Atsinaujinusiems mikrokodą „Intel“ nebeleis skelbti testų rezultatų

Ne vieną kartą rašėme apie saugumo spragas, geriausiai jas visi žino „Spectre“ ir „Meltdown“ pavadinimais. Į šiuos saugumo pažeidžiamumus visi žiūri labai rimtai, o „Intel“ tai tenka daryti dar rimčiau, nes jų procesoriuose randamos vis naujos ir naujos saugumo spragos. „Intel“, sužinojusi apie pažeidžiamumus, leidžia mikrokodo atnaujinimus, bet jie, dažniausiai, įtakoja spartą ir ne teigiama linkme.

Ne vienas „Intel“ procesorių naudojantis asmuo padarė testus po vieno ar kito mikrokodo atnaujinimo ir lygino spartą, o tokie dalykai mėlynajam milžinui nepatinka, nes formuoja neigiamą nuomonę apie jų produktus dėl lėtėjančios spartos. Dėl to „Intel“ atnaujino mikrokodo sutarties sąlygas ir dabar „Intel“ procesorių naudotojai negali pateikti testų prieš ir po mikrokodo atnaujinimo. Tik teisininkai galėtų pasakyti, ar toks draudimas yra legalus, bet čia tikrai kvepia nešvariais žaidimais, be to, kas skaito mikrokodo atnaujinimo sąlygas?

„You will not, and will not allow any third party to (i) use, copy, distribute, sell or offer to sell the Software or associated documentation; (ii) modify, adapt, enhance, disassemble, decompile, reverse engineer, change or create derivative works from the Software except and only to the extent as specifically required by mandatory applicable laws or any applicable third party license terms accompanying the Software; (iii) use or make the Software available for the use or benefit of third parties; or (iv) use the Software on Your products other than those that include the Intel hardware product(s), platform(s), or software identified in the Software; or (v) publish or provide any Software benchmark or comparison test results.“

68 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Prieš patch: 60 fps
    Po patch: 0 fps

    Ar ne taip Kernel ir IFeelYou? :p

    • IFeelYou parašė:

      Nu su 2700X vis tiek prasčiau gaunasi:

      Prieš patch: 0 fps
      Po patch: 0 fps

      😀

    • AsPaulius parašė:

      tl;dr Intel yra, visiškai negerbiantis savo kliento, šūdas.

      0fps prieš ir po. Kaip buvo Intel px klientų, taip niekas tas nepasikeis. Vienintelis dalykas kuris jiems rūpi, tai rinkos manipuliavimas ir klientų piniginės. Žmonės, kurie čia po I9-9900K paskelbimo apie jo pirkimą svarstė yra puikus paveikslas žmonių, kurie kenkia rinkai. Tiek metų Intel gaidino rinką su savo absurdiškais U serijos i7 CPU 2c/2th, tiek ilgai tempė 4C/8TH kaip kažkokius flagmanus. Ir žmonės pirko. Juk čia belekas. Intel. Dievai.
      Kol nebuvo konkurencijos Intel visiškai stagnavo visą rinką. Tiek parduodami serverinius procesorius po 5-10k$ (!!), tiek žaidėjų rinką. Jūs gal visiškai akli ir nematot koks absurdas yra 2018 metais pirkti i7-8700K ir dar džiaugtis kaip čia gerai nuskilo. Su 14nm+++++ technologija. Na, galiu tik paploti. Pilka masė tokių žmonių ir yra problemos dalis, dėl kurios sveikos konkurencijos galime ir nesulaukti. Taip ir buvo iki praeitų metų. Visiems atrodė utopija 16HT CPU namų rinkai skirtuose produktuose. Bet elektronikos pasaulyje įvyko toks stebūklas Zen vardu. Matot kiek pasikeitė rinka nuo Zen išleidimo? Staiga Intel jau tapo gebūs ir 6C paleisti kaip premium. Staiga ir HEDT jau 18C talpina. Manot čia kažkoks technologinis persilaužimas įvyko Intel stovykloje? Ne, tiesiog kažkam spirga kiaušai. Staiga CPU skirti serveriams po 8K žalių tapo sėkmingai parduodami po 1-2k kaip naujas produktas. Tik pirkit.
      O visos šios saugumo spragos ir jų taisymo (cha, juokauju ne joks ten taisymas, tai buvo UŽLOPYMAS) niunsai eis į istoriją kaip didelė gėda. Ir aišku paskutinis mados klyksmas: blogai atrodom testuose, tai uždraudžiam. Atrodo, kad kai pasiektas tvirtas dugnas, Intel liepia palaikyti alų.
      Baigiant noriu pabrėžti, jog čia nebuvo kažkam asmeniškai skirta. Tiesiog čia retai prisijungiu ir norėjau apžvelgti visą Intel chaosą iš savo varpinės. Peace.

  2. IFeelYou parašė:

    O jeigu rimtai tai Intel apsišiko totaliai.

  3. pasimetes parašė:

    Musėm laukia dar 10++ mikro kodų pataisymai 😀

  4. Strelok parašė:

    Still spectre and mossad inside

  5. Andria parašė:

    Myža savo klientams ant galvų ir net iš mandagumo nesako, kad tai lietus. Bet juk vistiek atsiras fanatikų, kuriem amd šlamštas o intel jėga, nes ant 60hz monitoriaus. 62 fps ne 60 🙂 ech smagu būtų, kad būtų kažkas naujo rasta ir intelį gerai pakratytų ( kaip vw taršos skandalas ). Gal atsirastų kitoks požiūris į klientą kai tas superinis vardas būtų sutryptas.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Biški į lankas aš, bet tas VW taršos skandalas realiai yra visos auto industrijos skandalas, visi įsikando tą VW nes pirmus juos pagavo, bet kiek dar išlindo kur rezultatus klastojo. Visa industriją tą darė ar daro. Kiti dar nepagauti ar neprisipažino. Nu tik Teslai kokiai gal nereikia klastoti, nes elektra pagaminta iš anglių neįsiskaičiuoja, o baterijų utilizavimas irgi nesiskaito.

      Kaip sakau į lankas, ne tau tiesiogiai tas komentaras, šiaip aplamai 🙂

      O Intel, geri procai, bet pati kompanija darosi vis labiau gėdinga. Gaila, bet jei tik žaidimams komplektuočiau kompą tai tektų dėti Intel.

      • IFeelYou parašė:

        Mindaugas teisus, tas VW čia tikrai ne prie ko. Tiesiog juos pirmus pagavo ir tiek 🙂 Juolab kad VW koncernas yra kartu su Audi ir dar keliom markėm, tai neabejotinai ir tie prikišo nagus prie matavimų.

      • BC00 parašė:

        Taip, dar pagavo Audi, Skoda, prieš keletą mėnesių ir Porsche. Bet reikia atkreipti dėmesį, kad visi jie priklauso vienam ir tam pačiam koncernui, VW. Mersai, BWM ir azijiečiai dar lyg nepagauti?

        • kernel_panikuoja parašė:

          Buvo niuansu ir su BMW siuo klausimu, tik daug mazesnio masto. Ten atsauke keliasdesimt k masinu ir tiek berods. O siaip tai net nepagavo. Apie tai buvo senai zinoma, ir gamintojai buvo perspeti nedaryti tokiu nesamoniu, bet neklause. Pradejo dulkint nuo VW, nes tai vienas didziausiu volume prasme ir zinomiausiu gamintoju – geresnis precedentas, nei ten koks FIAT ar pan.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Kažką girdėjau apie Renault, o visai neseniai kažkuris japonų gamintojas pripažino akcininkams, kad klastojo duomenis, per radiją girdėjau, nepamenu kuris ten buvo.

    • IFeelYou parašė:

      Ir kas čia gero kad Intel pakratytų? Niekaip nesuprasiu žmonių logikos, kurie nori kad kažkokią kompaniją „pakratytų“. Kaip nesuprast elementarių gyvenimo dėsnių, kad „mirus drakonui – atsiranda kitas drakonas“. Jeigu Intel nebūtų – AMD būtų toks pat Intel. Nei viena šių kompanijų nėra ne pelno siekianti labdaros organizacija ar kažkokie tai išganytojai. Intel nėra patys per save blogi, juos tokius padarė visiškas konkurencijos nebuvimas ilgą laiką. Dabar ji atsirado ir tai šaunu, bet dėl to šikt ant Intel, ypač kai pats naudoji Intel CPU yra biški juokinga 🙂

      • Andria parašė:

        Ponas viska suprantantis: Pats nesupratai arba nenorėjai suprast ką parašiau. Niekas nekalba apie Intel sunaikinimą. O geras smūgis per vardą kuris vartotojo nuomone apie Intel pakeistu, priverstu kompanija stengtis daryt tai ka gali geriausio ispaust. O ne N metu siulyt tai ko jiems uztenka max pelna islaikyt. Jei lyderio pozicija stipriau „suklibetu“ dingtu visos termo koses sudinos ir kiti intel issidirbinejimai. Va as ko jiem linkiu, o ne zlugimo kompanijos.

        • IFeelYou parašė:

          Intel vardas niekada nebus sutryptas, nes eiliniai pirkėjai ir useriai vargiai skaito kažkokius techninius portalus ir domisi kažkokiais Spectre/Meltdown patch’ais. Jie perka tą kas jiems pasiūloma Kilobaite/Topocentre ir pan. O AMD ten niekada nebus siūlomas, kadangi tai lyginant su Intel labai neturtinga kompanija kuri dar labai ilgai nesugebės tiek investuoti į savo vardo gerinimą, reklamą, vadybą ir pan.
          O tokie entuziastai kurie žino kas ir kaip – sudaro labai mažą dalį visų pirkėjų. Taip kad labai abejoju ar Intel lyderio pozicija suklibės per ateinančius 10 metų. Bet kas ten žino.

          • Andria parašė:

            Abejoju ir aš, bet to REIKIA. Balansas ir gera konkurencija yra pats geriausias dalykas mums vartotojams. Puikūs pavyzdys Tele2 atėjimas į Lietuvą. Laikus tikrai gerus turėjom kai trys kompanijos pešėsi. Gerus telefonus po 1lt pirkom ir t.t

            • IFeelYou parašė:

              Tai beabejo kad to reikia, čia net klausimo nėra. Tiesiog kompanijai kurioje dirba 8900 (panašiai kiek Kauno Klinikose) yra sunku paveikti rinką per kelis metus.
              Tele2 atėjimas, kaip ir Lidlo yra itin gerai Lietuvos rinkai, bet jos įėjo su itin agresyvia rinkodara.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Zmones gyvenime labiau linke palaikyti „underdog’a“ ir tiek. Cia turbut is psichologijos iseina. Is praktines puses, absoliuciai daugumai „eiliniu“ realiai butu giliai px, ar Intel, ar AMD, nes skirtumas pagal kaina per mazas.

        Visiem tiem tipiniam jotubiniam ir twitcho geimeriam vietoje 8700K paslapcia idetum 2700X, tai pastebetu po metu kokiu, nes dauguma ju nei ten OC daro, nei tuos 10% FPS jaucia, nei ten ant renderio minutes skirtumo jaucia, kai reikia laukt pusvalandi.

        Daugiausia fleimo kyla del smulkmenu ir tiek. O tos smulkmenos dar pusej atveju buna subjektyvios, bet tai nereiskia, kad tam tikriem zmonem (entuziastam/profam/etc) jos nera svarbios ir sprendima lemiancios.

        • Andria parašė:

          Kernel, mano atveju man tas pats Intel ar AMD. Vardas mano sprendimų neįtakoja nei kiek. Man produktas ar kompanijos veikla patinka arba ne. As nesu linkęs užsisėdėt vienoj vietoj. Pradės Š malt AMD o Intel pasitemps – lygiai taip pat stumsiu ant AMD. Problema ta, kad AMD cpu eilę metų buvo visiškas šlamštas. Dar didesnė problema, kad yra tikrai didelė žmonių grupė praplautom smegenim, kurie perka Intel ne dėl to, kad jų poreikiams Intel geriau, o dėl įsitikinimo, kad Intel super daiktas o AMD šlamštas. Tokie dalykai Inteliui ir leidžia lyderio poziciją išlaikyt ir daryt tokias ir dar didesnes nesamones, kurios aprašytos šiame straipsnyje.

          • IFeelYou parašė:

            Kažkaip tu įdomiai formuluoji 🙂 Pats teigi kad AMD CPU eilę metų buvo šlamštas, bet stebuklingai nori kad prieš metus pasirodę AMD padoresni CPU staiga užkariautų rinką teigdamas kad žmonės „praplautomis“ smegenimis. Nei jie praplautomis, nei ką. Tiesiog Intel geresni CPU ir tiek buvo labai ilgą laiką ir žmonės neturėjo pasirinkimo. Nepuls dabar visi staiga keistis motininių, pirktis Ryzenų vien iš idėjos. Ryzen yra kažkiek geresni pagal kainos/spartos santykį multi-core, bet tik tiek. Techniškai jie nėra niekuo pranašesni.
            Turi praeit kažkiek laiko kol žmonės apsipras kad atsirado kitas geras CPU.

            • Andria parašė:

              Tai kur problema, kad aš noriu mums vartotojams geresnių dalykų? Nusistovėjusį reikalą išjudint sunku. Kad tai įvyktų turi įvykt kažkas rimto. Kai pasiklausai dabartinės nuomonės paprastų ( ne visų ) žmonių apie AMD tai nei verk nei juokis. Nesamonių kalbėjimas apie milžiniškas CPU temperatūras, žiauriai prastus rezultatus žaidimuose ir t.t yra ne kas kita kaip nesidomėjimas rinka ir smegenų praplovimas. + Šiuolaikiniam pasaulį viską diktuoja mados. Top Intel produktų pimpalas didesnis negu AMD. Šis reikalas + tinkamas Intel marketingas paprastiems vartotojams smarkiai plauna smegenis, nes dėl žinių trūkumo jie galvoja, kad bent kuris Intel produktas bus geresnis. Intel produkto turėjimas tampa mados reikalu, buvimu arčiau lyderio pozicijos. Čia tas pats kas: Pirksiu a4 ne Insignia, nes Audi sugebėjo R8 pagamint super automobilį. Jie žino ką daro. O Opel šūdas ne kompanija, nes nieko įspudingo taip ir nesukūrė.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Bet taip buvo beveik visada 🙂 Buvo tikima, kad Pentium 2 butinai geriau/stabiliau/isbaigciau uz Cyrix’a, Pentium III uz Athlon/Athlon XP. Netgi Athlon 64 laikais pilka mase gerai pirko 4’tus pentium’us. Realybej dauguma pirkeju labiau paveikti marketingo/infliuenceriu ir kitu nesamoniu, nei basic faktu analize ir jos taikymu konkreciam savo case’ui.

                O siaip as pritariu IFeelYou. Taip, butu geriau, jei konkurencija butu +- lygiaverte, bet faktas tas, kad neuztenka buti konkurencingu tik karts nuo karto, nes tai per trumpas laikas, kad pasikeistu eiliniu vartotoju iprociai. Nors nesmagu, bet tai kaip ir normalu.

                • Andria parašė:

                  Rinkos dėsniai manau čia atskira tema, nesiginčiju ir aš šitoj vietoj. Iš mano pusės problema yra ne dėl to, kad žmonės Intel perka ne AMD. Man visiškai vienodai. Tačiau tokie dalykai leidžia Intel’iui daryt nesamones aprašytas šiame straipsnyje. O mane kaip Intel produkto vartotoją tas pykdo. Dėl manęs AMD ar Intel galėtų apskritai nustot egzistuot, jei liks kažkuris vienas kuris siūlys man tinkamus produktus už padorią kainą. Bet visiem aišku – be konkurencijos taip nebuvo ir nebus.

                • boom parašė:

                  Pas mane po stalu dar tebeguli Cyrix 5X86 😀 Kažkokia nostalgija apėmė, einu prie lango pastovėti.

                • MMM parašė:

                  O man tai visai nieko sitas Opeliukas. O kalbant apie masinas, svarbu zinoti konkretaus modelio ligas ir laiku reaguoti i sintomus. Ir opa,….

                • Andria parašė:

                  MMM, mašinos kaip mašinos. Pagal savo kainą toli gražu ne blogiausias pirkinys. Bet turim oligarchų, kuriem ne S klasės mersas, ne 7980xe, ne Apple, ne custom water buildas ar temperatūra didesnė negu 45 laipsniai yra šūdas low end’as ir t.t Jau vemt verčia.

                • IFeelYou parašė:

                  Ta prasme kad parodau oficialią Vokietijos statistiką kur parašyta kad Insignia viena labiausiai gendančių mašinų tai aš tampu oligarchas kuriam patinka MB S? 😀 Įdomi logika.
                  Nuo kada CPU ir custom vandens sistema parodo kad esi oligarchas? Kai kurių žmonių automobilio ratlankiai daugiau kainuoja negu mano visas kompas 🙂

                • Andria parašė:

                  Pasiskaityk visus senus savo komentarus forume ir t.t suprasi apie ką aš kalbu. Oligarchas turėjo būt kabutėse, skubėdamas rašiau. Atsibodo tiesiog tavo stūmimai visur ant vidutinio – žemo segmento. Kaip orinis aušinimas, AMD cpu, 7700k procai, Opel Insignios ir t.t. Prieš kelis metus baisiausiai liaupsinai savo 290x custom orininį aušintuvą koks jis stebuklingas. Dabar jau pilna temų su komentarais koks oras šūdas, kad temperatūra virš 45 yra kosmosas ir t.t Custom water build’ai ar AIO vanduo buvo ir tais laikais. Kol neturėjai kalbėdavai visai kitaip. Žodžiu, nėra ko plėtotis daugiau.

                • IFeelYou parašė:

                  Ai tai žmogui negali patikti brangesnės dalys, būtinai turi patikti mid-endas, nes tik tada tas žmogus normalus. Būtinai jis turi vairuot Passat’ą ar Opelį, naudoti i3 CPU ir Android telefoną, nes jeigu gink Dieve nusipirks kažką kito tai viskas, automatiškai niekšu patampa. Nu nenusikalbėk žmogau. Kiekvienas gali pirkti ką jis nori, ir liaupsinti ką jis nori. Tai yra asmeninis to žmogaus pasirinkimas ir asmeninė jo nuomonė. Aš savo nuomonės niekada niekam nekišu, nebent juokais. Arba tu tiesiog nesupranti sarkazmo. Pusė mano postų kairėje forumo pusėje yra tiesiog juokai ir tiek. Dešinėje rašau rimčiau, nes ten žmonės dažnai prašo pagalbos.

                  Oras man ir yra šūdas. Tai ką? Būtinai jis geras turi būt ar kaip? Kažkam vanduo šūdas, bet aš neverkiu kas antram poste apie tai. Nelabai suprantu ką tu čia nori tuo įrodyti? Natūralu kad kai neturėdavau kalbėdavau kitaip, nes nebuvau pabandęs. Jeigu nesi gyvenime valgęs ledų tai nežinai jų skonio. Logiška. Pabandęs skystą azotą gal sakysiu kad vanduo šūdas.
                  Turėjau nemažai technikos ant kurios stūmiau, tiek monitorių, tiek laptopų, tiek pelių ir t.t. Kažką pataikai nusipirkt – kažko ne. Aš ir CPU savo nesu itin patenkintas dėl prastų overclockų, milžiniškų temperatūrų ir t.t., bet šiuo metu nieko geriau nematau savo workloadui ir benchmarkams.

                • Andria parašė:

                  Nedaryk išvedžiojimų savo naudai. Simpatija ir stūmimas du skirtingi dalykai. Kažkurioj temoj buvai pasakęs, kad ubagai gavę palikimą ar šiaip pasimušę gyvenime tampa labai nekokiais žmonėm. Nu ne visai tiesiogiai, bet blyn kaip tau pačiam tau tinka 🙂 🙂 🙂 Esmė, kad esi forumo administratorius, o rašinėji tokias nesamones, kad gradu skaityt. Griauni šio portalo įvaizdį. Pavyzdį iš klumbio ar BC00 galėtūm imt ar to pačio koloniuko. Žmogus N metų už tavo techniką geresnę turi, bet nei nosies riečia, nei 7700k CPU šūdais vadina. Prisirinksi pilną forumą hate’rių 🙂 kažkas jau siūlė tave banint. Jei mano žodis kažką reikšų – siūlyčiau mod’ą iš tavęs atimt. Bet kadangi, ant manęs čia visiems nusispjaut ir nuomonė mano niekam neįdomi – ramia sąžinę nustosiu dalyvaut šio portalo diskusijose ir tiek. Nes kai administracija rašinėja tokius debilizmus, dingsta noras kažką veikt tokiam forume.

                • BC00 parašė:

                  BC00 irgi parašinėtų jei turėtų daugiau laiko 😀 O dabar rimta gaida. Mums svarbus kiekvienas lankytojas ir bananus daliname tik kraštutiniais atvejais. Ir ypač nesinori dalint IT/HW srityse besigaudantiems. Bet jei atvirai, offtopic’o per daug, kartais net neišeina visko suskaityti. Nesinori įvedinėt kažkokios minusų sistemos, offtopic’o kiekį turit patys reguliuoti, šiuo atveju mažinti. Temos, kad ir apie tuos pačius auto, gali būti perkeltos į atitinkamą forumo skyrių, diskusijų metu nepamirštant pagarbos. Konkrečiai pagarbos kito nuomonei. Gerbiat savo žmonas, gerbkit ir pašnekovą. Lauksim improvement’o visose srityse.

                • IFeelYou parašė:

                  Čia tu trollini tikriausiai? :))

                • Andria parašė:

                  Ne IFeelYou, netrolinu. Ir galiu sau leist tiek trolint tiek rimtai kalbėt, kol administracija tai toleruos. Tas pats BC00 kuris už mane ar tave nepalyginamai daugiau skirtingos geležies iščiupinėjęs manai savo nuomonės neturi? Esu įsitikinęs, kad jei rašydamas apžvalgas visam gražume ją išklotų – vitamino C pasigaminčiau pusmečiui. Bet nei vienos jam nepatikusios MB ar GPU neišvadina šūdais ar perkančių tuos daiktus debilais. Jei visos portalo galvos tavo stilium rašytų ir savo nuomones taip piltų – forume vieni troliai ir liktų ir būtų galima pervadint trollnews. ( Šiaip idėja, gal lankomumas 20x pakiltų 😀 😀 :D). Mane jau užkniso rimtai 🙂 Nervuotas ir persidirbęs ir taip, neturiu nei jėgų nei noro ginčytis skaitydamas tokias nesamones 🙂 Paskutinis komentaras – gyveni šūdų šalį, nes Opelis viena populiariausių markių. Turbūt Lietuvoj tikrai vieni debilai, kad juos perka 😉

                • IFeelYou parašė:

                  Na turbūt tikrai pervargęs, nes reaguoji per karštai. Išbanint už tai kad juokais pasakiau kad 7700k lievas procesorius?
                  Per visą laiką kuriame esu šitame portale nesu nei vieno žmogaus pavadinęs debilu ar jo pirkinio šūdu. Gal juokais pastūmęs kažką apie kokybę ar panašiai, bet tikrai ne iš blogos valios, o tiesiog gal būtų linksmiau forume.
                  O off-topico tikrai per daug. Mano kaltė. Pasitaisysiu.

                • Andria parašė:

                  Jau esi 🙂 Vairuoju OPEL ir dar VECTRA.

                • IFeelYou parašė:

                  :)))))))))))) Sorry tada žmogau. Aš Fiat Multiplą. Tai turėtum man atleisti.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Uzdramatizavot nemazai matau 🙂 Siaip nemaciau, kad kada Ifeelyou butu rimtai kazka vadines sudu ar niekines kito pasirinkima. Jei kazka astriau ir paraso, tai nebent atsakydamas i analogisko lygio komentara. Jis paprasciausiai atvirai propaguoja high end’a, o tame nera nieko blogo – jo asmeninio poziurio klausimas. Niekas juk neliepia su juo sutikti. Visu cia rasanciu komentarai yra tik ju subjektyvi nuomone, nereik per daug jautriai i juos reaguoti. Man tarkim visi tie OC, mod’ai, ausinimai, pedantiski laidu vedziojimai ir kt. yra visiskas marazmas, bet as neimu i galva su tuo susijusiu komentaru, nes kitu reikalas, kas juos „veza“. Del manes tai zmogus gali kad ir raspbery pi prie tv pasijunges sedet, jei domisi techniniais dalykais, dziaugiasi technologijomis, turi spec. ziniu – man yra toks pats entuziastas kaip ir tie, kur su multi k build’ais sedi 😉 O kad vieniem „stovi“ ant vienu dalyku, o kitiem ant kitu – nematau tame nieko blogo. Jeigu tik tai ne AMD 😀 joke, joke.

              • IFeelYou parašė:

                Bet žmogau, Opel ir yra šūdas, o ne kompanija 🙂 Ypač lyginant su Audi.
                O šiaip tai pritariu. Intel niekaip nenori prarast ilgiausio e-penio titulo, nes pagal jį formuojama daugelio žmonių nuomonė. Tas pats su nVidia. AMD turi labai daug gerų kortų mid-end segmente, tačiau high-end deja priklauso nVidiai.

                • Andria parašė:

                  Jei automobilį renkiesi dėl įvaizdžio patinkančio dizaino gal ir šūdas. Skonio reikalas. Mano skonis toli gražu ne toks kaip daugumos, tad ne man apie tai į diskusijas veltis. O jeigu automobilį renkiesi patvarumo / remonto kaštų atžvilgiu – tavo Audi iki to šūdo vos ne visais atvejais kaip rakom iki maskvos šliaužt 😉 Varikliai kiek kita tema. Bet susumavus visus +- šioj situacijoj nėra nei ką ginčytis.

                • Gnytasis parašė:

                  Turu du opelius ir normalios tos masinos tik vienas skirtumas tarp brandu savininku kad man negeda pasakyt kas sugenda kai tuo tarpu pazystami su bmw ar audi sako kad negenda nors servise tikrai ne tepalus keicia 🙂 peace 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Audi nėra mano 🙂 Nežinau kam ten kur rakais šliaužt ir iš kur tokia informacija bet kad Opelis remonto atžvilgiu geresnis nei Audi tai arba čia asmeninė nuomonė arba pasakos, kadangi oficiali statistika byloja kitaip.
                  Aš daugiau kalbėjau apie pačią markę. Opelis nepadaręs jokių inovacijų ar kažkokių esminių dalykų automobilizmo istorijoje kad jis būtų skaitomas geru. Turiu draugų kurie vairuoja pakankamai naujus Opelius, tai nuomonės yra ne tai kad prastos, bet siaubingos 🙂 Kaip ir vidaus apdailos medžiagos ir t.t. Tačiau Opeliai ir pretenduoja į ekonominę klasę, tai pilnai juos pateisinu.
                  O kad remonto kaštai Audi didesni tai nėra joks argumentas, nes tai kitos klasės mašina. Porsche dar brangesni remonto kaštai, bet nuo to ji blogesnė už Opelį nepatampa.
                  O šiaip aišku kad ginčytis nėra ko, nes automobilis kaip ir žmona – skonio reikalas. Jeigu jau pasirinkai blogai tai gali kaltint tik save 🙂

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Bet tarp Audi ir VW tai skirtumo faktiskai minimumas 🙂 Nezinau kaip ant visiskai nauju, bet ant kiek senesniu automobiliu skirtumas tarp Passat’o ir A6 mazdaug „tas pats, tik kitoj rankoj“ 😀

                • Gnytasis parašė:

                  Kaip hardware price/performance taip auto price/quality. O visa kita tik pasirodymo ir didesnio pinigu kiekio rodymo reikalai nieko daugiau 🙂

                • Andria parašė:

                  Na taip IFeelYou, gera būt visažiniu, prieš kurį net 20-30 metų auto tvarkantys meistrai neturi žodžio. Insignia ir a4 tos pačios klasės automobiliai. apie kokius čia skirtumus dar galima kalbėt. Kokia komplektacija bus nupirkta, tokia mašina ir bus. O Audi tikrai labai geras gamintojas remonto atvžvilgiu. Ypač geros pirmos kartos multitronic dėžės, eilę metų gaminami 85kw 103kw PD varikliai, 110 ir 132kw 2,5TDI varikliai kurie patys savo velenus suvalgo, senesni 1,8T benziniai varikliai kuriuos šaltus rimčiau apkrovus su priekaba ar pan indėklus pastoviai prasuka. O apie legendines daugiasvirtes važiuokles, forumo sql bazės mažai bus jei kalbėt pradėsim. Bet Audi vistiek geriau. Nes tai AUDI kuiri 1984 ar kuriais ten metais sukūrė lengendinį, beveik amžiną 2,2 benzinini variklį. Ir remonto kaštus lyginu tos pačios klasės mašinai o ne Opel kadet vs Audi RS8

                • IFeelYou parašė:

                  Prie ko čia tas visažinis, tiesiog pasakiau poros žmonių nuomonę, net ne savo. Ir oficialią gedimų statistiką. Koks skirtumas kiek metų ką tu ten taisei, tas nieko apie tave nepasako. Dauguma meistrų servisuose apie Opelius yra labai blogos nuomonės ir ką?

                  Pavardint kažkokius kelis gedimus galima apie kiekvieną markę, tačiau tas nieko nepasako apie pačią markę. Jeigu Opelis būtų gera markė – tai ir kainuotų tiek kiek Audi.

                  Kuo čia ta Insignia dėta? Insignia yra tik vienas iš daugelio Opel modelių. Kaip ir Audi A4. Audi dar turi A6, A8, S6, S8, RS klasę, R8 ir krūvas kitų modelių. Ką turi Opel be Insignios? Corsą? Astrą? Gal nelyginam nelyginamų dalykų. Nes kai žmogus pradeda lygint tokias mašinas kaip Audi su Opeliu ir sako kad Opelis geriau nes turi kažkokią Insignia, kuri taip pat turi krūva bėdų su varikliais ir tavo taip mėgstama elektra, tai kažkaip biški juokingai skamba. Juolad kad ta tavo Insignia pagal TUV 2016 metų duombazę yra totalus šūdas:

                  Nepatikimiausi automobiliai
                  79. Hyundai ix35 7,9 %
                  79. Seat Exeo 7,9 %
                  79. Toyota RAV4 7,9 %
                  82. Hynudai i10 8,0 %
                  83. Hyundai i20 8,1 %
                  83. Renault Scénic 8,1 %
                  85. Volkswagen Scirocco 8,2 %
                  86. Mitsubishi Outlander 8,5 %
                  87. Opel Insignia 8,6 %

                  Patikimiausi automobiliai
                  1. Mercedes-Benz B 2,8 %
                  2. Mercedes-Benz GLK 2,9 %
                  3. Mercedes-Benz SLK 3,1 %
                  4. Mercedes-Benz ML 3,6 %
                  4. Porsche 911 3,6 %
                  6. Audi Q5 3,7 %
                  6. Mercedes-Benz C 3,7 %
                  8. Mercedes-Benz E Coupé 4,2 %
                  9. Audi A1 4,4 %
                  9. Audi A6 4,4 %
                  9. Toyota Yaris 4,4 %
                  12. Volvo XC60 4,5 %
                  13. Audi TT 4,6 %
                  14. Mitsubishi ASX 4,8 %
                  14. Toyota Verso 4,8 %
                  16. Audi A4 4,9 %

                  Gal pažiūrėk kur ta tavo Insignia, ir kur Audi A4. Tada suskaičiuok kiek Top 16 Audi ir atsiverk pilną sąrašą kiek jame Opelių.

                • IFeelYou parašė:

                  O remonto kaštus lyginti tarp Audi A4 ir Opel Insignios apskritai juokinga. Insignios kainuoja nuo 19.000 eur, kai tuo tarpu pigiausia A4 kainuoja 32.000 eur., tai manau natūralu kad Audi detalės bus brangesnės ir ją remontuot bus brangiau. Jų klasių tiesiogiai sulyginti negali, nes pats Opelis save ir savo modelių gamą pateikia kaip ekonominius automobilius, o Audi ekonominis niekada nebuvo. Audi tiesiogiai savo modeliais konkuruoja su BMW/MB automobiliais, tiek pagal klases, tiek pagal kainas. A4-BMW3-MB-C, A6-BMW5-MB-E, A8-BMW7-MB-S.
                  Čia tas pats kas tu lygintum Škodą Superb su Mercedes-Benz S, nes tai šių markių aukščiausios klasės ir sakytum kad Mercedeso kaladėlės brangesnės.

                • Andria parašė:

                  Na čia ne automobilių forumas nesiplėsiu į offtopic diskusijas 🙂 Gana su chip tuningu ( kuris dar kažkiek rišasi) prisivėlė belenkiek postų 🙂 Insignia kaip, modelis ir buvo sukurta konkuruot su 3 bmw serija ar 4 Audi. Tiek prabanga tiek viskuo šios mašinos yra panašios. Ką kalba meistrai, pilnai pasitiki? nepagalvoji, kad jie kalba tai ką jiem reikia kalbėt. Parduotuvėj konsultantai manai visada tiesa sako kai prašai padėt išsirinkt? kiša tai, kas jiems apsimoka. Kad skiriasi kaina klasė kita? nu jo 1950x 2,5x pigesnis už Intel 7960x, vadinasi jis ne top end’as, o CPU is low grade. Jį reikia su Celeronais lygint 🙂 Nesvarbu, kad gamykliniais dažniais veikdamas 7960x, 10-15 ar kiek ten procentų tą 1950x lenkia 🙂 Nežinau kokia čia tavo statistika, kokie gedimai čia dominuoja ir man tas nieko nesako.Žinau kiek tarnauja audi tam tikri mazgai ir kiek opelio. Taip pat puikiai žinau jų kainas. Opelio aš neaukštinu visiškai. Nei jie man patinka nei ką. Patvarios mašinos už mažus pinigus, su salyginai nebrangiais mazgais ir tiek. Daugiau ten nieko gero mano akim nėra. Sau opelį pirkau nes reikėjo mašinos kuri kiekvieną darbo dieną 135km važiuodavo. Rinkausi tik dėl to. Neturint žalio supratimo kalbėt kas yra kas pasikliaujant vien internete rastais duomenim – kvaila. Iš to ir atsiranda troliški postai ir auksiniai mitai apie geriausius ir blogiausius daiktus. Mersų patikimumas išvis stebinantis čia. Pats, kaip jų fanas puikiai žinot turėtūm, kokia nuostabi ypač E klasė buvo 2003-2007 metais. Toks patikimas, kad didžiausiam priešui nelinkėčiau 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Na taip, aš meistrai nelabai pasitikiu, bet ir tu atrodai įtartinas, nes turėdamas Intel CPU stumi ant Intel 😀

                  Insignia konkuruot su jokiais A4 ar tuo labiau BMW 3 nelabai gali, nes žmogus kuris renkasi tarp A4 ar BMW 3 niekada nepirks jokios Insignios. Kaip ir žmogus kuris renkasi tarp MB S Class ir Lexus LS niekada nepirks Škoda Superb ar VW Phaeton. Tai visiškos skirtingos kainų kategorijos. Kažkada Škoda bandė stumti savo Superb modelį kaip prestižinį į Saudo Arabijos rinką. Visa žiniasklaida ir patys arabai gerai prisijuokė ir tiek. Tačiau aš gink Dieve nesakau kad Phaetonas ar Superb yra kažkokie blogi modeliai, ar dar kažkas. Esu tikras kad tai puikios mašinos.

                  Žmogau, Insignia yra suknista Opel Vectra. VECTRA! 🙂

                  Bet šiaip čia požiūrio ir skonio reikalas, nenoriu irgi nei plėstis nei labai diskutuot kompiuterių forume. Aš nieko prieš Opelį neturiu, mašina kaip mašina. Normalus ekonomiškas variantas už labai nedidelius pinigus. Kam tinka – puiku ir nuostabu. Sutaupė pinigų. Sveikinu 🙂

                  PS.: Mano statistika yra TUV (Vokietijos technikinės) 2016 metų ataskaita apie 2-3 metų senumo modelius.

                • Andria parašė:

                  Stumiu nes nesu marozas aukštinantis ar garbinantis tai ką pats turiu. Mano turimi daiktai toli gražu ne geriausi ir nėra pavyzdys kas ką turi pirkt. Jie yra pritaikyti ir pasirinkti pagal mano individualius poreikius. Kai komapanijos tyčiojasi visais įmanomais būdais iš savo kliento, turbūt ne stumt ant jų reikia o gint kokie jie šaunuoliai o konkurentas koks apgailėtinas. Tai tavo statiska labai lietuvai tinka, kai vidutinis mūsų auto parkas 13 metų senumo.

                • IFeelYou parašė:

                  Tai kad Insignia 9 metų senumo mašina, koks skirtumas koks tas Lietuvos parkas jeigu pats lygini Insignia ir A4?

                • BC00 parašė:

                  Nežinau, ar TomasP skaito, bet žinau, kad jis žino, kokią auto reikia pirkti. Jos pavadinimas Ką Isigijai Asile 😀

            • SoTOP parašė:

              Geras pvz. šita tema yra AMD ir Nvidia tvarkyklės. Kažkada(sakyčiau jau kokie 7+ metai) AMD turėjo blogas tvarkykles, o dabar jeigu nvidia’ios ir nelenkia, tai bent lygu. BET, dar milijonai neišmanėlių yra galvojančių kad nvidia draiveriai tobuli, o AMD šudas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.