Viena iš trigubo status kvo: „Asus GTX 750 Ti OC“ (GTX750TI-OC-2GD5)

Intro

Visai neseniai išsiaiškinome realų „GeForce GTX 950“ deficitą iki neapkarpytą GM206 branduolį turinčios GTX 960. 20 procentų nepasirodė kaip didelis skaičius ir beveik norėjosi teigti, kad GTX 950 yra arčiau GTX 960 nei GTX 750 Ti, nors popierinės specifikacijos artimesnės būtent pirmos kartos „Maxwell“ branduoliui. Nuo tokio pareiškimo sustabdė laiko stoka iš naujo imtis „MSI GTX 750 Ti Gaming OC“ testavimo. Visgi žinojome, kad „Asus“ ketina ant mūsų stalo neužilgo pateikti savo GTX 750 Ti sprendimą. Dabar turime galimybę sustatyti visus tris vaizdo spartintuvus į griežtus rėmus ir išsiaiškinti, kas ko yra arčiau.

 

 

Pakuotė ir komplektacija

Kaip visada pateikiama daug bendrinės informacijos apie vRAM kiekį, patobulintus komponentus ir pasirinktos nestandartinės aušinimo sistemos privalumus. Akys ne tik nerado taktinių dažnių, bet ir maitinimo šaltinio rekomenduojamos galios. Tačiau kažko daugiau nei 400 W tikrai neturėtų reikėti.

Komplektacija labai primityvi: viso labo CD su tvarkyklėmis ir vartotojo gidas.

 

6 Komentarai

  1. TavoMama parašė:

    Pirma tai kyla klausimas "kodėl?" 😀 Nu kodėl apžvalga dabar, praėjus, kiek, vos ne dviems metams po pristatymo?

    Absoliučiai niekam tas papildomas maitinimas šitai plokštei nereikalingas. Plokštės ROMe pasižvalgyk, bus power target kokie 36W.

  2. BC00 parašė:

    Apžvalgoj įrašyta, kad realus TDP ne daugiau 40 W, gal kažko neperskaitei:)
    Daugiau nei prieš metus buvo Palit ir MSI apžvalgos, testuot Asus atsirado galimybė tik dabar. Kadangi per tą laiką pasikeitė testavimo platforma, GTX 750 Ti atsiradimas chart’uose ir palyginimas su MSI ir GTX 950 neatrodo neįdomiai.

  3. TavoMama parašė:

    Prisipažįstu, neskaičiau 😀 Tik akim permečiau. Plokštė ir taip jau yra išnarstyta skersai-išilgai, nes pats ją nuo paleidimo turiu.

    Pasigendu jūsų testuose rimtesnio OC. Šita plokštė turi paliktą nemažą potencialą. 1300 tikrai laisvai turėtų pasiekti, jei ne daugiau. Būtų galima aptirpdyti skirtumą tarp 750 Ti ir 950.

  4. BC00 parašė:

    OC ne visada belieka laiko, o ir šiaip kiekvienas silicis unikalus, nereiškia, kad kita Asus tą patį išlauš. Nors patikrinus praeitį, Palit darė 1275 MHz, o MSI 1265 MHz (čia apie bazinį dažnį).

  5. bladedancer parašė:

    Pas mane Gigabyte GTX 750TI, bet žiuriu truputi skirias nuo kitų GTX 750TI, turi daugiau ROP’s ir pixel fillrate didesnis, taigi kas tas ROP’s ir kokia jo įtaka spartai? http://gpuz.techpowerup.com/16/02/01/vvd.png

  6. BC00 parašė:

    Pixel fillrate dvigubai didesnis, nes 2x daugiau ROPs. Bet niekaip neįmanoma, kad GTX 750 Ti turėtų 32 ROPs vietoje 16. Pabandyk parsisiųst naujesnę GPU-Z versiją, matomai šita blogai atpažįsta GPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.