„Intel“ išleidžia „Skylake-S“ procesorius su atrakintu daugikliu

Pagaliau atėjo ta diena, kai oficialiai išleidžiami „Skylake-S“ procesoriai, pagaminti naudojant pažangiausią 14 nm techprocesą. Kaip ir buvo žadėta, rugpjūčio 5 dieną sulaukėme „Core i7-6700K“ ir „Core i5-6600K“ procesorių, kuriuos jau nuo šiandien galėsime įsigyti parduotuvėse.

Dabar mums bus pasiūlyti du „Skylake-S“ procesoriai turintys atrakintą daugiklį, o šalia jų išleidžiamos ir Z170 mikroschemų rinkinį turinčios pagrindinės plokštės, kurios galės pilnai išnaudoti šių procesorių potencialą.

Jau iš ankstesnių nutekintų apžvalgų žinojome, kad labai didelio spartos šuolio procesorių skaičiuojamojoje galioje neišvysime, didesnę pažangą „Intel“ padarė su integruota grafikos posisteme, nes jos sparta lyginant su pirmtakais išaugo 20-40 %, bent taip teigia pateiktos skaidrės. Su nauja platforma bus pradėta naudoti DDR4 standarto atmintis bei nemokamai gausime NVMe technologiją. Jau seniau paaiškėjo, kad „Skylake-S“ procesorius galėsime spartinti ne tik naudojantis daugikliu, bet ir keliant pagrindinės magistralės dažnį. Entuziastai taip pat turės didesnę laisvę pasirenkant atminties nustatymus, galės išgauti dar daugiau spartos iš savo sistemos.

Priminsime, kad „Core i7-6700K“ yra keturių branduolių procesorius, naudojantis HyperThreading technologiją ir gebantis veikti aštuoniomis gijomis, jo dažnis yra 4.0/4.2 GHz. Procesoriaus TDP reitingas lygus 91 W, o „Intel“ rekomenduojama kaina siekia 350 USD. Kiek silpnesnis „Core i5-6600K“ irgi turi keturis branduolius, bet be HyperThreading technologijos, jų dažnis siekia 3.5/3.9 GHz. Kaip ir spartesnysis modelis atrakintą daugiklį turintis i5 procesorius gavo 91 W TDP reitingą, o jo rekomenduojama kaina yra 243 USD. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.