„Nokia“ kitą savaitę atskleis savo įslaptintą virtualios realybės įrenginį

Sukūrusi ne vieną nešiojamiems įrenginiams pravarčią technologiją „Nokia“ negali jų panaudoti savo išmaniuosiuose telefonuose dėl susitarimo su „Microsoft“. Nepaisant to, kažkada buvęs didžiausias mobiliųjų telefonų gamintojas ateinančią savaitę ketina pristatyti savo pirmąjį virtualios realybės (VR) įrenginį.

Apie tyrimų ir vystymo skyriaus kuriamą virtualios realybės įrenginį nėra žinoma praktiškai nieko, tačiau manoma, kad tai bus pats svarbiausias vartotojams skirtas HW įrenginys nuo pat „Nokia“ kompanijos pardavimo gigantui „Microsoft“ 2014 metais. Iš to galima spręsti, jog tai bus pilnai funkcionuojantis įrenginys, o ne technologijų pluoštas.

Virtualios realybės įrenginys bus parodytas kitą savaitę Los Andžele. Nepranešama, ar pristatymas bus prieinamas viešai publikai, ar apribotas tik žaidimų kūrėjams ir industrijos atstovams. Taip pat neaišku, ar VR įrenginys liks „Nokia“ kompanijos rankose, ar bus perleistas kažkam kitam. Projektą gaubianti didelė nežinomybė leidžia spėti, kad tai gali būti virtualios realybės akiniai.

7 Komentarai

  1. CactusDude123 parašė:

    0_0
    >Nokia
    >VR įrenginys
    Kažkas čia netaip.

  2. Jovaras parašė:

    Bent jau aišku kad nesuges nukritus ant žemės

  3. joncepet parašė:

    Tikėkimės kaina nebus tokia aukšta kaip galutinio Oculus Rift, ir taip pat nebus tokie aukšti reikalavimai kompiuteriui, nes ne visi turi
    1. NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
    2. Intel i5-4590 equivalent or greater
    3. 8GB+ RAM
    (Reikalavimai skirti Oculus Rift)

  4. vacoum parašė:

    to jonecepet:

    reikalavimai ne is gamintoju pageidavimo atsirado, bet is poreikio. Virtualios realybes akiniams reikia 200 fps kad nebutu visokiu pykinimo. Ten visai kitaip negu per paprasta monika, galva jautriau reaguoja i menkiausius drop’us. Realiai, gtx 970 dar kuklus reikalavimas, po metu ar dvieju speju dar labiau kartele issaugs.

  5. joncepet parašė:

    to vacoum turėjau galimybė išbandyti tiek pirmą, tiek antrą DK, buvo jungiami prie gan vidutinio laptopo (i5-2430m, GT525m 1GB ir 6GB ram) ir jokių bėdų, bet su laiku reikia galios vis daugiau ir daugiau…:(

  6. vacoum parašė:

    ar teko staigiai galva pasukti?

  7. joncepet parašė:

    to vacoum, va šitaip nebandžiau – staigiais judesiais, bet manau būtų nemenkas fps dropas bet po keleto sekundžių atsistatytų…;)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.