Tylos mėgėjams: „Nanoxia Deep Silence 1″

„Nano” dalelę turintis pavadinimas, „Nanoxia”, daugeliui gali asocijuotis su galbūt ne itin įdomiais gaminiais, kaip termo pastos ar ventiliatoriai. Taip, tai pagrinde su aušinimo produktais susijęs gamintojas, tačiau paskutiniu metu nusprendęs papildyti savo produktų gamą korpusais. Pabandysime išsiaiškinti, ar pirmasis blynas nėra prisvilęs. Mūsų dėmesiui, tylos mėgėjams skirtas, pirmasis „Nanoxia” suprojektuotas korpusas – „Deep Silence 1.”

 

  • Apie Nanoxia"
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Specifikacijos
  • Išorė
  • Vidus
  • Montavimas
  • Temperatūros
  • Triukšmas
  • Išvados

 

Apie Nanoxia"

Vokiečių „Nanoxia“ yra pakankamai jauna įmonė, pradėjusi savo gyvavimą nuo ventiliatorių ir kompiuterio vidaus kabelių gamybos. Praėjusį mėnesį kompanija įžengė į korpusų rinką ir pabandė pasukti „Nexus“ bei „Fractal Design“ pramintu keliu. Tai reiškia ne ką kitą, kaip koncentravimąsi į tylos mėgėjus. Apžvalgos ruošimo metu „Nanoxia“ buvo oficialiai pristačiusi tik „Deep Silence 1“ korpusą, tačiau visai neseniai anonsavo ir „Deep Silence 2“.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Deep Silence 1“ mus pasiekia dailiai apipavidalintoje dėžėje, ant kurios randame paminėtas pagrindines korpuso ypatybes: lengvai pasiekiamus dulkių filtrus, vidinės struktūros pritaikymą dviem 240 mm. H2O radiatoriams, įvairiose pozicijose galimus išdėstyti HDD narvus bei žinoma bendrinį gaminio pritaikymą tylos norintiems megėjams.

Kartu su korpusu randame itin didelį ir išsamų vartotojo gidą (anglų, vokiečių, prancūzų ir ispanų kalbomis), 3,5“ dangtelį, atsargines gumines įvores, EPS12V prailgintoją bei daugybę varžtų.

 

Specifikacijos

 

Korpuso išorė

Pirmasis įspūdis pamačius DS1: „ei, ar čia tik ne interneto apžvalgose ne kartą matytas „Fractal Design R4“?“ Išties, iš išorės šie korpusai labai panašūs, galima sakyti kaip du vandens lašai. Tikėkimės „Fractal Design“ nesugalvos patraukti vokiečių teisman, kas paskutiniais metais IT sferoje tapo gana madinga 🙂

Priekinė DS1 dalis pasižymi dvejomis, į dešinę pusę atidaromomis, durelėmis, kurių vidinė dalis išklota triukšmą sugeriančia medžiaga. Durelės fiksuojamos magnetų pagalba. Žemiau esančios durelės dengia du 120 mm. ventiliatorius (1300 RPM), kurie patalpinti į jiems skirtus dėklus. Čia taip pat randame lengvai prieinamus dulkių filtrus. Ventiliatorius galima lengvai pasiekti spustelėjus nurodytą rodyklę, o dulkių filtrai tiesiog gali būti ištraukiami iš jiems skirtų griovelių.

 

Už viršutinių durelių randame tris 5,25“ lizdus, kurie uždengti lengvai pašalinamais dangteliais. „Lengvai“ reiškia tai, kad norint pašalinti dangtelį, nereikia nuiminėti priekinės panelės ar mažų mažiausiai nuimti korpuso šoną. Pačiame viršutiniame 5,25“ stalčiuje randame „integruotą“ perkrovimo mygtuką bei du slankiklius, kurie priklauso ventiliatorių valdikliui. Pastarasis turi du kanalus (po 18 W) ir bendrai geba valdyti iki šešių ventiliatorių.

Korpuso gale viskas daugiau mažiau standartiška: vieta maitinimo blokui, dangteliai aštuoniems PCI išplėtimo lizdams, keturios angos vandens aušinimui ar laidų išvedimui iš korpuso, korio formos grotelės, už kurių slepiasi 140 mm ventiliatorius bei papildoma anga pačiame viršuje, kuri turėtų padėti išsiskirstyti iš korpuso šalinamam šiltam orui.

Korpuso viršaus priekinėje dalyje turime vienutėlį įjungimo mygtuką, o pasigestas likusias jungtis „Nanoxia“ inžinieriai nusprendė paslėpti. Spustelėjus ant lengvai numanomos „slėptuvės“, išvystame po dvi USB 3.0 ir 2.0 bei audio jungtis. Tiesa, spustelti reikia itin tiksliai (tik tam tikrame taške), nes kitu atveju jungčių skydelis į paviršių neišlys.

Korpuso šone įrengtas dar vienas slankiklis, kuris mums leidžia susipažinti su, „Nanoxia“ taip vadinama, unikalia „oro kamino“ (angl. air chimney) savybe. Mechanizmas leidžia pakelti korpuso viršuje esantį dangtį. Tokiu būdu sudaroma galimybė efektyviau pašalinti iš korpuso sušilusį orą, tuo pačiu metu kiek ribojant ventiliatorių skleidžiamo triukšmo lygį. Nors tai graži ir unikali savybė, esu kiek linkęs abejoti jos praktiškumu, mat vos ~1 cm. tarpelį sunku įsivaizduoti leidžiantį efektyviai pašalinti šilumą.

DS1 dugne aptinkame ilgą, lengvai pašalinamą, filtrą, kuris nuo dulkių saugo ne tik PSU, bet ir įsivaizduojamą 120/140 mm. ventiliatorių, kurį į korpuso dugną galima įdiegti pasirinktinai. Standartiškai korpusas stovi ant keturių guma padengtų kojų, kurių priekinės yra masyvesnės už galines.

Pagrindiniame korpuso šone gamintojas leidžia pasirinkti tarp papildomo 140 mm ventiliatoriaus ir galimybės dar labiau izoliuoti triukšmą, uždengiant ventiliatoriui skirtą ertmę izoliacine medžiaga. Priekinio gaubto šonuose DS1 turi perforacijas, kurios skirtos šviežio oro paėmimui tokiu atveju, jei ventiliatorius gaubiančios apatinės durelės yra uždarytos.

 

Vidus

DS1 šonai nuimami atsukus po pora varžtų. Plieninės skardos tvirtos, o jų vidinė dalis išklota garsą izoliuojančia medžiaga (bitumu). Gamintojas papildomam šoniniam 140 mm. ventiliatoriui neužmiršo parūpinti dulkių filtro.

Pagrindinei plokštei skirta sienelė turi penkias dideles ir dvi mažesnes angas laidų išvedžiojimui po korpusą. Iš pirmo žvilgsnio angos įrengtos strategiškai patraukliose pozicijose, o mažesnės angos taikytos tiems vartotojams, kurie naudos mATX tipo pagrindinę plokštę. Sienelėje taip pat palikta masyvi anga lengvesniam procesoriaus aušintuvo tvirtinimui.

Visi trys 5,25“ įrenginiai tvirtinami bevaržtės sistemos pagalba, kurios fiksatoriai išdėstyti iš abiejų korpuso pusių. Pačiame žemiausiame stalčiuje turime 5,25 -> 3,5 dėklą, leidžiantį į pasirinktą stalčių patalpinti 3,5“ įrenginį.

„Nanoxia“ išties šauniai padirbėjo prie vidinių 3,5“ įrenginių tvirtinimų. Savininkas turi galimybę manipuliuoti trimis HDD/SSD narvais taip, kaip jam tik patinka. Į du iš trijų narvų dedasi po tris 3,5“ dėklus, o į likusį – du. Kiekvienas stalčius palaiko ne tik 3,5“ (HDD), bet ir 2,5“ įrenginius (SSD). Maksimaliai atitraukus narvus nuo priekinių ventiliatorių, įgaunama galimybė korpuso priekyje vertikaliai patalpinti 240 mm radiatorių.

Du viršutiniai narvai išimami spustelėjus už jų esančią rankenėlę, kurią galima pasiekti iš abiejų korpuso pusių. Norint išimti žemiausiai esantį narvą, teks pirmiausiai atsukti jį laikančius varžtus ne tik korpuso apačioje, bet ir esančius už priekinio gaubto. Kiekviename dėkle esančios HDD tvirtinimo vietos padengtos antivibracine guma.

Tiesa, maksimali rotacija galima tik tuomet, kai atsisakoma noro korpuso dugne patalpinti papildomą 120/140 mm. ventiliatorių, kuriam trugdys HDD/SSD narvo bėgiai. Pastarojo varianto privers atsisakyti ir itin ilgas maitinimo blokas, kuris užstos ventiliatoriaus montavimo vietą.

Keistas gamintojo žingnis maitinimo bloko tvirtinimo vietoje palikti ne keturias vibraciją sugeriančias kojeles, o tik dvi. Teks patikrinti ar tai nesukelia papildomų sunkumų tvirtinant PSU.  Prie galinės korpuso sienos turime prišlietą antivibracinės medžiagos rėmelį. Kiek aukščiau randame žalios spalvos 140 mm ventiliatorių bei 8 PCI išplėtimo vietas, kurios uždengtos daugkartinio naudojimo dangteliais. Galinis, 1300 RPM besisukantis, ventiliatorius naudoja 3-pin jungtį. PCI išplėtimo plokštės tvirtinamos varžtų pagalba.

Viršutinėje DS1 dalyje vėlgi turime plačias galimybes. Tvirtinimo pozicijų palikta daugiau nei reikia.Šįkart galime manipuliuoti kombinacijomis tarp dviejų 120/140 mm, vieno 180 mm ventiliatorių arba 240/280 mm radiatorių. „Air chimney“ apatinė dalis taip pat padengta garsą izoliuojančia medžiaga.

Smulkmena, bet gražu: visi vidiniai laidai (net ir įjungimo, perkrovimo…)  įmauti į juodas gumines „rankoves“. Šalia jų randame ir iš ventiliatorių valdiklio ateinančius laidus. Kaip jau spėjau paminėti, maksimaliai gali būti prijungti šeši ventiliatoriai. Valdiklis energiją gauna per molex jungtį.

 

Montavimas

Visų pirma apie tai, kas mane domino labiausiai: ar vos dvi PSU kojytės gali sukelti nepatogumų tvirtinant maitinimo šaltinį. Rodos ne. Nors visa procedūra praėjo standartiškai, vis dėlto, manau, kad tai nėra vieta, kur reikėtų taupyti.

Diegiant optinių laikmenų skaitytuvą paaiškėjo, kad bevaržtė tvirtinimo sistema yra per silpna ir negali tvirtai nulaikyti DVD RW – įrenginys jam skirtoje vietoje pastebimai judėjo. Jei kabelių išvedimo angos už pagrindinės plokštės sienelės išdėstytos kone idealiai, tai angos, palengvinančios CPU aušintuvo diegimą, poziciją norėtųsi kiek paslinkti į viršų. Kabelių slėpimo galimybės DS1 korpuse – geros. Jiems palikta ~2 cm vietos už pagrindinės plokštės sienelės, tačiau dar 0.2-0.3 cm nebūtų pamaišę, mat dalelę atstumo „suvalgo“ garsą izoliuojanti medžiaga. Norint be problemų uždaryti korpuso šoną, būtina tvirtai prišlieti stambų ATX12V kabelį prie pagrindinės plokštės sienelės.

160 mm aukščio „Thermalright True Spirit 120“ tilpo be problemų. „Nanoxia Deep Silence 1“ talpina iki 185 mm. aukščio CPU aušintuvus. HDD/SSD narvams esant arčiausiai priekinių aušintuvų, DS1 priima vaizdo plokštes, kurių maksimalus ilgis 315 mm. Išėmus reikiamus narvus – ilgis padidėja iki 445 mm.

Tiek HDD, tiek SSD į jiems skirtus dėklus tvirtinami varžtų pagalba. Dėklai narvuose fiksuojami tvirtai ir jokiais būdais neiškris net intensyvaus transportavimo metu.

 

Testavimo sistema:

  • Procesorius: AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  • Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F13)
  • RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  • Vaizdo plokštė: Sapphire HD 7870 OC Edition (1050/5000 MHz)
  • SSD: Corsair F60 (60 GB/SATA II)
  • HDD: WD RE3 (1 TB/7200 RPM/SATA II)

 

Temperatūros

DS1 temperatūros buvo fiksuojamos ventiliatoriams sukantis arba maksimaliu, arba minimaliu režimais. Testavimui pasirinktas dviejų "Unigine Heaven" sesijų laikotarpis. Vaizdo plokštės aušintuvas fiksuotas 30 % apsukoms, o CPU aušintuvas buvo paliktas darbui laisvu režimu (PWM).

Visiems trims DS1 ventiliatoriais sukantis maksimaliomis apsukomis, užfiksuota aukščiausia HD 7870 temperatūra 62o C, procesoriaus – 45.9o C (1340 RPM). SSD ir HDD šilo vienodai – 29o C. Sumažinus ventiliatorių sūkius, temperatūros išaugo, atitinkamai, iki 68o, 50.9o (1460 RPM) ir 30o C. Didžiausią įtaką gautiems rezultatams padarė išpučiančio ventiliatoriaus sumažinti sūkiai, mat priekinių ventiliatorių sukuriamą oro srautą per HDD narvus sunkoka jausti net jiems besisukant maksimaliu dažnumu.

 

Triukšmas

Nors DS1 nesugebėjo itin sumažinti CPU ventiliatoriaus skleidžiamą garsą (jis buvo aiškiausiai girdimas mūsų itin tylioje sistemoje), lyginant su „Bitfenix Colossus Window“, tačiau sukuriamas garsas tapo kiek duslesniu ir tuo pačiu geriau izoliuotu. Visi, kas iki šiol mano, kad tokio tipo korpusai „užmuš“ garsą mirtinai, turėtų žinoti, kad maksimaliai izoliacijai būtinas bitumo + specialios izoliacinės medžiagos sluoksnis nemažesnis, nei 4-5 cm. Dėja, tokio storio medžiagos šiuolaikiniuose korpusuose panaudoti neįmanoma. Kalbant apie į DS1 integruotus firminius „Nanoxia“ ventiliatorius, orą išpučiantis ventiliatorius  yra negirdimas tiek besisukdamas minimaliu, tiek maksimaliu dažnumu. Būtent dėl šios priežasties siūlyčiau maksimaliai optimizuoti įšilusio oro pašalinimą iš korpuso. Priekiniai ventiliatoriai negirdimi iki slankikliui viršyjus 50 %. Uždarius priekines dureles, sakyčiau, sumažinama ~70 % priekinių ventiliatorių garso (100 % RPM).

 

Išvados

Kas drįstų teigti, kad pirmasis „Nanoxia“ blynas prisvilo? Anaiptol. „Nanoxia“ scenoje pasirodė, kaip prityrusi korpusų gamintoja, nors „Deep Silence 1“ tebuvo jos debiutinis gaminys. Visi sutiks, kad su debiutiniu produktu iššokti aukščiau bambos yra labai sunku, tačiau „Nanoxia“ kartu su DS1 sugebėjo palypėti jei ne iki kalno viršūnės, tai tikrai ir neužstrigo ties papėde. Sakyčiau, kur kas aukščiau kalno viduriuko. Kas gi garantavo tokį  pasisekimą jau pačiame starte? Visų pirma, pasirinkta pakraipa „iškepti“ ne dar vieną „gaming“ korpusą, bet pasirinkta strategija žengti į vis dar pustuštę rinką. Tokiu būdu automatiškai padidėja šansas išsiskirti iš masės gaminių, o žmonių, ieškančių  minimalistinio dizaino ir tylos, ratas, bus suinteresuotas galimybę rinktis ne tik iš „Nexus“ ir „Fractal Design“ asortimento. Prie viso tai pridėkime gerą kokybę, šaunias vandens aušinimo sistemos įrengimo ypatybes, integruotą dviejų kanalų ventiliatorių valdiklį, itin lanksčiai išdėstomus HDD/SSD narvus bei konkurencingą kainą. Tiesa, kaip ir kiekvienas produktas, taip ir šis turi savo silpnesnių vietų, tačiau dalis jų yra gana lengvai pataisomos: kalbame apie dvi papildomas PSU kojytes bei tvirtesnę bevaržtę sistemą. Lietuvoje DS1 turėtų pasirodyti galbūt jau net kitą mėnesį, o jo pagrindiniu konkurentu taps „Fractal Design R4“. „Nanoxia Deep Silence 1“ kainuos kiek virš 400 litų ir, be abejonės, sudarys rimtą konkurenciją. Netolimoje ateityje pabandysime detaliai išsiaiškinti, kuo skiriasi šie korpusai ir ką kiekvienas jų gali pasilūlyti, ko negali kitas. Na, o užbėgant įvykiams už akių, manau, kad DS1 tikrai nusipelnė gero galutinio įvertinimo ir gali būti drąsiai rekomenduojamas tylos ir profesionalaus dizaino mėgėjams.

 

Privalumai:

  1. Konkurencinga kaina;
  2. Vidus išklotas garsą sugeriančiu bitumo slouksniu;
  3. Integruoti trys ventiliatoriai;
  4. Integruotas dviejų kanalų ventiliatorių valdiklis leidžia pasirinkti arba visišką tylą, arba pagerintą vėsinimą;
  5. Galimybė valdyti iki šešių ventiliatorių;
  6. Vertinant bendrai, geros kabelių slėpimo galimybės;
  7. Itin lanksčios HDD/SSD narvų išdėstymo galimybės;
  8. Talpina 185 mm CPU aušintuvus ir 445 mm vaizdo plokštes;
  9. Puikios galimybės patalpinti net du 240 mm H2O radiatorius;
  10. Lengvai keičiami dulkių filtrai;
  11. Unikalus „oro kaminas“;
  12. 2x USB 3.0;
  13. Slepiama I/O panelė;
  14. Visi vidiniai kabeliai juodi, dalis jų lankstesni nei standartiniais atvejais;
  15. Pridedamas 3,5“ adapteris ir EPS12V prailgintojas;
  16. Prieinamas keturiomis spalvomis

Vidutiniška:

  1. Esant visiems HDD/SSD narvams, stipriai blokuojama oro tėkmė link VGA;
  2. Norėtūs kiek didesnės CPU aušintuvų tvirtinimą palengvinančios angos;
  3. Oro kaminas“ galėtų pakilti aukščiau

Trūkumai:

  1. Silpnas bevaržtis tvirtinimo mechanizmas;
  2. Nėra HDD elgsenos indikatoriaus;
  3. Nėra bevaržtės HDD tvirtinimo galimybės;
  4. Kur dar dvi PSU tvirtinimo kojytės?

 

8 Komentarai

  1. washkys parašė:

    Gryna fractal design define serijos kopija..

  2. Longhorn parašė:

    kazka tokio turi. pats korpsuas nieko, bet priekis Gryna saldytuvo kopija 🙂

  3. zirnis parašė:

    labai pigiai visos plastmases atrodo, o del teisybees tai ir zinomi coolermaster, corsair, nzxt, antec turi tylos megejams skirtu case ir kaip tycia visu kainos sukasi ~400lt.

  4. BC00 parašė:

    CM Silencio 650 – tos pačios klasės korpusas. Corsair nėra priskiriami šiai klasei. Plastmasė kaip plastmasė, net neabejoju, kad tokia pati, kaip naudoja FD. Patvarumo jai per akis, vat Nexus plastmasė tai tikrai prastesnė, bet ten ir kaina mažesnė:)

  5. zirnis parašė:

    FD sonai dar pakenciami, bet ir tai krinta i aki visam kontekste, o pas sita visas virsus plastmasinis? 😀

    Corsair Obsidian Series 550D kaina praktiskai tokia pati ~450lt

  6. BC00 parašė:

    Yup, viršus plastmasinis. Plastmasės išvaizda man yra 0, svarbiausias jos patvarumas. Be to, air chimney negalėtų veikti jei nebūtų viršuje plastmasės. Galima įžvelgt dar ir tai, kad plastmasė su air chimney funkcionuoja kaip dulkių filtras, o R4 viršus atviras ir jei nebus išpučiančių fanų, dulkėm kelias atviras.
    Dėl Corsair atsiprašau, taip Obsidian 550D priskiriamas tyliųjų klasei:)

  7. Kestas28 parašė:

    550d tikrai jau vertesnis, šis atrodo bent dėl plastmasių pigiai

  8. BC00 parašė:

    Anand nuomonė paskutinėje pastraipoje dėl R4 ir 550D: http://www.anandtech.com/show/6479/nanoxia-deep-silence-1-case-review-you-asked-for-it-you-got-it/7
    DS1 pagal juos tikrai solidesnės konstrukcijos nei R4 (svoris viską pasako), o 550D atsilieka aušinime. Pabandysim įsitikint dėl R4:) O šiaip reiktų mažiau vadovautis tuo pigiu įspūdžiu ir pagalvoti apie "pigios" plastmasės naudą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.