„AMD Zen“ procesoriai turės iki 32 branduolių

Paviešintame „Linux“ pataisyme pastebėta įdomi informacija, kuri teigia, kad „AMD Zen“ procesoriai turės iki 32 fizinių branduolių. Tuo pačiu atskleidžiami panašumai tarp „Zen“ ir „Zeppelin“ kodinių pavadinimų.

„Zeppelin“ kodinis pavadinimas primą kartą buvo paminėtas praėjusių metų rugpjūtį, o „Linux“ atnaujinimas šiuos procesorius identifikuoja kaip priklausančius „17h model 00h“ šeimai.

+ core_complex_id = (apicid & ((1 << c->x86_coreid_bits) – 1)) >> 3;

+ per_cpu(cpu_llc_id, cpu) = (socket_id << 3) | core_complex_id;

Pagal atskleistą kodą manoma, kad vienas fizinis branduolys gebės dirbti dviem gijomis dėka SMT technologijos. Branduolių kompleksas, kitaip žinomas kaip modulis, bus sudarytas iš keturių branduolių, kurie dalinsis tam tikrai resursais. Tolimesnė eilutė nusako, kad viename silicyje galėsime pamatyti iki 8 branduolių kompleksų, kas būtų lygu 32 fiziniams branduoliams.

Priminsime, kad „Zen“ procesoriai bus gaminami naudojant 14 nm litografiją, o jų pristatymas numatytas šių metų gale. APU procesoriai pasirodys kiek vėliau, 2017 metų pradžioje. Naujieji AMD procesoriai palaikys DDR4 atmintį ir bus montuojami į AM4 lizdo pagrindines plokštes. AMD žada, kad šie procesoriai pasiūlys apie 40 % daugiau spartos per taktą lyginant su dabartiniais AMD procesoriais. 

15 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Po metų AMD pasiūlys procesorius, kurie bus 40% greitesni už dabar esančius, nors Intel už dabar esančius greitesni 80% trollolollol :))

  2. Katonas parašė:

    Aš tai nieko nesakau kol savo akim nepamatysiu, bus 40 % tai bus 40 %, svarbu kad nebūtų taip kaip Phenom II–> Buldozer minusinis IPC.

  3. SarzzeR parašė:

    32? Tokius į serverius galės kišti. 😀 O jei rimtai, tai aš irgi manau, kad reikia sulaukti ir patiems pamatyti. Kaip AMD, tai net tie +40% bus ne mažas pasiekimas, jei tiek bus. 🙂

  4. TavoMama parašė:

    IFeelYou, geitesni "per clock". O tai tik dalis istorijos. Išleis ir pamatysim kokiu dažniu dirba, kiek elektros srebia ir kiek branduolių turi. Net ir su mažesniu už Intel IPC gali būt dėmesio vertas produktas pvz. renderinimui skirtam PC.

  5. zirnis parašė:

    jeigu veiks ant 5GHz, su kokiu 90W TDP, tai visai padoru bus 🙂

  6. Katonas parašė:

    Čia procas su 32 branduoliais žinoma serveriams, kiek atsimenu desktop bus 4 – 6 – 8 branduoliai pradžiai.

  7. IFeelYou parašė:

    Kad greitesni per clock tai nieko nereiškia, nes tai tik vienas iš greičio parametrų, o ir tas ne daug ką pasako, nes neaišku koks tas clockas. Juolab kad Intel IPC ir taip žymiai didesnis dėl trumpesnio pipelin’o ir pažangesnės architektūros. O AMD pasakos apie 32 branduolius tai kaip vaikinų pasakos apie turėtas mergas: gali drąsiai iš 3 dalint 🙂

  8. Deft parašė:

    Kad AMD nieko nepasakoja.

  9. IFeelYou parašė:

    http://wccftech.com/amd-monsterous-opteron-processor-32-zen-x86-cores/

    Pasakoja pasakoja, viskas ką teigia AMD yra lygu pasakom. Jau vien Bulldozer pasakos ko vertos… Kol nesukurs ir nebus review – niekas netikės.

  10. TavoMama parašė:

    U wot? Tu skaitai tuos mokslinės fantastikos puslapius tikrais AMD atstovais?

  11. IFeelYou parašė:

    Nu biški gal pakuria fantastiskos 🙂 Bet vis tiek kažkuo remiasi, nes pataiko karts nuo karto 🙂

  12. joncepet parašė:

    Realiai kiek domėjausi AMD naujas socket bus AM4+ lizdas, kuris bus montuojamas į visas motinines ir amd nėra numačiusi galimybės išleisti specialų chipset bei motininių gamintojams leisti kuri serveriams skirtas MB, nebent naudosi top tier(nes kaip žinoma jos geriausios) AM4+ lizdą turinčią mb. Šiaip manau dydis galbūt bus nepakitęs, nors Intel Xeon E5 2699 v3 užima visiškai 2011-3 lizdą https://www.youtube.com/watch?v=xt62JyJo1iU
    Tikiuosi amd sugalvos sukišti tuos 32 branduolius neviršydami Intel milžino dydžio, nes kitaip aušintuvų gamintojams teks sukurti nauja ventiliatorių mounting hardware

  13. koloniukas parašė:

    AMD nugalės ir intel ir nvidia savo pažadais 😀

  14. IFeelYou parašė:

    Juokas juokais, bet manau daugelis iš mūsų (net Intel fanų) norėtų kad AMD pagaliau sukurtų kąžką, kas galėtų pasipriešinti Intel monopolijai. Gal tada Intel pradėtų kurti procesorius, kurie lenktų prieš tai buvusius daugiau nei 5%…

  15. Deft parašė:

    Taip atrodo, bet kažin ar intel turi kažką net numatę galingiau ir specialiai išleidžia mažus patobulėjimus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.