Panašu, kad ši problema nėra atsitiktinė. Pasinaudojus kitų internautų pasiūlymu pabandyti tą patį BIOS’ą perrašyti dar kartą problema išsisprendė. Vis tik likome nustebę tokia problema, kadangi dešimtis kartų prieš tai rašę ASUS motininių plokščių BIOS’us su tuo nebuvome susidūrę.

Pamiršus šį incidentą ir pridėjus sklandų DDR5-7200 atminties palaikymą galima teigti, kad „ProArt B760-Creator WiFi“ paliko pakankamai pozityvų įspūdį. Nors VRM temperatūrų išmatuoti nepavyko (ASUS neintegravo sensoriaus), tačiau VRM grandinė yra pakankamai solidi ir aušinama nebutaforiniais radiatoriais. Komponentų skaičius šešiose vCore fazėse yra sudvigubintas, iš viso turint 12 „Vishay“ SiC654 (50 A) galios blokų. Trečias papildomas, bet „apkarpyto“ pralaidumo, M.2 lizdas mums neatrodo kaip unikali funkcija. Greičiau privalumas. Kaip ir WiFi modulis su antru LAN lizdu. Kas šį modelį daro išskirtiniu, tai nebent 60 W galios krovimą palaikantis USB-C (20 gbps) lizdas. Išties ši funkcija netgi mūsų darbo aplinkoje būtų labai pravarti, bet yra vienas „bet“.

Situaciją labiausiai komplikuoja ne tai, kad „ProArt“ už „Riptide“ yra brangesnė 100 eurų. Blogiausia, kad ~230 eurų kainuojanti „ProArt B760-Creator WiFi“ motininė plokštė jau patenka į Z790 mikroschemų rinkinį turinčių motininių plokščių zoną. Tokios ATX formato pagrindinės plokštės turi bent tris Gen 4 M.2 lizdus, galingesnius VRM’us, dar daugiau USB lizdų I/O panelėje, geresnį garso kodeką… Ši B760 tiesiog kainuoja per daug ir yra pernelyg nišinis produktas atsižvelgiant kokiam skaičiui vartotojų reikia didelės apimties krovimo funkcijos turinčio priekinio USB-C lizdo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.