„Intel Cannonlake-E/EP“ turės iki 8 branduolių

„Intel“ tik dabar į rinką bando įvesti asmeniniams kompiuteriams skirtus „Skylake-S“ procesorius, bet jau gauname informacijos, kaip atrodys tolimesni „mėlynųjų“ procesoriai.

Nežinomas „Intel“ inžinierius pranešė, kad dirba su „Cannonlake“ procesoriais, turinčiais L4 tipo spartinančiąją atmintį (Coherent Fabric), kuri veikia kaip šiaurinis tiltas, o procesoriai turi 4/6/8 branduolius.

Manoma, kad inžinierius šneka apie „Cannonlake-E/EP“ procesorius. „Cannonlake-E“ procesoriai priklauso tai pačiai kategorijai kaip ir „Haswell-E“, kurie ir dabar turi iki aštuonių branduolių. Tad sparčiausi asmeniniams kompiuteriams skirti „Intel“ procesoriai artimiausiu metu daugiau branduolių negaus. Tuo tarpu „Cannonlake-EP“ skirti ne itin galingoms darbo stotims, o norintys daugiau branduolių gaus rinktis iš kitų procesorių grupių (EX/HCC), kur branduolių skaičius bus didesnis.

„Cannonlake“ procesoriai bus gaminami naudojant 10 nm litografiją ir pas mus atkeliaus dar ne greitai. Pirmieji produktai turėtų pasirodyti 2017 metais, jie bus skirti vidutiniam spartos segmentui, tuo tarpu daugiau branduolių turinčios „Cannonlake-E/EP“ versijos dienos šviesą išvys tik 2018 metais.   

3 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Spėjama, kad net laptopams skirti SoC’ai turės net iki 8 branduolių. Tai verčia galvoti, kad net dabartinio segmento i7 viršys 4-is branduolius.

  2. vacoum parašė:

    nice, bet tikiuosi kad vieno branduolio max sparta bent nenukris zemiau 4hz.

  3. Katonas parašė:

    Sunku ką ir išburti, nes dabar pentiumai su celeronais turi po 4 branduolius, o i3, i5 ir i7 po du su HT. Bet visi žinom ko verti Atom lygio branduoliai palyginus prieš normalų. Šiaip ši naujiena tokia sunkokai man virškinosi kol bandžiau išversti, prie jos pridėčiau labai didelę gando etiketę, nes iš to darbuotojo posto per daug, mano manymu, prikurta informacijos. Palauksim ir pamatysim kas čia bus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.