Paaiškėjo „Radeon R9 Fury/Nano“ specifikacijos

Naujienų ir gandų iš AMD stovyklos po „Radeon R9 Fury X“ pristatymo gauname labai mažai, bet tai truko tik savaitėlę. AMD savo rankovėje dar turi keletą nepristatytų vaizdo plokščių, tad pamažu pradedame su jomis susipažinti. Greičiausiai sulauksime „Radeon R9 Fury“, po to mus pasieks „Radeon R9 Nano“, o vėliausiai, kažkada rudenį, sulauksime ir dvigalvio „Fiji“ galiūno.

Pirmoji informacijos dozė susijusi su „Radeon R9 Fury“. „TweakTown“ teigia turintys tikslias šios vaizdo plokštės specifikacijas. Kaip ir buvo galima tikėtis paprasta Fury gaus kiek apkarpytą „Fiji“ lustą. Pirkėjams bus palikti 3584 GCN procesoriai, kurie veiks 1050 MHz dažniu. Grafikos procesoriuje rasime 224 TMUs ir visus 64 ROPs. Atmintis liks nepaliesta, tad 4 GB veiks efektyviu 1 GHz dažniu ir generuos 512 GB/s duomenų pralaidumą. Galvojantys įsigyti „Radeon R9 Fury“ turėtų pasiruošti 549 JAV dolerius ir laukti liepos 14 dienos.

Antroji straipsnio dalis skirta „Radeon R9 Nano“. Kol kas žinomos tik dalinės specifikacijos. Spekuliuojama, kad Nano išlaikys pilną „Fiji“ lustą ir turės visus 4096 GCN procesorius, 256 TMUs ir 64 ROPs. Atminties kiekis išliks nepakitęs – 4 GB. Tiesa, manoma, kad norint sutaupyti elektros energijos galime sulaukti mažesnių jos dažnių. Galime gan užtikrintai teigti, kad „Radeon R9 Nano“ grafikos procesorius tikrai gaus kur kas kuklesnius dažnius nei „Radeon Fury X“, bet kol kas niekas tiksliai negali pasakyti kiek mažesni jie bus. Kaip žinojome ankščiau Nano turės tik 175 W TDP, o jos išleidimas numatytas vasarą. Kaina kol kas nežinoma.

3 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    tokiais tempais "ant 2016 pradzios" pasieks zaidejus

  2. Jordan parašė:

    Idomu ar tik nebus kaip su r9 290/x kad pirma revizija bus galima atrakint i galingesne perflashinus bios.

  3. BC00 parašė:

    Jau po biški atsiranda EU parduotuvėse, tik lyginant su MSRP kaina išpūsta:
    http://www.tweaktown.com/news/46300/pricing-asus-radeon-r9-fury-strix-leaked/index.html
    Nors iš esmės visa Europa nesilaiko rekomendacinių Fury X kainų…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.